Karadeniz Pet

Antibiyotik ve elektrolit(ge oral) aynı anda verilebilir mi

Soru sormaya geldim

Paylaşımcı Üye
Katılım
3 Nis 2020
Mesajlar
537
Tepkime puanı
144
Muhabbet kuşum çok su kaybediyor. Veterinerin verdiği ilacı kullanıyorum fakat elektrolit takviyesi yapmak istiyorum. Bir sakıncası olur mu?
 
Antibiyotik ile elektrolit ayrı kaplarda olmali daha sağlıklı olur.
 
Antibiyotik ile elektrolit ayrı kaplarda olmali daha sağlıklı olur.
O zaman antibiyotikli suyu içmeyebilir ama. Sizce su kaybı çok sorun teşkil eder mi? Dehidrasyon durumu yok. Dışkıları şu şekilde:
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20210601-WA0001.jpg
    IMG-20210601-WA0001.jpg
    65.6 KB · Görüntüleme: 13
Verebiliyorsanız insülin enjektörü ile verin ayrıca hangi antibiyotigi ne için kullanıyorsunuz ?
 
Verebiliyorsanız insülin enjektörü ile verin ayrıca hangi antibiyotigi ne için kullanıyorsunuz ?
Veteriner damlalık içinde verdi. Metronidazol ve iki etken madde daha içeren bir antibiyotik. Veteriner dışkılara bakıp sindirim problemi olduğunu söyledi. Yarın da değişme olmazsa tekrar veterinerle görüşüp tahlil isteyeceğim.
 
Tahlil vs yapılabileceğini sanmıyorum, kuşlarda ezbere antibiyotik verilmesi çok yanlıştır bu arada..
Bütün veterinerler ile konuştum şehirdeki, tahlil yapıyoruz dedi götürdüğüm veteriner. İlacı verirken tahlile gerek yok bu ilaçla geçer demişlerdi ama. Tahlil yapamasalar bile hayvan hastanesinde mutlaka yapıyorlardır oraya giderim.
 
Mesele sadece lab olması değil işin lab kısmına bakarsak ülkemizin hemen hemen çoğu büyük şehrinde lablar var. Mesele neyi aramayı nasıl aramayı bilmek. Kanatlılar için zararlı bakterileri anlayıp görebilmek. A canlısına B canlısına e coli alışagelmiş oranda zarar vermezken o oran ve daha altında bile kuşlara zarar verebilmekte inceleyen kişi diğer canlılar ile bir tutup patojen bulanamadı raporu verebilmekte ;) Bazı şeyleri tecrübe etmek gerekiyor....
 
Bazı antibiyotikler, elektrolit bozukluğuna katkıda bulunabilecek sodyum veya potasyum tuzları içerir. İçerdiği sodyum nedeniyle hipernatremi veya aşırı sıvı yüklenmesi gelişebilir.
 
Dehidrasyonu önlemek için bol su içirin ve gerekirse elektrolitleri yüksek rehidre edici içecekler kullanın. İshalinizi daha da kötüleştiriyorlarsa, alkol ve kafeinden kaçının. Bazı antibiyotikleri alırken alkolün ciddi reaksiyonlara neden olabileceğini unutmayın, bu nedenle bu bilgi için etiketi de kontrol edin.
 
Antibiyotikler, hipernatremi, hiponatremi, hiperkalemi ve hipokalemi dahil olmak üzere çeşitli elektrolit dengesizliklerine neden olabilir. Hipokalemi, hastanede yatan hastaların yaklaşık %3,5'inde meydana geldiği tahmin edilen, klinik ortamda sık görülen bir bulgudur.
vidmate 2019 insta downloader
 
Geri
Üst