Karadeniz Pet

yumurtalar kenarda neden?

ibo_0655

Yeni Üye
Katılım
18 Ocak 2017
Mesajlar
89
Tepkime puanı
4
sa bir ay once yumurtalı cıft aldım ancak o yumurtalrı kırdılar yer degısıklıgıne falan bagladım ancak hemen ardından 4 yumurta daha yaptılar dişi yuvalıktan cıkmıyor ancak cıflestıklerını gormedım gecen bakıyım dedım 3 yumurta kalmıs onlarda yuvalıgın kenarında duruyor dişi bos olduklarından mı kenara ıtmıs yuvalıkta ne yapıyor o zman? sızce o yumururtaları almalımıyım yaklasık bır hafta oldu yoksa kenarda da olsa dısı yatıyo mudur uzerıne?lütfen yardım edın bir turlu yawru alamdım?
 
Dişi kendisi ayarlıyordur yumurtaların durumunu. Boş olup olmadıklarını kuluçkanın ilk haftasında ışıkla bakarak anlayabilirsiniz.
 
Yani kenara atmasi bos olduklari anlamina gelmez mi tam olarak yuvaliktanda cikmiyor disi
 
sagolasın o zman bıkac gun daha bekleyıp oyle fenerle bakıyıpta altından alayım
 
Bence fazla kurcalama. Rahatsız olur bu seferde kenardan alır dışarı atar :D Arkadaşında dediği gibi dişi yumurtaları kendine göre ayarlamıştır. Boş olduğunu anlayınca aşağıya atar zaten,ama yinede sen rahatsız etmeden ışıkla kontrol edebilirsin boşuna beklememek için :)
 
Ben yanlış yonlendirmek istemem ama bazi disi kuslar yumurtalari kirmiyor veya yuvadan atmiyor kenar tarafa itip orda birakiyor yatmasi gereken dolu yunurtalara yatiyor sahit olmustum ama sizinkinin durumunu bilemedim .
 

Benzer konular

Geri
Üst