Karadeniz Pet

Çiftleşmek için Yeterince Büyük mü?

kuşlarınızın ikisi de çok güzeller maşaallah...aynı sorun bende de var...dişi kuşunuz daha küçük...biraz daha zamana ihtiyacı var gibi...bence 4-5 aylık civarı...
 
Aralarındaki yaş farkı sorun olurmu acaba? Dişi için daha çok beklemem gerekecek yani tahmini 5 aylık ise.

Eğer erkek küçük dişi büyük olursa yaşça genelde sorun olabiliyor tabii kabullenen eşler de olabiliyor.
 
Ben dişinin alın çizgilerine aldandım çizgiler kaybolmak üzere. 7 aylık ise dedim 1 ayda eve ve erkeğe alışır 1 ayda çiftleşme, kur, yuvaya alışma tam 9 aylık olur yumurtlar.
Ama tecrübesizliğimin kurbanı oldum tahminim tutmadı yaşı daha küçük gibi Davranışlarındanda belli oluyor yavru olduğu çok durgun ve sürekli uyumak istiyor.
 
kuşların ırkı yerli ve erkeğin tam damızlık olmuş.dişinin braz zamanı var.arkadaşlar ne yapman gerektiğini söylemişler zaten
 
Birşey daha sormak istiyorum;
Dişi kuş hala yemlikten yem yemiyor daha doğrusu erkek yedirmiyor dişi yemeye başlayınca erkek öterek ve vurarak dişiyi engelliyor. Daha sonra kendisi dişiye kusuyor ama sadece üç beş defa.
Acaba kuşları bir süre ayrı kafesleremi koysam çünkü dişi yeterince beslenemiyor ve zayıfladı. Birde ben sinir oluyorum elimle kafese yeşillik uzatıyorum dişi zor bela yaklaşıyor 1-2 ısırık alıyor erkek hemen müdahale ediyor yedirmiyor. O anda erkeği dövesim geliyor. :(
 
İsterseniz birbirlerini görecek şekilde ayırın 1-2 haftalığına..
 
Arkadaşlar kuşları ayrı kafeslere koydum birbirlerini görüyorlar ama erkek sürekli bağırıyor (kıskançlık çığlıkları gibi) sonra dişide başlıyor bağırmaya yani pek mutlu değiller gibi acaba bir sorun yaratırmı? Ama aynı kafestede erkek dişiye yem yedirmiyor.
 
Bunlar kara sevdaya düşmüş galiba baya bi özlüyorlar birbirlerini. Erkek sürekli dişiye sesleniyor dişide karşılık veriyor.
Kafesleri ayırdıktan sonra söylediğim gibi erkek çok fazla ötmeye başladı. Eşimde bizim oğlanı uyandırıyorlar diye sabah ben işe gidince kafesleri banyoya (kapısını kapatınca tamamen karanlık oluyor) koyuyor ve saat 09:30 - 10:00' a kadar karanlıkta kalıyorlar o zaman sesleri çıkmıyor.
Kuşlar için bir problem oluştururmu acaba?
 
Yer değişikliği problem oluşturur evet. Kafes üstüne örtü örtün başörtüsü olabilir yalnız birbirlerini görmeyen tarafları biraz açık kalsın hava akımı açısından. O zaman çok ötmezler ya da aralarına bir engel koyun görmesinler. Ayıralı kaç gün olmuştu? Sabretsinler biraz :)
 
Yer değişikliği açısından yalama yaptım zaten kuşları evdeki bütün odaları geziyorlar yakında tüm eve alışacaklar.
Her zaman geceleri üstlerini örtüyorum ama fayda etmiyor yinede sabahları çok ötüyorlar.
Sabahları birkaç saat karanlıkta kalmalarında sorun olmazsa biraz daha böyle devam edeceğim.
 
Son günlerde dikkat ettim erkek kuş kafesin içindeyken dişiye kur yapıyor ama sadece kur, kafesin dışına çıkarınca erkek daha bir cesaretli davranıyor ve ayaklarını atıyor sürekli dişinin arkasına dolaşıyor dişinin kuyruğunu ve ayaklarını ısırıyor tabi dişide zorda kalınca basıyor tokadı.
Acaba erkek neden kafesin içindede bu kadar istekli davranmıyor?
 
Kafesten dışarı çıkarmayıncada çok bağırıyorlar eşimde dayanamayıp çıkarıyor odada uçuşunca hem onlar mutlu oluyor hemde eşim
 
Geri
Üst