Karadeniz Pet

Geceleri Nöbet geçiriyor

furkanustunbas

Yeni Üye
Katılım
4 Şub 2013
Mesajlar
70
Tepkime puanı
0
Muhabbet kuşum 1 ay kadar önce kursak iltihabına yakalandı. Neoprim adlı ilaçla iyileşti. Fakat iyileşmesi ve ilacın doğru dozunu ayarlamamız biraz zaman aldı. İlacı ilk kullandığımızda kuşun geceleri bir ayağı tutmaz oluyor, geceleri kramp-felç-kasımla vb. adına ne dersek o tip durumla oluyordu ilacı kestiğimizde de hastalığı geri dönüyordu. Neyse uzun bir süreç sonucunda doğru dozu ayarladık. Hastalık iyileşti kramplar da bitti derken ilacı bırakmamızın üstünden 10 gün kadar geçmişken gece nöbetleri yeniden başladı. Veterinerim iyi bir veteriner. B1 ve B6 vitamini karışımı ve Dodex adlı B12 ilacını verdi. İnternette B vitamini takviyesiyle bu durumlardan kurtulan örneklere denk geldim ama hala emin olamıyorum. Bu durumu yaşayıp kuşunu b vitamini takviyesiyle iyileştiren var mı ? Bir de kuşum nöbet harici durumlarda gayet iyi. Genel sağlığında problem yok yani ötüyor, şakıyor, yem yiyip su içiyor ama ayakları problemli işte. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ediyorum.
 
öncelikle kuş bu ne olsa deyip bi kere atmadığınız için ve ona gösterdiğiniz emek ve önem için size teşekkür ederim.inşallah kuşunuz tez zamanda sağlığına kavuşur :)
 
b vitamini daha çok felç vb. durumlar oluşmasın diye kullanıyorlar ama felç olduktan sonra da sanırım kullanmanın hiç bir şekilde zararı olmaz aksine faydası olur diye düşünüyorum genellikle b vitamini bulunduran şeylerden yedirmenizi öneririm mesela yulafta da var bildiklerim bu kadar çok geçmiş olsun düzelir inşallah
 
Son düzenleme:
son durum nedir benzer bir olay yaşıyorum
 
Geri
Üst