Yuvadan kafese inen yavru ve kopan kıyamet

deksar

Yeni Üye
Arkadaşlar merhabalar,

Hint bülbülü çiftimin 6 yavrusu vardı hasır yuvalıkta, bunlar büyüdüler artık ve biri kafese indi.

Yavru yuvadan çıkıp indikten sonra anne ve baba birbirini dövmeye, kovalamaya başladı.

Birbirlerini dövüyorlar, hatta anne kuş hızını alamayıp yavruyu gagalamaya hafiten dövmeye başladı. Bunlar yavrularımız ne yer, ne içer, onlara yedirelim vs demeden birbirini yemeye başladılar. Oysa şimdiye dek, bugüne dek hasır yuvalığa onlar girip yavruları çok güzel besliyorlardı.

Bu durumun sebebi ne olabilir? Anneyi ayırırsam baba kuş bir müddet daha kuşları besler mi? Az daha sabretseler kuşlar yem kırmaya başlardı ben de zaten hemen ayırırdım onları..

Sevgiler.

Anneyi değil de baba ile yavruları ayırın. Günde 20 dk kadar erkeği dişinin yanına atın çiftleşmelerine fırsat verin. Yavrular yeme düşünce erkeği tekrar dişinin yanına alırsınız. Yavrular yeme düştükten sonra da kavga devam edecek olursa erkeği ayrı tutarsınız dişi yavrulara tek bakar mecburen... Dişi yumurtlamak üzere muhtemelen ve yuvayı kıskanıyor düzelme ihtimali yüksek.

Selçuk bey yanıtınız için teşekkür ederim.

Doğrusu kavga gürültüyü gördüğümde, çok da çiftleşecek halde durumda değiller gibi :) Yani baba sanki daha fazla bakmaya meyilli, dişi anne rahat durmuyor, yuvadan çıkanlara kötü davranıyor, yine de üstad sizsiniz. Şöyle bir kayıt aldım, durumu daha iyi aktarabilmem adına;

Fikriniz değişmediyse dediğiniz gibi yapıyorum hocam.

Son düzenleme:
Geri