Yem ve takviye önerileri

aristomkusum

Yeni Üye
Merhaba herkese iyi ramazanlar dilerim.
Henüz 4-5 aylık erkek bir kuşum var ve ona eksiksiz çok çok iyi bakmak istiyorum. Ama araştırdığımda çok fazla farklı ürün alternatifleri gördüm. Kimisi alın kimisi almayın yazmış. Burada bilenlerden net bir öneri alabilmek istedim, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim,,

Şimdi ben;
versele laga yem
Gold wings kuş kumu
Versele Laga Pelet yem aldım.
Kafesinde bir gaga taşı var ama marka bilmiyorum.

Vitamin olarak petshoptan bir damla kullanıyordum ama yetersiz oluyorlarmış(?) Bu yüzden Röhnfried Gervit W vitaminden alayım dedim ama önce sizlerin önerisine göre alacağım

Tüy spreyi olarak da Dr. Heigels diye bir marka kullanıyorum.

Aldığım ürünlerde değişmesi gerekenler var mı, eksik bir şeyi var mı, Protein ihtiyacını nasıl karşılamalıyım, şuan bir eksiği var mı, mineral taşları falan bunlara yardımcı olabilir misiniz? Veya bir makale falan var mı 🥺

Şimdiden çok çok teşekkür ederim

Yem markası olarak kapalı kendi ambalajında Versele Laga veyahut Gardenmix pembe platin serisi.
Pelet yem de kullanılmasını öneririz Versele Laga'nın.
Her iki yemden de verilsin kuşa ayrı tabaklarda.

Takviye olarak,multivitamin, enzim içerikli ama multivitamin içermeyen probiyotik. Eğer multivitaminli probiyotik alınırsa o zaman ekstra multivitamin almaya gerek yok.
B vitamini kompleksi + aminoasit takviyesi.
Karaciğer koruyucu.
Multimineral toz veya suyuna damlatılan damla(ama bunun da içinde multivitamin olmamalı).

Marka olarak Kanatlı Oil prozim plus probiyotik,Nektos S multivitamin,Röhnfried sedochol.
Bunlar yeterli.
Nekton S geniş içerikli olduğu için ekstra mineral veya b vitamini almaya gerek yok.

Nekton s üzerinde kullanım dozajı yazıyor mu bakınız. İnternette 250 ml suya 1 gr diyor,250 ml su çok fazla zaten siz 50 ml suya 1 gramın 5 te 1 i kadar eklemek lazım.
Eğer toz formatta uğraşmak istemezseniz ve bütçe zorlarsa Röhnfried Gervit-w alın o zaman 20-30 ml. Ama Nekton iyidir.

Yem markası olarak kapalı kendi ambalajında Versele Laga veyahut Gardenmix pembe platin serisi.
Pelet yem de kullanılmasını öneririz Versele Laga'nın.
Her iki yemden de verilsin kuşa ayrı tabaklarda.

Takviye olarak,multivitamin, enzim içerikli ama multivitamin içermeyen probiyotik. Eğer multivitaminli probiyotik alınırsa o zaman ekstra multivitamin almaya gerek yok.
B vitamini kompleksi + aminoasit takviyesi.
Karaciğer koruyucu.
Multimineral toz veya suyuna damlatılan damla(ama bunun da içinde multivitamin olmamalı).

Marka olarak Kanatlı Oil prozim plus probiyotik,Nektos S multivitamin,Röhnfried sedochol.
Bunlar yeterli.
Nekton S geniş içerikli olduğu için ekstra mineral veya b vitamini almaya gerek yok.
Çok çok teşekkür ederimm, bu söylediğiniz markaların hepsinden mi almalıyım yoksa birini mi seçmeliyim peki? Nekton s alırsam diğerlerini almamalı mıyım yani

Sedocholden 20-30 ml yeterli.

Grpet ürünlerinden alabilirsiniz isterseniz.
Bu üçünü de alıyorum dimi doğru anladım 🥺

Geri