Selçuk YÜKSEL
Onursal Üye
Yuttuğundan emin misiniz ? Damlatma sonrası kafasını sallayıp dışarı atıyor olmasın ?
İlk defa kafes tabanında duruyorO zaman ilaca devam ermenin bir anlamı yok. Tekrar güncel dışkı paylaşın 3 gün probiyotik desteği verdikten sonra. Ona göre yol çizeriz
Megabacter ihtimali çok düşük hocam. Megabacter olsa hem çok zayıflar hem tüyleri matlaşır ve kötü görünürdü. Ama kuşun tüyleri harika yapıda çok canlı.Yüksek ihtimal megabakteri var kuşta. Dışkıda yemde çıkıyorsa yüzde 90 diyebiliriz. Triflucanın kısmi etkili olmasıda bu yüzden. Kuşa amfoterisin b başlanması gerekiyor.
Daha düşük ihtimallede mantar tedavisinden dolayı bakteri artışı. Yani bakteriyel enfeksiyon ihtimalide var..
Ben olsam önce bakteriyel enfeksiyon ihtimaline karşı antibiyotik kullanırdım. Ardından duruma göre amfoterisin b başlardım.
Amfoterisine ulaşmak zor olduğu için önce diğer ihtimale yöneldim. Eğer hemen bulabilirim derseniz amfoterisin b yle başlamak daha doğru olur...
Megabacter ihtimali çok düşük hocam. Megabacter olsa hem çok zayıflar hem tüyleri matlaşır ve kötü görünürdü. Ama kuşun tüyleri harika yapıda çok canlı.
Bakteri ihtimali de var evet ama kuşun görünüşü itibariyle enfeksiyon kaynaklı değil gibi.
Ben kuşta organ rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum. Karaciğer olabilir böbrek olabilir, kalp hastalığı vs olabilir. Ramo hocam dışkı paylaşın dışkısını bi görelim.
Eksikliğim olabilir tabi. Dünyayı kurtaran adam değilim sonuçta. Veteriner hekim de değilim. Ama eğer tecrübelerim beni yanıltmıyorsa zayıflamadan kafes tabanına çöken megabacter vakası olmaz diye biliyorum. Böyle bir vakıa görmedim, duymadım.Sizin bahsettiğiniz durumlar megabakteri olan kuşun son evrelerinde görülür hocam. Megabakteri olduğu kesinleşen (mikroskop ve tahlillerle) kuş örneklerini incelerseniz bu bahsettiğiniz durumların hiç birini göremezsiniz. Sadece mantar hastalığında görülen klasik durumları görürsünüz kusma, halsizlik, kabarıklık vs.
Sizi takip eden birisi olarak bu konuda eksiğinizin olduğunu düşünüyorum. Megabakteri ihtimalini neredeyse hiç değerlendirdiğinizi görmüyorum. Eğer üstte yazdığınız çok zayıflama tüylerin kötü görünmesi vs. bunları bekliyorsanız kuşlarda büyük yanılgıya düşersiniz..
Bence megabakteri ile ilgili açılmış eski konuları bı gözden geçirin. Oradaki kuşları inceleyin bana hak vericeksiniz...
Evet megabacter diğer mantar hastalılarındaki belirtilere benzer belirtiler gösterir ama azımsanamayacak kadar çok sayıda mantar veya megabacter diye düşünülen vakalarda alttan karaciğer bazen de böbrek yetmezliği çıktı. Hatta benim mantar tedavisi önerdiğim çok sayıda vakada sonradan karaciğer sorunu olduğunu anlamış oldum
Megabacter'in kesin teşhisi sadece analizle olur. Uzaktan teşhis etmek nerrdeyse imkansızdır. Ayrıca tek ilacı amphoterisin ve bulması çok zor olan bir ilaç. Kesin emin olmadan insanlara o kadar masraf yaptırmayı doğru bulmadığım için megabacter tedavisi pek önermedim. Ama madem sizin şüphelendiğiniz vakalar olmuş konu altına yazsaydınız ben şüpheleniyorum diye. Sonuçta bu platform bilgi alışveriş platformu herkes bildiğini paylaşır ki doğruya ulaşılsın öyle değil mi ? Farzedelşm gözümden kaçtığı durumlar oldu. Siz yazsaydınız da kuşa yardımcı olmuş olsaydınız.Megabakteri muhabbet kuşlarında bu kadar yaygın görülen bir hastalıkken hiç bu hastalıktan şüphelenip tedavi önerdiğinizi görmediğim için yazdım.Triflucanın yada mikostatinin çözemediği bir çok vakada amfoterisinin sorunu çözdüğüne şahit oldum defalarca..
İlk etapta mantar tedavisi önerdiğim ama aylardır iyileşmeyip karaciğer belirtileri gösterdiği için karaciğer desteğiyle iyiye doğru gittiği için emin olduğum vakalar var.Daha önceki vakalarda mantar değilde karaciğer sorunu olduğunu tam olarak nasıl anladınız yada emin oldunuz açıklarsanız sevinirim..
Megabacter'in kesin teşhisi sadece analizle olur. Uzaktan teşhis etmek nerrdeyse imkansızdır. Ayrıca tek ilacı amphoterisin ve bulması çok zor olan bir ilaç. Kesin emin olmadan insanlara o kadar masraf yaptırmayı doğru bulmadığım için megabacter tedavisi pek önermedim. Ama madem sizin şüphelendiğiniz vakalar olmuş konu altına yazsaydınız ben şüpheleniyorum diye. Sonuçta bu platform bilgi alışveriş platformu herkes bildiğini paylaşır ki doğruya ulaşılsın öyle değil mi ? Farzedelşm gözümden kaçtığı durumlar oldu. Siz yazsaydınız da kuşa yardımcı olmuş olsaydınız.