Karadeniz Pet

Yumurta tıkanması mı? Lütfen bakın..

Gizem Koca

Yeni Üye
Katılım
22 Ağu 2013
Mesajlar
91
Tepkime puanı
0
Merhabalar, hatırlayanlar olacaktır 2 ay önce kuşum yumurtlamıştı fakat bütün yumurtalar boş çıkmıştı.
Şimdi beni endişelendiren kötü bir durum var, kuşum ayın 8'inde tekrar yumurtladı. Bayram tatilinde yoktum, her şeyini hazır bırakıp gittim ve yeni geldim. 2 gün arayla diye hesaplarsak yine 5-6 yumurtası olmuştur diye düşündüm. 2 gündür hiç yuvadan çıktığı anı yakalayamadım, az önce yakaladım ve baktım ki 4 tane yumurta var. Yumurtalardan biri sapsarı diğerlerinden farklı, bunun nedenini bilmiyorum.. Ama esas beni korkutan kuşum çok sağlıksız görünüyor, tüyleri birbirine karışmış, ceresi kahverengi olmuş, görünüşü o kadar sağlıksız ki.. Ve yuvaya girerken alttan kuşa baktığımda bir yumurtanın daha gelmek üzere olduğunu gördüm. Ama ilk yumurtasını ayın 8inde yaptı ve bu zamana kadar yumurtlaması bitmiş olması gerekirdi bu yüzden yumurta tıkanması mı oldu diye panikledim.. Fikir verebilecek olan varsa çok sevinirim.. Kuşumun az önce çektiğim fotosunu da koyuyorum.. Mavi beyaz olan dişi.. Gördüğünüz gibi tüyleri birbirine karışmış, burnunun üstündeki tüyler de seyrelmiş gibi bir garip olmuş..
 
ard arda iki kuluçka kuşunuza 2 günde bir mama verdiniz mi hafta bir vitamin takviyesi yaptınız mı nasıl bir diyet uyguladınız ?? kuşunuzun alt tarafının fotoğrafını ekelrseniz daha kolay yardım olacaktır umarım kuşunuz sağlıklıdır geçmiş olsun
 
önceki yumurtlamasının ardından 1 aydan fazla yuvalığı takmadım. Bu ay taktım hemen yumurtladı. Beslenmesi konusunda vitaminlerini sularına ekliyorum, yumurta veriyorum, kalsiyumu var zaten.. Yani burada da okuduğum her şeyi yaptım.. İlk kuluçkasında çok sağlıklıydı hiç böyle olmamıştı o zaman da aynı şekilde yapmıştım.. Ben üretici değilim evde yapabildiklerim elbette..

İlk yumurta ayın 8inde oldu. Bu zamana bitmiş olması gerekmez miydi? Fotoğrafını çekerim fakat elime almam gerek, yumurtaların üzerinde yatıyor.. Alsam çeksem bir sıkıntı olmazsa çekeyim?
 
benim yazdıklarımı okrsanız faydası olabilir. kuşum yumurtlamor konu başlığı. yakaladım kuşunazikçe sivilce sıkar gibi yavaş yaş ıkındırdım. ve yağ sürdüm. yumurtladı ve şen şakrak şuan
 
Geri
Üst