Yuvalık içinde dövülen kuş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan doganay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

doganay

Yeni Üye
Merhaba. Birisi 16 günlük birisi 14 günlük 2 yavrum var. Büyük yavruyu annenin yuvalık içinde dövdüğünü gördüm. Kursağındaki kıl köklerinde kılcal kanlar vardı ve sürekli bağırıyor yavru dayak yediğinden. Küçük kuşta böyle bir sorun yok. İki kuşun da kursakları dolu beslemede bir sorun yok. Şimdi ne yapmalıyım büyük yavruyu ayırıp elle mi beslemeliyim yoksa anneyi ayırıp babanın beslemesini mi beklemeliyim.

Ayırın yavru kuşu,sıcak bir konuma geçirin soğuk olmasın durduğu yer. Siz besleyin.

Hayır siz beslemeyin bulundukları odayı sıcak tutun kafesin tabanında ızgara varsa çıkarın ve büyük yavruyu kafes tabanına alın. Anne dövmez ve beslemeye devam ederler. Siz beslenmeyin..

Kafes tabanına sıcak su torbası koyup gözlemleyeceğim. Baba ya da anne beslemezse farklı bir yere alıp elle besleyeceğim.

Kafes tabanına sıcak su torbası koyup gözlemleyeceğim. Baba ya da anne beslemezse farklı bir yere alıp elle besleyeceğim.
Telaşla hemen beslemeye başlamayın mutlaka beslerler merak etmeyin. Tüylenmişse sıcak su torbasına da gerek yok.

Anne kuş yumurtlama döneminde üstündeki ince tüyleri kopartıp yuvaya altlık yapmıştı altlık olmasına rağmen. Bugün anladım ki kalan diğer kuşun tüm ince tüylerini kopartıyor ve koparttığı yerler kanıyor. İlk kuşu dövüyor diye ayırmıştım kendim besliyorum ancak anladım ki dövme değil tüylerini yoluyor yavruların anne. Şimdi ne yapmalıyım ikinci yavruyu da mı ayırıp elle beslemeliyim?

Ebeveyn kuşlara takviye veriyor musunuz? Evetse hangi takviyeler markaların dozajları ve ne sıklıkla verdiğinizi yazın.

Gün aşırı yumurta maması veriyorum. Onun dışında haftada 1 sularına multivitamin veriyorum. Gaga taşı mineral taşı ve kum da mevcut.

Kuşlara çinko takviyesi yap. Bir ihtimal yolmayı bırakacaktır. Elinizde Çinko içerikli bir ürün yoksa eczaneden ferrozinc veya çinko içerikli bir kuş ürünü alabilirsiniz. 1 gün çinko verdikten sonra diğer yavruyu da yuvalığa koyun. Çinkoya 4-5 gün devam edin.

Geri