Cevabınız için teşekkürler. Anladığım kadarıyla Vitalis multivitamin'in prospektüsünde yazılanları aktarıyorsunuz ancak eksik aktardığınız için ya da biyolojik kavramları pek anlamadığınız için yanlış anlayıp aktarıyorsunuz. İyi niyetiniz ve yardımcı olma arzunuzu son derece takdir ediyorum, lakin bu probiyotik meselesi sadece Bacillus sublitis ile olmaz. Mesela Diazyme 256'da Bacillus sublitis'in yanı sıra diğer yararlı probiyotik bakteriler de var ve kuşların sindirim sistemi sağlığı açısından gerçek anlamda probiyotik ürünleri kullanmak daha iyidir.
Çoğu mesajınızda bilhassa Vitalis önermeniz ister istemez bir ticari ilişkiniz olduğunu düşündürüyor bende. Öyle veya değil, bunun öncelikle üründen duyduğunuz memnuniyet kaynaklı olduğuna inanıyorum tüm amatör kuşçu kalbimle

Kaldı ki elimdekiler bitince sizin için bir kutu da ben alacağım Vitalisten.
Biyolojik kavramları anlamadığım için burada bu konuyu dillendirmeye cesaret ederim zaten, böyle bir yapım vardır. Bilmediğim hakkında konuşmayı severim ki şöyle yorumumdaki biyoloji kavramlara bir daha bakalım: Bacillus, bacillus sublitis, müsin, bakteri, metobolizma, barsak, oksijen, sindirim, sindirim sistemi. Bunlar biyolojik latince olan kelimeler zaten, çok biyolojik terim kullanmışım

Amatör olduğunuzu belli etmeseydiniz de bu yorumdan bu anlaşılırdı aten ki mesele amatörlük de değil, bende zamanında amotördüm. İnsanlar hakkında suizan yapmaktan profesyonelleşmişsiniz zannımca, ama bu bir bakıma iftiraya girer dikkatli olun. Ayrıca bilgilerim ile prospektüsü arşılaştırmadan önce prospektüse bir daha bakın, bacillus enziminden değil bacillus sublitusun kodlanmış formundan bahsetmesi gerekir. Kodlanmış formunu da size burada izah edecek durumda değilim. Hatta bacillusun tek başına neye yönelik nasıl çeşitli hastalıklara da neden olacağından bahsetmez, ancak ben burada bahsettim.
Çoğu konulardaki yorumlarıma bir dahakine dikkatli bakın, TİCARİ amaç gütse idim VİTALİS'i muhakkak alın derdim. Kendim öğrenciyim, bu konular hobimdir. Bİlgi dağarcığınızı genişletmek size kalmış bir durumdur. Keza çoğu yorumumda VİTALİS'in hafif bir ürün olduğumu söylemişimdir ve benimkinin alışkanlık olduğunuda belirtmişimdir, dikkat ederseniz de tek bu durumu paylaşan benim. Söylediğim ürünü de eleştirmişimdir, buradan bunu da anlamış olmanız gerekir. Size burada kalkıp probiyotik etkisinden bahsetmedim, size burada bu enzimin probiyotik etkisini de tetiklediğinden bahsettim 1. madde olarak bunu anlamanız gerekirdi ancak sanırım zihniyetiniz ticarete yönelik ilerleyen bir zihniyet olmalı ki buradaki durumu buna yorabildiniz, insan insanın aynasıdır. Yorumlarım size bunu hissettirdi ise bu sizdeki durumdur, bendeki değil söylediklerinizi üzerime alınmıyorum. Ben buradaki durumdan kendime pay için sadece ayna olarak düşündüğümde, size bunu nasıl uyandırdım acaba diye düşünmekteyim ki ben Nekton S ürününü de örnek veriyorum.
Ekmek istiyorum ki ben bacillus sublitus bir probiyotiktir temeli budur şudur şöyledir demedim, ne neyi tetikler onu söyledim. Söylediklerimi daraltırsanız bu şekilde anlamanıza yorum yapamam ve kimse de yapamaz zaten, çünkü siz anlamak istediğinizi düşünüyorsunuzdur.
Diazym ürünü hakkında da burada yorumlarım bulunur, iyi araştırın ve iyi takip edin yorumlarınız ve üslubunuz bozulmadan önce; iyi eleyin. Bazılarımız probiyotiği DİAZYM olarak da bilir diye birçok yerde yorumum vardır. Bu konudaki en baştaki yorumuma da bir bakın, belli ki bakmadan ilerlemiş olmalısınız. Okumak sizin için keyifli bir şey değil snaırım, bunu anlamadığım için hata bende aslında. Hemen size burada kopyalayayım üstteki yorumumda yazıdklarımı:
"..... Bunların dışında bir yem takviyesi de edinin; VİTALİS gibi, Nekton S gibi ve arada probiyotik de uygulayın." Yani
dememişim ki VİTALİS alın muhakkak kullanın bu şart başka ürün olmaz ve VİTALİS bir probiyotiktir değil mi? Anlamak istediklerimizden çok anlatılanlara odaklanalım lütfen.
Kısacası, bir ürünü keyfime göre önerecek bir insan olsaydım; benzer ürünleri örnek vermezdim. Ayrıca prospektüs konusuna tekrar gelirsek, sizin VİTALİS'in prospektüsünden de haberdar olduğunuzu nedense hiç zannetmiyorum çünkü VİTALİS sadece probiyotik amaçlı değildir. Yine birçok yerde söylerim ki A vitamini eksikliği olursa, A vitamini eksikliğine bağlı ishal de görülecektir. Bu sadece bir örnektir.
Size burada kim olduğumu anlatmaktan ziyade şunu tavsiye etmeyi yeğliyorum. Öncelikle beni daha iyi gözlemlemenizi tavsiye ederim, tanımıyorsanız tanımaya gayret edin. Ki ben burada da iyi tanınırım, şunu da belirtmek istiyorum ki siz DİAZYM kullanarak ilerleyin yhaut VİTALİS alın yahut NEKTON S alın, yahut isterseniz AVİSOL'de alın. Benim gayem elimizdeki canlarımızdır, ticari amaç uğruna bu gayeyi baside indirgeyemem. Daha çok kitap okumanızı tavsiye ederim, okuyorsanız da belli ki kelime dağarcığınız da sıkıntı var ki görüdüklerinizi anlayamamışsınız.
NOT:
Kuşunuza yahut kuşlarınıza aldığınız ürünü kimse için değil, onların sağlıkları için edinin. Gerisi kimseyi ilgilendirmez, yardımlarınız kimsenin işine yaramaz.