Yavruyu Beslemiyor

Brichardi

Yeni Üye
Merhaba, ilk defa yumurtlayan 4 yaşında bir dişi kuşum var. Babanın da ilk yavru deneyimi. Takribi 2 saat önce ilk yavru yumurtadan çıktı. Ama anne beslemiyor. Mama hazırlayıp kafese koydum hemen. Baba da yuvaya girip çıkıyor ama o da beslemiyor. Müdahale etmeli miyim? Yavru yem istiyor sürekli… Şu an 2 dişi kuşum daha var 1-2 gün içinde yavruları doğacak olan… Yavruyu onlara da verebilirim, elle beslemeyi de deneyebilirim. Bu acemi çiftim hem öğrensin istiyorum hemde yavruyu kaybetmek istemiyorum.

Bence 3-4 saat bekleyin ama onların yanına hiç gitmeyin. 4 saat sonra kursak boş olursa diğer yavrusu çıkmak üzere olan kuşun altına kaydırın. Bazen yumurtadan çıktıktan sonra 3-4 saat beslemiyorlar sonra besliyorlar.

Zaten yumurtdan çıkan yavru, yaklaşık 6 saat boyunca kendini idame edecek enerjiyi yumurtadan almış olarak doğuyor. Elle besleme yapmayın zaten. Kuşu ya öldürür yada hasta edersiniz yüksek ihtimalle. Elle beslemek florayı bozuyor en kaliteli mama da olsa. Son çare kullanılmalıdır özellikle küçük yavrularda.

Kürdanın sivri ucunu kırıp çöpe atın. Mamayı kürdanla verebilirsiniz ağzına değdirerek lakin kürdanı ağzının içine sokmayın. Beslemezlerse siz besliceksiniz.

Zaten yumurtdan çıkan yavru, yaklaşık 6 saat boyunca kendini idame edecek enerjiyi yumurtadan almış olarak doğuyor. Elle besleme yapmayın zaten. Kuşu ya öldürür yada hasta edersiniz yüksek ihtimalle. Elle beslemek florayı bozuyor en kaliteli mama da olsa. Son çare kullanılmalıdır özellikle küçük yavrularda.
Hakkınız ödenmez hocam, var olun. Hemen yazdınız. Tüm gün araç kullanıyordum, yazdıklarınızı o an eşime ilettim. Bende az önce eve girdim. Hiç beslememişlerdi, yavru halsiz duruyordu. dediğiniz gibi yavrusu 1-2 güne çıkacak dişimin altına koydum. İnşallah o besler. Normalde bu saatte ışık hiç açmam. Doğal ışık süresine dikkat ediyorum ama beslesin diye ışığı açtım, jest olsun diye dal darı da verdim ama uyku modunda gibiler… Bakalım inşallah besler… Yavru besleme sesi de açtım

Kürdanın sivri ucunu kırıp çöpe atın. Mamayı kürdanla verebilirsiniz ağzına değdirerek lakin kürdanı ağzının içine sokmayın. Beslemezlerse siz besliceksiniz.
Yaklaşık 6 saattir beslemediler hocam. Şu an yavruları çıkmak üzere olan bir dişimin altına koydum bu yavruyu. İnşallah o besler. Bulundukları ortamın ışığını da açtım. Yarım saat sonra kontrol edeyim diyorum. Beslememişse 3. bir dişim daha var yavrusu çıkmak üzere olan ona da verebilirim yada direkt önerdiğiniz şekilde besleme yapacağım hocam. Beslemezse 3. dişiyi deneyeyim mi sizce yoksa direkt besleyeyim mi? Yavru oldukça halsiz görünüyordu.

Son düzenleme:
Beslemezse yavruları diğer dişiye yumurtaları da tek tek diğer dişiye taşıyın. Yavrular çıktıkça kaydırırsınız. Yavruları yarı yarıya diğer dişilere kaydırın.

Beslemezse yavruları diğer dişiye yumurtaları da tek tek diğer dişiye taşıyın. Yavrular çıktıkça kaydırırsınız. Yavruları yarı yarıya diğer dişilere kaydırın.
Tamamdır hocam. Zaten aksi halde yavru için kritik bir durum oluşuyor.
Hocam siz bu dişi kuşumun sıkıntı yapabileceğini tahmin etmiş olmalısınız ki; en başta yumurtaları sağa sola yumurtladığını, kırdığını yazdığımda tüm yumurtalarını yumurtladıktan hemen sonra alıp diğer dişilere vermemi önermiştiniz.
Çift sayım az olduğu için ben bu dişinin altına 3 tane yumurta bıraktım. Anneliği öğrenirse yavru yapan 3 çiftim olur diye düşündüm ama beklediğimden fazla nazlı çıktı 🥲

Tamamdır hocam. Zaten aksi halde yavru için kritik bir durum oluşuyor.
Hocam siz bu dişi kuşumun sıkıntı yapabileceğini tahmin etmiş olmalısınız ki; en başta yumurtaları sağa sola yumurtladığını, kırdığını yazdığımda tüm yumurtalarını yumurtladıktan hemen sonra alıp diğer dişilere vermemi önermiştiniz.
Çift sayım az olduğu için ben bu dişinin altına 3 tane yumurta bıraktım. Anneliği öğrenirse yavru yapan 3 çiftim olur diye düşündüm ama beklediğimden fazla nazlı çıktı 🥲
Ben kuluçka sürecinde sıkıntı çıkaracağını anlamıştım anlattıklarınıza göre. İkinci yavrusu çıktığında yine 3-4 saat bekleyin eğer beslemezse kaydırın. Ayrıca yavru çıktıktan sonra 3-4 saat sakin kalmasını sağlayın sık sık kontrol etmeyin mesela gürültü olmasın vs. Besleyip beslemediğini değerlendirmek gerek.

Geri