Yumurtayı alıp yuvalığı kaldırmak?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deksar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deksar

Yeni Üye
Merhabalar,

Bir çift Bakırî kanaryam var, yumurta yapmışlardı, 17 günü doldurdu kuluçka süresi ama tık yok, led lambayla kontrol ettim içi boşmuş.

Yumurtayı direkt alıp yuvalığı çıkarırsam dişi kuş strese girer mi? Kuş hâlâ sürekli oturuyor yuvalıkta. Nasıl sonlandırmalıyım bu süreci? Havalar sıcak, dinlensinler artık istiyorum.

Ama yuvalığı hemen çıkartıp çıkartmama konusunda fikirsiz kaldım.

Bence yumurtalar kalsın ki yeni kuluçka süreci başlamasın. Tüye girdiklerinde alırsınız yuvalığı.

Hocam şahsen benim en büyük problemim ve bilgisizliğim, tüy meselesi. Yani kuş tüyde mi, değil mi, girdi mi, girmeyecek mi, hiç fikrim yok bu konuda, sıfır deneyim.

Yani bu kanarya çiftimin kafes etrafında ve yerde bolca tüy var, yani ortalık tüy evet ama buna "bu kuşlar tüyde" denilir mi bilemiyorum. Yoksa bu ölçüde yeterli değil de kuş neredeyse çıplak hale gelene kadar döktüğünde mi tüye girmiş olur?

Hiç bilemedim doğrusu.

Uzun tüyleri dökülmeye başlarsa tüye girmişler denebilir. Ama dış etken olmadan dökmesinden bahsediyorum. Kelleşme olmaz zaten.

Anladım, teşekkürler Selçuk hocam.

Alternatif olarak, yumurtaları, yuvalığı alıp erkeği dişiden ayırmak, Şubat-Mart dönemine kadar, bu şekilde tutmak da sağlıklı bir yöntem midir sizce? Hem yeni kuluçka sürecine de girilmemiş olur.

Anladım, teşekkürler Selçuk hocam.

Alternatif olarak, yumurtaları, yuvalığı alıp erkeği dişiden ayırmak, Şubat-Mart dönemine kadar, bu şekilde tutmak da sağlıklı bir yöntem midir sizce? Hem yeni kuluçka sürecine de girilmemiş olur.
Dişi yımurtlamaya devam edebilir bu şekilde. Bence tüye girmesini bekleyin.

Geri