darkancold
Yeni Üye
öncelikle cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar ,evet rahatsız etmiyorum günde 1 kere bakıyorum ama çiftleştiklerini görmedim bir kere baktığımdan da görmemiş olabilirim bekleyelim bakalım ,kuş bu şekilde olmaya başladıkdan kaç gün sonra yumurta geliyorDoğru yapmışsınız problem yok sadece fazla rahatsız etmeyin kuşları strese girmesinler. Dışkıda büyümede varsa tamamdır bu iş. Eğer sağlıklı bir çiftleşme gerçekleştiyse dolu yumurtalar alırsınız. Maşallah.
Hayırlı olsun ilk mesajınız 1 yıla yaklaşmış, emin olun sizin kadar sevindim. Sağlıkla büyüdüklerinide görürsünüz inşallahgüncelleme evet arkadaşlar ilk yumurta bugün öğleden sonra geldi,çifleştiklerini görmemiştim ama erkek yuvalığa çoğu zaman dişiyle birlikte giriyor.Bu süreçte ilk mesajımda yapmadığım kalmamıştı en son kafesin önü açık kalacak şekilde örtü ile kapattım ondan sonra oldu ne olduysa.Kafesin tabanı biraz kirlendi temizleyim mi? Mesaj atan yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkür ederim![]()
Örtü ile kapatmanın ne faydası oldu orasını anlayamadım eski mesajlarada baktım sebebini bulamadım. Kapalı halinin bir resmini atarmısın bende deneyeyim. Pvc kafesten 3 tarafı kapalı sıkılıyorlardır diye üretim kafesi aldım etrafı seyrederek çoşunlar diye hala sakinler bir kez dişiyi yuvalığa bakarken gördüm okadar.güncelleme evet arkadaşlar ilk yumurta bugün öğleden sonra geldi,çifleştiklerini görmemiştim ama erkek yuvalığa çoğu zaman dişiyle birlikte giriyor.Bu süreçte ilk mesajımda yapmadığım kalmamıştı en son kafesin önü açık kalacak şekilde örtü ile kapattım ondan sonra oldu ne olduysa.Kafesin tabanı biraz kirlendi temizleyim mi? Mesaj atan yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkür ederim![]()
Umarım işe yarar kafeslerimizde ayni [emoji106]Benim de denemediğin bu kaldı idi bende deneyeyim olursa ben de sana dua ederim.
Aslinda kafesi bu şekilde kapatmayi istemiyordum denemediğim o kalmıştı.Tavsiye eden arkadaşa bende sordum.Kuşlar birbirine ilgi göstersin cevre ile ilgiyi azaltsin dedi .Yavruluguda sarmami istedi.Komple kapat dedide ben kiyamadim önünü açık buraktim.![]()
ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Güncelleme yazayım bende. Örtü ile kapattığım çift aynı değişen bir şey olmadı. Kendi haline bıraktığım çift yuvaya girmeye başladı dişi 5 dk bir yuvaya girip ortalama 2 dk durup çıkıyor erkekle yem kusup gaga taşı acayip bir şekilde çok fazla gaga taşı yiyor sonra yine yuvaya. Sıralama aynı hiç değişmedi sabahtan beri. Dişi yuvada iken erkekte yuva önünde bekliyor. Yem kustuktan sonra dişi kuyruk kaldırıyor bekliyor ama erkek bir türlü hamle yapmadı sonra gaga taşı yiyip yine yuvaya sabahtan beri gözlüyorum çiftleşme olmadı iyişallah yumurtlar ve boş çıkmaz yumurtalar geçen sene mayıs ta almıştım bu çifti hayırlısı iyişallah. Bekliyorum gizli gizli izliyorum bir çiftleşme görsem yetecek.Umarım işe yarar kafeslerimizde ayni [emoji106]
Güncelleme yazayım bende. Örtü ile kapattığım çift aynı değişen bir şey olmadı. Kendi haline bıraktığım çift yuvaya girmeye başladı dişi 5 dk bir yuvaya girip ortalama 2 dk durup çıkıyor erkekle yem kusup gaga taşı acayip bir şekilde çok fazla gaga taşı yiyor sonra yine yuvaya. Sıralama aynı hiç değişmedi sabahtan beri. Dişi yuvada iken erkekte yuva önünde bekliyor. Yem kustuktan sonra dişi kuyruk kaldırıyor bekliyor ama erkek bir türlü hamle yapmadı sonra gaga taşı yiyip yine yuvaya sabahtan beri gözlüyorum çiftleşme olmadı iyişallah yumurtlar ve boş çıkmaz yumurtalar geçen sene mayıs ta almıştım bu çifti hayırlısı iyişallah. Bekliyorum gizli gizli izliyorum bir çiftleşme görsem yetecek.
Hocam çiftinizde son durum nedir kaç tane yumurta nız oldu paylaşırmısınız foto atabilrimisinizEvet muhabbet kuşlarının baya karakteri var hepsi biribirinden farkli ruh halleri oluyor.Bende belki örtü denk geldi belkide bir kuş daha var onu görmeyince rahat ettiler.Bakalim bi yavruları alsam tam yumurta geldiği gün izne çıkmam gerekdi arkadaşa 15 günlüğüne emanet ettim , gittigimde durumlar ne olacak merak ediyorum![]()
Yarın akşam tekrar bakıp belli araliklarla güncelleyeceğim benim gibi uğraşip yumurta alamayan arkadaşlara az da olsa yararı olur .Yavrular 30 günlük olana kadar konuyu guncellemeyi istiyorum.[emoji106]Hocam çiftinizde son durum nedir kaç tane yumurta nız oldu paylaşırmısınız foto atabilrimisiniz
Yavrularınız oldu yaniYarın akşam tekrar bakıp belli araliklarla güncelleyeceğim benim gibi uğraşip yumurta alamayan arkadaşlara az da olsa yararı olur .Yavrular 30 günlük olana kadar konuyu guncellemeyi istiyorum.[emoji106]
En son 1 yumurta gördüm izne cikmak zorunda kaldım öyle arkadaşa emanet edip çıktım daha bakamadım iznim yarın bitiriyor kuslara yarın akşam bakacam kaç yumurta yapti onu da bilmiyorum..Yavrularınız oldu yani