Karadeniz Pet

Yem dışında bişey yemiyor

mubişsever_48

Meraklı Üye
Katılım
27 Ara 2016
Mesajlar
139
Tepkime puanı
19
merhabalar kuşum yem dışında bişey yemiyor nasıl alıştırabilirim yumurtalı mama yaptım kaç kere yemedi marul verdim korktu kaçtı meyvede veriyorum dokunmuyor bile
 
Mamaya alıştırmanın en güzel yolu mama yiyen bir kuşun yanında durmasıdır. Onu görerek mamaya ilgi duyup yemeye başlar. Bu imkanı olmayanlar içinse tek çare devamlı ve az mama yapıp vermektir. Bir gün ilgisini çekip tadına bakacaktır. Hazırlanan mamaların değişik olması yani bir seferinde havuçlu diğer seferinde elma, kabak,salatalık vs. şeklinde hazırlanırsa ilgisini çeken mamayla devam edilebilir.
 
Benim kuşta mama yemiyor. Ancak elimde beslemem gerekiyor. Elimdeyken biraz tırtıklıyor. Bu mama değil sebze meyva için de geçerli. Elden yiyiyor sadece
 
Ya yavruluktan beri alışacak yada yavaaas yavas siz alistiracaksiniz ben genellikle mamaninda tadina bakabilsinler diye uzrrine yem serpistiriyorum eger tadlarini severlerse alismalari kolay oluyor .
 
en üstteki yorumda arkadaş çok güzel bir yöntem yazmış, nasıl ki babayı izleyen yavrular yem kırmayı öğreniyor, buda böyledir, kuş tek ise mamayı usanmadan vereceksiniz, yemeyecek yine koyacaksınız, elbet yiyecek, benim kuşlarda böyleydi başlarda şimdi mamayı görünce çıldırıyorlar yemliği kaldırmayıda deneyebilirsiniz, mama günler 2-3 saat ama mama ile yemlik mutlaka bir süre sona birlikte konmalı.
 
Geri
Üst