Karadeniz Pet

yeni kuşum hakkında bilgi

  • Konbuyu başlatan mahmut meşe
  • Başlangıç tarihi
M

mahmut meşe

Guest
Öncelikle forumdaki tüm kullanıcı arkadaşlara merhabalar elime birinden kuş geçti ve kaç yaşında cinsiyeti hakkında bir bilgiye sahip değiliz ilk defa bir kuş bakacağım abimde de bir muhabbet kuşu var sokakta giderken omzuna konmuş oda evine kadar onla beraber yürümüş ve evine almış çok sevecen ve cana yakın bir kuş omzumdan veya parmağımdan aşşağıya inmiyor benim sorum şu bizde de şuan bir muhabbet kuşu var ama ben cinsiyetini tam bulunamasada yaşını öğrenmek istiyorum geleli daha 2 gün oldu ilk gün sabah kalkıp 2 saat kadar yemliği kafesten çıkarttıktan sonra elime yem döküp elimi kafesin içine soktum 10 dakka kadar ilgilenmedi sonra elime konup yemin hepsini yedi elimi tekrar kafese sokup parmağıma alıştırmaya çalışıyorum şimdilik daha ilk günlerinde alışmadı tabi birde doğalgazla ilgili bir sorunumuz var evimiz biraz soğuk derece olarak bişey diyemeyeceğim ama istanbuldayız yani dışarsı 10 derece odada 15 filan diyebilirim öyle hissettiriyor bu bir sorun teşkil edermi yoksa ısınması için bir kaç şey yapmam gerekirmi odada rüzgar almayan bir yerde duruyor sıcaklıkta problem olmaz inşallah şimdilik biraz sessiz arada sırada bir cikliyor işte :) konuşmaya çalışıyorum bakalım inşallah yeni yuvasına alışır mutlu mesut yaşarız şimdilik tek bir çifti yok.Son bir şey kuyruğu yok denecek kadar kısa tabi bilmiyorum normali ne kadar olur ama gördüklerimin hep uzun oluyor bu çok kısa yani diğerlerine göre acaba kesilmiş kopartılmış olabilirmi yoksa sadece daha çokmu küçük okuduğunuz ve ilgilendiğiniz için çok teşekkürler işte resimleri.


http://u1312.hizliresim.com/1j/q/vsjt9.jpg
http://u1312.hizliresim.com/1j/q/vsjuw.jpg
http://u1312.hizliresim.com/1j/q/vsjw9.jpg
http://u1312.hizliresim.com/1j/q/vskdh.jpg
http://u1312.hizliresim.com/1j/q/vskhm.jpg
 
Dişi bir kuş 6-7 aylık kızışmaya başlamış.
 
hadi ya inşallah erkektir diyordum ne güzel konuşuruz diye neyse sağlıklı olsunda yav bir de tüneğin üstüne çıkıp takla atıyor oyun içinmi yapıyor çözemedim daha alışmadığı için oyun oynamak istediğini pek sanmıyorum tüneğin üstüne çıkıp kafayı aşşağı veriyo takla atıyo yere atlayıp böyle yaparken ayağına bir zarar gelme ihtimali varmıdır acaba yoksa çıkartıp oyun felanmı oynamamız gerekiyor.
 
Erkek bu kuş . Yavru yada tüy dökümüne girmiş . Üzgün bi görüntüsü var.
 
hocam bu daha 2.günü gece geldi yeni yani ondan olabilir üzüntüsü ama bilmiyorum arkadaş dişi demiş bana da erkek gibi geliyor yavru diye geldi ama yaş bilinmiyor yani
 
kuş erkek. 6-7 aylık değil yavruda değil genç bir kuş. 4-5 aylık olmalı ki yavruluk tüylerini yeni atıyor. yavru kuş kadar kolay eğitilemez ama güzel kuş. hayrını görün :)
 
Erkek. Arkadaş kızışmaya başlamış demiş fakat kızışma yok. 5 aylık genç bir kuş. Eğitip konuşturmak için almışsanız bu kuş için biraz geç. Fakat belli olmaz tabii.
 
konuşması çok önemli değil ama hiç değilse biraz eğitlirse çok sevinirim elime omuzuma konsa yine iyi olur
 
Geri
Üst