Karadeniz Pet

Alışma süreci!!!

Cihattaha

Meraklı Üye
Katılım
8 Ocak 2017
Mesajlar
216
Tepkime puanı
39
Yeni aldigim cift kuslar ortama alismakta biraz gucluk cekiyo erkek gece tellerde uyuyor veya gaga tasinin ustunde disiyse sabah oldugunda kafesin dibine inip geziniyor ara sira yukarlara cikiyor yem yiyor ilk geldiklerinde aralarindaki iletisim cok guzeldi simdi kendi aralarindada pek konusmuyorlar. Bu adaptasyon surecini hizlandirmak icin ne yapmaliyim ? Bu kuslar es olmaktan cikarmi yoksa ayni kafeste tekrar birbirlerine alisirlarmi? Artik yan yaneyken yuz yuze bile bakmiyorlar sebebinide anlamadım . bakimlarini gayet iyiy yapiyorum ortam gayet sicak ama yinede tek ayaklarini iceri cekerek duruyorlar hani erkek yorulmus olabilir ama diside aynisini yapiyor. Usutmus olabime ihtimalleri varmi ? Bu alistirma suresi ne kadar surer ne kadar zamanda yumurta alabilirim ?
 
Kuşlar o şekilde uyurlar tek ayak üzerinde sıkıntı yok merak etme sen yem su ver gerisine karışma. Alışma süreci rahatsız etmezsen daha hızlanır
 
Uyumadıkları zamanda tek ayak ustunde duruyorlar . kafesin ustune (pencereden isik alacak sekilde) ortumu ortsem en azindan ben odadayken urkmezler?
 
Uyumadıkları zamanda tek ayak ustunde duruyorlar . kafesin ustune (pencereden isik alacak sekilde) ortumu ortsem en azindan ben odadayken urkmezler?
Bence sanada alışsınlar.odada onlara ilişmeden kendi halinde takıl.zamanla onların seni görmezden gelip kendi hallerince takıldıklarını görürsün.seni tanımazlarsa hep korkarlar senden.illaki gidicen yanlarına.benimkilerde ürkekti.yem su koyarken bile kendilerini parcalıyolardı şimdi alıştılar kafesin kapısından elimi sokmadgım sürece ürkmüyolar.
 
Kuşlar ayaklarının arkasındaki bir kası kasarlar ve bu şekilde tünekte sabit durabilirler. Zaman zaman tek ayak üzerinde durarak kasılan bu kası dinlendirirler.
 
Kuşumu dün aldım ama çok durgun bir rahatsızlığı mı var acaba??
IMG_2329.JPG
 
Korkuttu böyle oluşu öyleyse sabırla beklemem gerekiyor. Teşekkürler
3 4 gün sonra hareketlenir.yemini suyunu ihmal etmeyin.suyu direk cesmeden vermeyin .varsa hazır sulardan verin.yoksa cesme suyunu dinlendirip verin.sık sık degistirin suyunu.narin hayvanlar bunlar.
 
Ben bunların bulundugu odaya kanarya yada gokkusagi ispinozu koysam birsey olurmu ?
 
Geri
Üst