Yuvalıkta gezen bitler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan doganay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

doganay

Yeni Üye
Merhaba. 6 yavrusu olan ahşap folluklu yuvalıkta birkaç tane gezinen bit gördüm. Altlarında mısır granülü kullanıyorum. Sık sık altlarını temizliyorum. Bit oluşumunu başka ne yaparak önleyebilirim?

Bit tozları var yuvalığa serpiştirin yavrulara zarar vermez solumadıkları sürece.hatta yavrularınvücuduna bile sürebilirsiniz. Ense damlası da uygulayın. Haftada 1 toplam 3 hafta. Çok az yavrulatın ensesine de kulak çöpü ile sürebilirsiniz. Bit olduğundan emin misiniz.

Kırmızı renkte yuvanın tavan köşesinde kümenmişler. Ezip öldürdüğümde kırmızı kan çıktı. Zıplama vs yok ancak geziyorlar.

Tamam bit o zaman. Siz dediklerimi yapın. Yeni bir yuvalık alıp öğlen saatlerinde eskisini çıkarıp yenisini takabilirsiniz. Eski yuvalığı da dışarıya çıkarıp iyice ilaçlayıp 2-3 gün sonra eve geri alın.

Diatom toprak var. Direkt bitlerin üzerine uygulayabilirsiniz ama sonra temizleyin, kuşlar için fazla tozlu. Bit sorunu yaşamadan önce, yuvalığın özellikle köşe bölgelerine tozutmayacak şekilde biraz serpebilirsiniz ayrıca. Veya yuva malzemesine bir miktar karıştırabilirsiniz.

Diatom toprak var. Direkt bitlerin üzerine uygulayabilirsiniz ama sonra temizleyin, kuşlar için fazla tozlu. Bit sorunu yaşamadan önce, yuvalığın özellikle köşe bölgelerine tozutmayacak şekilde biraz serpebilirsiniz ayrıca. Veya yuva malzemesine bir miktar karıştırabilirsiniz.
Evet diatom toprak tüm haşereler için güçlü ve zararsızdır. Kuşlar solumasın yeter onun dışında tam güvenli.

Geri