yavruyu başka kafese alırsanız daha iyi olur yem kırmaya başladı mı yavru ?
yavrular ne kadarlık şuan ? tanıyabilir mi bilmiyorum ona ustalar yorum yapar her halde.
Ger anlamamış olsa ciftlesmek istemezdi ic gudusel olarak bu istedgi olmazdi anlamış kendi yavrusu olmadigini artik riskli bence baska kafese ayirin derim bi sabah ölüsü nulurusnuznyavrunun
onu göze alamam kıymetli bir kuş başka kafese aldım yem kırmayı kendisi öğrenebilirmi hocam ve nasıl beslemeliyim ?
-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:16 -->-> Daha önceki mesaj 13:58 --
hazır kabuksuz muhabbet kuşu yemi yavru yemleri ile beslesem olur mu ?
Soruya 2.şekilde cevap vermek istiyorum
1. kendi yavrusuda olsa iç güdüsel olarak atlıyo kardeş de olsa atlıyo.
2. yavru yem kıramıyorsa mamayı hafif ıslatıp yada yumurta ve havucla nemlendirip mama şeklinde önüne koyarak ayıra bilirsin. Bazı erkekler çok azgın oldugu için kardeş yavru dinlemez biner af etmez.
Gerisi sana kalmış ayırıp ayırmamak. ben genelde yavru yuvalıkdan 3 defa atlarsa ben direk ayırıyorum. yuvadan atlıyan kuş ayrılmaya hazır istisnalar haricinde.
Ayni durum benim basima geldi, yavruyu ayirip, ayni yasta yavrulari olan baska bir ciftin kafesine koydum, arada kaynadi gitti. Yavrular 20 gunluk olunca yuvaliga dal dari koymaya baslarsaniz, atladiklari zaman zorluk cekmezler.