yem yemıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deno
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deno

Yeni Üye
5 aylık sultan papaganım yem yemıyor hala. agzına alıp bırakıyor. dal darı yedı hep sadece, mecbur sadece kırmızı darı olan yem aldım aspur ve yulafla karıstırıp verdım. normal yeme nasıl alıstırıcam dıgerlerıyle karıstırınca bıle normal yem dısında her seyı yıyor onu bırakıyor. bugun sadece normal yem koydum cok cok az darı koydum ve ıcınden darıları bulup yedı dıgerlerı hala duruyo tum gun aç kaldı. yarın da boyle yapıcam olmazsa dıger turluye devam edıcem cunku ac kalmasına uzuluyorum aclıktan vıyaklıyo ılk kez su an :(

Kuşun bi görüntüsünü videosunu son dışkılarını paylaşın.

Foto için hızlı resim com
Video için streamable.com veya youtube kullanabilirsiniz

Hatayı en başından yapmışsınız. İlk sıralar yeme alışması için bir süre aç bırakıp denemeliydiniz. Ama şuan da yapabilirsiniz günlük silme çorba kaşığı darıyı sabah yarısını akşam da yarısını vererek devam edin ve normal yemi kafes tabanına az miktar dökün mutlaka yemeye başlayacaktır.

Hatayı en başından yapmışsınız. İlk sıralar yeme alışması için bir süre aç bırakıp denemeliydiniz. Ama şuan da yapabilirsiniz günlük silme çorba kaşığı darıyı sabah yarısını akşam da yarısını vererek devam edin ve normal yemi kafes tabanına az miktar dökün mutlaka yemeye başlayacaktır.
basta bana yem kirmaya basladi denilerek verildi zaten ona guvendim o zamanlar sadece yem koydum yine yemedi. biraz zaman sonra ac birakip yine verdim birkac kez yaptim bunu. baska forumlara sordum aspurla verin yulafla verin dediler olmadi. son care buraya sorayim dedim. aslinda yemi kirsa kirar ama agzina alip birakiyor. bu surede vitaminler verdim ve sebze karisimi verdim gelismesinde sorun olmasin diye ama sadece kirmizi dari+aspur yemesini istemiyorum. bir de size cevap vereyim, kafes tabani yok izgara var.

yarin da ise yaramazsa ne yapabilirim bu dediginizi mi uygulayayim sadece?

Kuşa mutlaka probiyotik, multi vitamin ve multi mineral başlayın. Başlamazsanız kısa sürede sıkıntılar başlayacaktır. Tek darı yemekle yeterli beslenemez hayvan. Ki dal darı vermeyi de önermiyorum aslında içeriği nerdeyse karbonhidrattan ibaret. Evet severler ama besleyici değildir.

Biraz ısrarcı olacaksınız başka çare yok. Önerdiğim dal darıyı da yemle karıştırarak verin bir ihtimal yem yemeye başlar.

Kuşa mutlaka probiyotik, multi vitamin ve multi mineral başlayın. Başlamazsanız kısa sürede sıkıntılar başlayacaktır. Tek darı yemekle yeterli beslenemez hayvan. Ki dal darı vermeyi de önermiyorum aslında içeriği nerdeyse karbonhidrattan ibaret. Evet severler ama besleyici değildir.
hepsinden var evet veriyorum hatta vitaminler bitmek uzere yenisini siparis edicem. evet besleyici olmadigindan sebzelere alistirmistim, yag alsin diye de yulaf, cekirdek veriyorum. 4 aydir benimle ve 4 aydir arastiriyorum gercekten alisir umarim. tesekkurler, iyi geceler

Geri