yeni yavru kuşumla 5 yaşındaki kuşum

leylaccc

Yeni Üye
pazar gece 1 aylık erkek bir kuş aldım. yeni bir kafes de aldım. evde 5 yasinda dişi bir kuşum var ceresi kahverengi galiba bu çiftlşsmek istiyor demekmiş. bugün ikisini aynı kafese koydum. bugüne kadar da yanyana kafeslerde durdular. ilk koyduğumda birbirlerinden uzak durdular 10 15 dk yanlız bıraktım hiç saldırmadılar. bir süre sonra da dişi olan gagasıyla erkeğin gagasına vurmaya başladı. erkek olan da dişi kuş kafesin üzerindeyken ayağını gagaladı nazikçe. şimdi gece ikisi hala aynı kafeste kalsa sıkıntı olur mu birbirlerine zarar verirler mi

1 aylık kuş çiftleşmek için uygun değil. En az 4 aylık olmalı. Bence aynı kafeste kalmalarınım anlamı yok. 1-2 ay sonra dişiyi erkeğin kafesine alırsınız kafes seçimini ona göre yapın.

Dişi kuş yavru kuşa zarar verebilir. Dişiler eş seçmede detaycı oluyor aynı yaşta bile olsa beğenmezse erkek kuşa kaba davranabiliyor. Yavru erkek kuşu ayrı bir kafese almak lazım dişi kızgınsa çiftleşme içgüdüsü eş tutma içgüdüsü ile erkek kuşa zarar verebilir riske atmamak lazım.

Dişi kuş yavru kuşa zarar verebilir. Dişiler eş seçmede detaycı oluyor aynı yaşta bile olsa beğenmezse erkek kuşa kaba davranabiliyor. Yavru erkek kuşu ayrı bir kafese almak lazım dişi kızgınsa çiftleşme içgüdüsü eş tutma içgüdüsü ile erkek kuşa zarar verebilir riske atmamak lazım.
+1

şimdi de erkek olan dişiye yaklaşıyor dişi de kaçıyor veya ses çıkarıyor

Şu kuşların bi videosunu paylaşır mısın
Streamable.com veya youtube kullanabilirsiniz

Geri