Karadeniz Pet

Yeni kafes düzeni.Resimli

  • Konbuyu başlatan Sefer CANDAN
  • Başlangıç tarihi
S

Sefer CANDAN

Guest
Arkadaşlar yeni kafes aldım. Bir çok eksiği var ahşap tünek,yemlik,suluk vs. Sormak istediğim birkaç şey var. 1-Tünekler tahminen böyle olacak.Sizce yerleri ve sayısı iyi mi? 2-Kafesin altı tel ve resimlerde görüldüğü gibi çekmeceler arası açık. Buradan yem,dışkı vs dökülmemesi için tabana neler önerirsiniz? Saygılar.
Not: Yavru muhabbet alıp daha sonra eş almayı düşünüyorum.




 
aynı kafesten daha önce 3 tane alıp 3 çiftte üretim yaptım. dikkat etmeniz gerekenler;
1- tünek sayısı fena değil. o kafeste ideal olan farklı yüksekliklerde en az 4 tünek oluyor ( yemliklere yakın, kapı seviyesie yakın vs.. ileride yuvalık girişine yakın da oluyor bu 4ün iiçnde
2- ahşap tünek kullanın
3- o kafesin taban şekli aradaki plaka kullanılmadığında kuşlarda yaralanma yapabiliyor. ızgaraların altına boylu boyunca kağıt serin.
4- birkaç metre çıkma tül alıp kafesiniz için tül örebilirsiniz.
5- tek kuş için sıkıntı olmaz ancak çift olduğunda bu büyük kafeste 2 suluk bulundurmanızı (1 tanesi yuvalığa yakın) tavsiye ederim.
6- yaylı kapılara yuvalık takıldığında bazen yuvalık aniden yerinden oynayabiliyor. yuvalık takacağınız zaman belirleyeceğiniz kapının yayını yerinden attırabilirsiniz, böylece kapı kapanmaya zorlamaz. yayı kesmenize gerek yok sadece kapıdan ayırın kat yerini yeter :)
7- o kafes gerçekten çok rahat bir yaşam sunuyor kuşlara. halattan, ahşaptan oyuncaklar yapın, çok sevecektir :)

hayırlı olsun
 
Çok teşekkür ederim:) Söyledikleriniz gayet güzel. İnş ben de sizin gibi üretim yapabilirim:)
 
Geri
Üst