Karadeniz Pet

Artık behlül ile oyun oynamaya başladık :)

daygrameon

Meraklı Üye
Katılım
18 Haz 2014
Mesajlar
109
Tepkime puanı
0
Merhaba arkadaşlar.

Behlül ile 1. ayımızı doldurduk. Artık elime iyice alıştı. Gerek yemeye gerek tutunca gelmeye. Tabi halıda oyun oynarken bazen takmadığı oluyor keratanın :D İlk başlarda çok durgun bi kuştu. Diğer kuşlar gibi hareketli olmayacak diye düşünüyordum. Ama sonradan açılmaya başladı. Artık önüne ne versem oynuyor ne versem yiyor :D Biraz da agresifleşti büyüdükçe. Keyfi yerinde olmayınca vuruyor kafayı :D Isırma huyu yok öpücükle geri çeviriyor :D

Tek sorunumuz uçamamak. Onu da birazdan soru cevap bölümüne yazacağım. Hala uçmayı öğrenemedi :(

Bu da videomuz.

IMG 0175 - YouTube
 
Benimki de şuan bu kıvamda elimde ilgisini çeken bir nesne varsa hemen geliyor hiç çekinmeden alıyor oynuyor avucumda halıda üstümde filan ama yoksa gelmiyor pek :) Bende de video var bir kaçtane yakında yüklerim :) Maşallah.
 
Benimki de şuan bu kıvamda elimde ilgisini çeken bir nesne varsa hemen geliyor hiç çekinmeden alıyor oynuyor avucumda halıda üstümde filan ama yoksa gelmiyor pek :) Bende de video var bir kaçtane yakında yüklerim :) Maşallah.

Videoda gelmek istemedi pek. Oyun vaktiydi ya uzatınca elimin etrafında dönüyor kafa atıyor filan. Ama sevdirmek istediği zaman tıpış tıpış uzatınca geliyor kerata :D Alışırlar zamanla inşallah.
 
Benimkinin de evdeki 26. günü profil resmimdeki kuş alıdğımda 40-45 günlüktü dediğim gibi ilgilendiği bir nesne görürse geliyor hemen yanına yoksa pek uğramıyor sürekli kafesin üstünde telleri kemiriyor kitap gazete gözlük gözlük ipi gibi ne bulursa kemiriyor fare gibi :) Çok tatlılar ya birde hepten alışıp üstümüzden inmez oldularmı tamamdır. Konuşturma çalışmalarıda yapıyoruz tabi bakalım inşallah konuşur niyetli gibi. Duyduğum bir yöntem var onu da deniyorum etkili olursa onuda paylaşırım inşallah kuşumun konuşurkenki videosuyla :)
 
Hadi inşallah hocam. Kuşların rengi de ayın. Dişiyse kızışınca çiftleştirelim bari :D
 
Kimi kuşlar geç öğrenir uçmayı panik yapmaya gerek yok öğrenicek inşallah zamanla :)
 
[MENTION=10273]Ensar YILMAZ[/MENTION] şu konuşturma taktiğin nedir merak ettim bende kuşumu konuşturmaya çalışıyorum. Bende deneyim.
 
[MENTION=10338]Bayram TANRIKULU[/MENTION] Denediğim yöntemi başarılı olursa söylemek istiyorum farklı görüşler var olur olmaz gibisinden ben benimkini deney kuşu yaptım :) Zararlı birşey değil yanlış anlaşılmasın. Bunun dışında gündüzleri, gün içinde, akşamları herkes yatarken kuşunuza 10 dk kadar öğrenmesini istediğiniz tek bir kelimeyi söyleyin farklı kelimler kurmayın. Ben mesela gün içinde hiç evde olamıyorum doğru düzgün görmüyorum ama şöyle bir şansım var babam ve zaman zaman da kardeşim ilgilenip öğreniceği kelimeyi tekrarlıyorlar gün içinde ben olmasamda. Cicikuş öğretiyorum ben mesela 26 gün oldu alalı ufaktan kendi kendine çalışıyor gibi bakalım :)
 

Benzer konular

Geri
Üst