Bağırsak enfeksiyonu

natusinfirmum

Yeni Üye
Merhaba ben daha önce entry girmiştim yardımızınıza ihtiyacım olduğu için gelişmelerden bahsetmek istiyorum, tavsiye verirseniz sevinirim. Dişi yetişkin muhabbet kuşum (tahminen 3, 3.5 yaşlarında) bir bir buçuk haftadır anormal kakalar yapıyordu, kakası bazen aşırı büyük ve yeşil oluyordu ama genellikle sıvıydı, sıvı kısmı da yeşildi (görselini paylaşırım). Üç dört gündür de kuşumun neşesi yok oldu tüylerini kabartmaya başladı ötmeyi bıraktı yem yemeyi azalttı hatta bazen tamamen bırakıyor, aşırı su tüketmeye başladı. En sonunda bugün eşim kuşu veterinere götürdü. Kuşun röntgeni çekildi dışkısı incelendi. Kuşta söylediğine göre bağırsak bakterisi ve akciğer üşütmesi varmış, üşütmüş kuş, bir de kursağının üstünde bir kitle çıktı. Kitlenin ne olduğu belirsiz eğer yeni oluştuysa ve sebebi bağırsak enfeksiyonuysa kitle büyüyüp 3 gün içerisinde kuşu boğarak öldürebilirmiş, daha eskiyse ve biz fark etmediysek de kuşun tümörü varmış. Sürekli elle muayene etmemizi ve 7 gün sonra kontrole gelmemizi söyledi. Aynı zamanda bir sürü takviye ve ilaç verdi haliyle biraz kafam karıştı söylenen şeyler tutmuyor, internetten okuduklarım başka çıkıyor. Forumda batryl ilacın ağır olduğundan bahsediliyor veteriner sabah akşam her seferinde 3 damla şeklinde verilmesini yazmış. Batryl denen ilacı kuşumun hastalığını araştırırken okumuştum ve Şehmus Bey'in ağır bir ilaç olduğunu söylediğini görmüştüm bunu eşime söylemiştim eşim de veterinere söylemiş veteriner ise bunu reddetmiş. Kuşumu kaybetmek istemiyorum, Türkiye'de çoğu veteriner kuştan anlamıyor kuşu götürdüğümüz veterinere de ilk defa bir öneri üzerine istanbuldaki sayılı prestijli kuş veterinerlerinden birisi dendiği için götürdük. Bazı insanlar googleda yorumlara aşırı ilaç satımı yapıldığını kuşlarının ilaçları kaldıramayıp öldüğünü yazmışlar. Aşağıya yazacağım ilaçların hepsi gerçekten gerekli mi? Hangileri işe yarar, dozlarını nasıl ayarlamalıyım? Lütfen kuştan anlayan bilir kişi insanlar yardımcı olsun çok zor durumdayım kuşum ellerimin arasında eriyor sanki
verdiği ilaçlar ve dozları:
BAYTRİL (kendisi şırınga içerisinde hazırladı): günde iki kez 3er damla ağızdan verilecek 7 gün boyunca
YANGI GİDERİCİ çözelti: ilk 3 gün sabah akşam 3er damla ağızdan/ sonraki 4.-7. günler günde 1 kez 3er damla ağızdan verilecek
TANACETUM PARTHENİUM (avicare marka) denilen takviye günde sabah akşam 3er damla ağızdan 10 gün boyunca
DİGESTİVE (avicare marka) denilen takviye günde sabah akşam 3er damla ağızdan 10 gün boyunca
ECHİNACEA PURPUREA (avicare marka) günde sabah akşam 3er damla ağızdan
ANTEPSAN (eczaneden alınmasını söyledi) günde sabah akşam 3er damla ağızdan 5 gün boyunca

Bunlar dışında kuşum yem yemediği için günde toplam 2ml (40 damla) mamayla beslememi söyledi bu da forumda yazanlara kıyasla çok az gözüküyor. Bir de bu veterinere götürmeden önce başka bir veterinerden probiyotik karışımı almıştık ürünün içeriği Probi Zyme + Oro-Digest şeklinde, o veteriner bize günde yarım çay kaşığı verin demişti. Bu veteriner eşime yeni probiyotik satmaya çalıştı ama eşim almadı bu probiyotiği kullanmaya devam ediyoruz.

Son düzenleme:
İlaçların hepsini kullanın. Baytril ağır bir ilaçtır vs efsanelerine kulak asmayın. Evet baytril ağır ilaçlardandır ama geniş spektrumlu ilaçtır. Bakteriyel bir çok hastalığın çözümüdür. İlaçtan korkup vermeyen, bitkisel vs yöntemleri arayanlar kullananlar çoğu zaman kuşlarını kaybetmektedirler. Baytrili mutlaka kullanın. Eğer veterineriniz yanlış teşhis koymadıysa baytiril kuşun iyileşmesini sağlayacaktır.
Doz konusuna gelirsek. Eğer veteriner karışım yapmadıysa saf baytirili şırıngaya direkt çektiyse günde 6 damla çok yüksek bir dozdur. Kullanılması gereken sabah akşam birer damladır. Ama baytrili seyreltmişse 3 damla da kullanılabilir. Hangi baytril verildiği de önemlidir. %2.5 luk mu %5 lik mi %10'luk mu ? Eğer %2.5 luk ise günde 2 damla yeterlidir. %5'lik ise bir damla ilaçla bir damla su karıştırılıp o karışımdan bir damla sabah akşam verilir. %10'luksa 4 damla suyla karıştırılıp sabah akşam 1'er damla verilir vs.. Siz bilgileri alana kadar sabah akşam birer damla şeklinde başlayın. Veterinerden % kaçlık olduğu ve seyreltip seyreltmediği bilgisini de alın ama.

Diğer ilaçları önerildiği şekilde kullanın. Probiyotik de kullanın her gün.

İlaçların hepsini kullanın. Baytril ağır bir ilaçtır vs efsanelerine kulak asmayın. Evet baytril ağır ilaçlardandır ama geniş spektrumlu ilaçtır. Bakteriyel bir çok hastalığın çözümüdür. İlaçtan korkup vermeyen, bitkisel vs yöntemleri arayanlar kullananlar çoğu zaman kuşlarını kaybetmektedirler. Baytrili mutlaka kullanın. Eğer veterineriniz yanlış teşhis koymadıysa baytiril kuşun iyileşmesini sağlayacaktır.
Doz konusuna gelirsek. Eğer veteriner karışım yapmadıysa saf baytirili şırıngaya direkt çektiyse günde 6 damla çok yüksek bir dozdur. Kullanılması gereken sabah akşam birer damladır. Ama baytrili seyreltmişse 3 damla da kullanılabilir. Hangi baytril verildiği de önemlidir. %2.5 luk mu %5 lik mi %10'luk mu ? Eğer %2.5 luk ise günde 2 damla yeterlidir. %5'lik ise bir damla ilaçla bir damla su karıştırılıp o karışımdan bir damla sabah akşam verilir. %10'luksa 4 damla suyla karıştırılıp sabah akşam 1'er damla verilir vs.. Siz bilgileri alana kadar sabah akşam birer damla şeklinde başlayın. Veterinerden % kaçlık olduğu ve seyreltip seyreltmediği bilgisini de alın ama.
Peki diğer takviyeleri de vermeli miyim? Kuşum bu aşırı yüklenmeyi kaldırabilir mi? Ben zaten probiyotik ve baytril kesinlikle vereceğim onda bir sıkıntı yok, sıkıntı ilaçların fazlalığı ve dozları. Şu an hangi ilaçları kesinlikle vermeye başlamalıyım? Probiyotiği nasıl kullanmam doğru olur, antibiyotik içtikten ne kadar süre önce veya ne kadar süre sonra kullansam verim alabilirim?

Diğer ilaçları önerildiği şekilde kullanın. Probiyotik de kullanın her gün.
Tamam o şekilde yaparım. Kuşumun kitlesi hakkında nasıl bilgi edinebilirim bir bilginiz var mı? Kuşumun kursak bölgesini tıraş etmişler, kursağının içini nasıl görebilirim ışık tutsam aç mı tok mu olduğunu anlayabilir miyim? Üstünde kitle var nasıl ayırt edeceğim hiç bilmiyorum daha önce kursak içine bakmaya çalışmadım hiç

Tamam o şekilde yaparım. Kuşumun kitlesi hakkında nasıl bilgi edinebilirim bir bilginiz var mı? Kuşumun kursak bölgesini tıraş etmişler, kursağının içini nasıl görebilirim ışık tutsam aç mı tok mu olduğunu anlayabilir miyim? Üstünde kitle var nasıl ayırt edeceğim hiç bilmiyorum daha önce kursak içine bakmaya çalışmadım hiç
Hocam kursak içini nasıl göreceksiniz allah aşkına. Siz kursak içini görmekle falan uğraşmayın. Kursağa hafif dokunsanız dolu mu boş mu anlarsınız. Hatta bir kere bile yem yediğini görseniz elle besleme yapmanıza gerek yok.
Yangı için verdiği ilacın hangisi olduğunu ve etken madde oranını yazın ona göre değerlendireyim. Diğer takviyelerden korkmayın kullanın önerildiği şekilde.
Baytril ve anti inflamatuar ilaçlarının dozu önemli şuanda. Probiyotiği antibiyotik öncesi veya sonrası vermeniz önemli değil ama mutlaka her gün verin.
Eczaneden denflor alın. Antibiyotiğe dayanıklı probiyotiktir ondan da her gün suyuna katın. Yem yemesi Su içmesi ne durumda ?

Hocam kursak içini nasıl göreceksiniz allah aşkına. Siz kursak içini görmekle falan uğraşmayın. Kursağa hafif dokunsanız dolu mu boş mu anlarsınız. Hatta bir kere bile yem yediğini görseniz elle besleme yapmanıza gerek yok.
Yangı için verdiği ilacın hangisi olduğunu ve etken madde oranını yazın ona göre değerlendireyim. Diğer takviyelerden korkmayın kullanın önerildiği şekilde.
Baytril ve anti inflamatuar ilaçlarının dozu önemli şuanda. Probiyotiği antibiyotik öncesi veya sonrası vermeniz önemli değil ama mutlaka her gün verin.
Eczaneden denflor alın. Antibiyotiğe dayanıklı probiyotiktir ondan da her gün suyuna katın. Yem yemesi Su içmesi ne durumda ?
Yem hiç yemediği için kafesine dal darı koydum sadece nadiren onu gagalayıp birkaç tohum yiyip bırakıyor, suyu dün bol bol (normalden çok daha fazla şekilde) içiyordu bugün dünki kadar içmese de içiyor. Yem yemesi arasında uzun bir zaman dilimi olduğu için ve çok az yediği için ne olur ne olmaz diye versele laga orlux nutribird handmix aldım. Ayrıca veteriner bey kuş için eşime zayıf demiş. Kuşum birkaç gündür doğru dürüst beslenemiyor. İlacın etken maddelerini saat gereği şu an öğrenemiyorum ancak yarın öğrenme şansım var, öğrendiğim gibi paylaşacağım teşekkürler

Geçen soru sordunuz ben de size cevap yazdım ama soruma cevap vermediniz mesela.. Cevap vermeyecekseniz niye konu açıyorsunuz ki.. Her neyse..
Anlattıklarınıza göre kuşun durumu ciddi. Lakin anlaşılan başka foruma da sordunuz.. Öncelikle biz falanca forum gibi değiliz bunu bilmenizi isteriz. Olaylara bakışımız aynı değil.
İlaç ne demek? Hastalığın iyileşmesini sağlayan şey demek. İlaç vermek zararlı değildir,dozaj önemlidir. İlaç,gerektiğinde mutlaka kullanılmalıdır.
Eğer işin ehli bir veterinere muayene ettirdiyseniz doğru teşhis koymuşsa tedaviyi uygulayın.
Bu arada şunu sormam lazım,dışkı analizini nasıl yaptı? Swap testi yaptı mı mikroskopta falan inceledi mi? Böyle inceleniyor çünkü teşhis koyabilmek için..
Kursağından sürüntü çubuğu ile örnek aldı mı swap ?
Sonuçta hangi bakteri çıkmış?
Kuşta öğürme kusma var mı ağızda dışkıda kötü koku?
Kuşun son dışkılarını ve güncel videosunu video sesi açık olarak paylaşın. Net videolar olsun,flaşsız.
Bu arada kuş beslenmiyorsa bilen birileri kuşu günde 4 öğün 4-5 saat aralıklarla (kursak boşalınca) beslemeli. Her öğünde 2.5 ml mama verilmeli,mama ılık olmalı. Versele laga a21 nutribird mama alabilirsiniz, muhabbet kuşu besleme aparatı alın 2 nolu uç. Şırınga alın eczaneden. Şırınganın iğnesiyle işiniz yok o kullanılmıcak. Şırıngaya mamayı çekip şırınganın ucuna da besleme aparatını takıp kursaktan mama,azar azar verilmeli,şırınga içinde boşluk olmasın parmağınızla vurursunuz hava kalmasın.
Bilen biri yapsın ama. Yemek borusu yerine soluk borusuna verilirse kuş boğulur.

Son düzenleme:
İlaçların ilk dozlarını verdiniz mi ? Kaç damla şeklinde verdiniz ?

Bi foto video falan paylaşın

Geçen soru sordunuz ben de size cevap yazdım ama soruma cevap vermediniz mesela.. Cevap vermeyecekseniz niye konu açıyorsunuz ki.. Her neyse..
Anlattıklarınıza göre kuşun durumu ciddi. Lakin anlaşılan başka foruma da sordunuz.. Öncelikle biz o forum gibi değiliz bunu bilmenizi isteriz. Olaylara bakışımız aynı değil.
İlaç ne demek? Hastalığın iyileşmesini sağlayan şey demek. İlaç vermek zararlı değildir,dozaj önemlidir. İlaç,gerektiğinde mutlaka kullanılmalıdır.
Eğer işin ehli bir veterinere muayene ettirdiyseniz doğru teşhis koymuşsa tedaviyi uygulayın.
Bu arada şunu sormam lazım,dışkı analizini nasıl yaptı? Swap testi yaptı mı mikroskopta falan inceledi mi? Böyle inceleniyor çünkü teşhis koyabilmek için..
Kursağından sürüntü çubuğu ile örnek aldı mı swap ?
Sonuçta hangi bakteri çıkmış?
Kuşta öğürme kusma var mı ağızda dışkıda kötü koku?
Kuşun son dışkılarını ve güncel videosunu video sesi açık olarak paylaşın. Net videolar olsun,flaşsız.
Bu arada kuş beslenmiyorsa bilen birileri kuşu günde 4-5 saat aralıklarla (kursak boşalınca) 4 öğün beslemeli. Her öğünde 2.5 ml mama verilmeli,mama ılık olmalı. Versele laga a21 nutribird mama alabilirsiniz, muhabbet kuşu besleme aparatı alın 2 nolu uç. Şırınga alın eczaneden. Şırınganın iğnesiyle işiniz yok o kullanılmıcak. Şırıngaya mamayı çekip şırınganın ucuna da besleme aparatını takıp kursaktan mama,azar azar verilmeli,şırınga içinde boşluk olmasın parmağınızla vurursunuz hava kalmasın.
Bilen biri yapsın ama. Yemek borusu yerine soluk borusuna verilirse kuş boğulur.
Merhaba kusura bakmayın kaç gündür kuşumun sorununu çözmek için debelenip duruyorum bu yüzden foruma cevap yazamadım. Benim başka hiçbir forumda hesabım yok bunu nereden çıkardığınızı pek anlamadım ama sorun değil. Eşim götürdüğü için eşimin söylediğine göre veteriner bey önce kursağın üstündeki şişliği fark etmiş ve bakması gerektiğini söylemiş, kuşum bunun üzerine tıraş edildi. Kuşun kursağının üstündeki şişlik için muayene ve röntgen çekilmiş, röntgene bakarak ciğerinin üşüttüğünü söylemiş. Sonra bağırsak enfeksiyonundan bahsedilmiş. Röntgene bakarak bağırsak bölgesinin dolu olduğunu söylemiş. Kursaktan veya başka bir yerden sürüntü örneği alınmadı. Sadece kaka testi için kaka alıp biz size kakayı inceleyip 2 gün içerisinde size haber veririz demişler. Bir de reçete çıktı yukarıda bahsettiğim şekilde, eczaneden alınan ilaçlar hariç hepsi elimde şu an. Kaka örneğini de mantar için aldığını, mantar yoksa bir önemi olmadığını söylemiş.

Selçuk bey ve siz beni belli ki yanlış anladınız. BEN İLAÇ KARŞITI DEĞİLİM. Parasını da verdim aldım zaten, bunda bir sıkıntı yok. Ben teşhisten ve verilen ilaçların dozundan, daha doğrusu veterinerden şüpheliyim. Burda insanlar bilgi alışverişi yapıyor, birçok kişi uzun yıllardır kuş besliyor kuştan anlıyor diye danışmak istedim. İlaç verilmemesi gibi bir şey söz konusu değil, kuşum hasta. Kuşumun sıkıntısını öğrenip çözmek ve doğru şekilde tedavi ettirmek istiyorum. Lütfen konuları saptırmayın

Kuşum kusma refleksi gösterdi. Dışkısı çok kötü kokuyor. Ağız kokusu almadım. Çok halsiz ve yem az yiyor. Dün çok fazla su içti. Kendisini şişiriyor. Az önce çektiğim videoyu paylaşacağım kontrol etmek için gittiğimde çektim güncel bir video

Çevremde maalesef kuş beslemeyi bilen birisi yok.

Merhaba kusura bakmayın kaç gündür kuşumun sorununu çözmek için debelenip duruyorum bu yüzden foruma cevap yazamadım. Benim başka hiçbir forumda hesabım yok bunu nereden çıkardığınızı pek anlamadım ama sorun değil. Eşim götürdüğü için eşimin söylediğine göre veteriner bey önce kursağın üstündeki şişliği fark etmiş ve bakması gerektiğini söylemiş, kuşum bunun üzerine tıraş edildi. Kuşun kursağının üstündeki şişlik için muayene ve röntgen çekilmiş, röntgene bakarak ciğerinin üşüttüğünü söylemiş. Sonra bağırsak enfeksiyonundan bahsedilmiş. Röntgene bakarak bağırsak bölgesinin dolu olduğunu söylemiş. Kursaktan veya başka bir yerden sürüntü örneği alınmadı. Sadece kaka testi için kaka alıp biz size kakayı inceleyip 2 gün içerisinde size haber veririz demişler. Bir de reçete çıktı yukarıda bahsettiğim şekilde, eczaneden alınan ilaçlar hariç hepsi elimde şu an. Kaka örneğini de mantar için aldığını, mantar yoksa bir önemi olmadığını söylemiş.

Selçuk bey ve siz beni belli ki yanlış anladınız. BEN İLAÇ KARŞITI DEĞİLİM. Parasını da verdim aldım zaten, bunda bir sıkıntı yok. Ben teşhisten ve verilen ilaçların dozundan, daha doğrusu veterinerden şüpheliyim. Burda insanlar bilgi alışverişi yapıyor, birçok kişi uzun yıllardır kuş besliyor kuştan anlıyor diye danışmak istedim. İlaç verilmemesi gibi bir şey söz konusu değil, kuşum hasta. Kuşumun sıkıntısını öğrenip çözmek ve doğru şekilde tedavi ettirmek istiyorum. Lütfen konuları saptırmayın

Kuşum kusma refleksi gösterdi. Dışkısı çok kötü kokuyor. Ağız kokusu almadım. Çok halsiz ve yem az yiyor. Dün çok fazla su içti. Kendisini şişiriyor. Az önce çektiğim videoyu paylaşacağım kontrol etmek için gittiğimde çektim güncel bir video

E coli olabilir,mantar olabilir. Garanti olarak antifungal da almanızı öneririm. Eczaneden triflucan şurup alın,bulamazsanız mikostatin şurup alın. Sabah 1 damla akşam 1 damla ağzına damlatın. 14 gün kullanın bunu da.

İlaçların ilk dozlarını verdiniz mi ? Kaç damla şeklinde verdiniz ?
Henüz sadece yangı giderici ve probiyotik verdim. Kuşların ağzına damla damlatmakta tecrübem olmadığı için yalnızca 1 damlayı garanti şeklinde içtiğinden eminim geri kalan 2 damla güme gitti ama emin olmadığım için tekrar vermedim. Probiyotik de önce 0.5ml verebildiğim mamaya sonra da darıya dökerek verdim fakat darı yedikten sonra videodaki gibi oldu

Henüz sadece yangı giderici ve probiyotik verdim. Kuşların ağzına damla damlatmakta tecrübem olmadığı için yalnızca 1 damlayı garanti şeklinde içtiğinden eminim geri kalan 2 damla güme gitti ama emin olmadığım için tekrar vermedim. Probiyotik de önce 0.5ml verebildiğim mamaya sonra da darıya dökerek verdim fakat darı yedikten sonra videodaki gibi oldu
Bilinçsizce hareket etmek istemedim. Siz bana şu an yarın ya da bu gece ne vermemi tavsiye ediyorsunuz, kuşum iyileşebilir mi? Bahsettiğiniz ilacı temin edip onu mu kullanayım yoksa baytril vereyim mi?

Size baytril ağırdır diyene kulak asmayın diyorum yani. O yüzden ilaç hakkında yukarıda öyle yazdım.Siz kendiniz yazmışsınız birileri baytril ağır ilaç demiş diye. Bu forum başka diye o yüzden açıkça yazdım. Sizin aklınız okuduğunuz yazılardan dolayı karışmış olarak anladım

E coli olabilir,mantar olabilir. Garanti olarak antifungal da almanızı öneririm. Eczaneden triflucan şurup alın,bulamazsanız mikostatin şurup alın. Sabah 1 damla akşam 1 damla ağzına damlatın. 14 gün kullanın bunu da.
Bakteri tedavisi yüzünden mantarı kötüleşmez mi? Ya da tam tersi mantar yüzünden? İkisi aynı anda yürütülebilir bir şey mi? Kuşumun garanti şekilde hastalığını öğrenmemin bir yolu yok mu? Çevremde bulunan birkaç veterinere mikroskopla inceleme yapıp yapamayacaklarını sordum hiçbiri olumlu yanıt vermedi, bu veteriner mikroskopla dışkıyı inceleyebileceğini söyledi bize fakat 2 gün bekleyelim mantar varsa öğreniriz diyip bağırsak bakterisi teşhisiyle (anladığım kadarıyla yapılması gereken hiçbir şeyi yapmayarak) bir sürü ilaçla eve yolladı. Kuşumu iyileştireyim derken daha da beter etmekten korkuyorum

İzledim. Kuşta mantar olası. Zaten kusmaya çalışıyor. Mantar hastalığında kuş çok su tüketebilir,iştahı kesilir,kursağı şişer,dışkı ishal olur kötü kokabilir, ağzıda ekşimsi kokabilir. Dediğim ilacı da alıp kullanın baytril ile beraber.
Baytril(antibiyotik) + triflucan veyahut mikostatin(antifungal) kullanın.
2 sini de kullanacaksınız çünkü mantar da olması söz konusu.
Antifungal zaten ağır ilaç değil..
Bir an önce başlayın ilaçlara.
Baytril verdikten 1 saat sonra mantar ilacını içirirsiniz. @Selçuk YÜKSEL uygun mudur ?

Bakteri tedavisi yüzünden mantarı kötüleşmez mi? Ya da tam tersi mantar yüzünden? İkisi aynı anda yürütülebilir bir şey mi? Kuşumun garanti şekilde hastalığını öğrenmemin bir yolu yok mu? Çevremde bulunan birkaç veterinere mikroskopla inceleme yapıp yapamayacaklarını sordum hiçbiri olumlu yanıt vermedi, bu veteriner mikroskopla dışkıyı inceleyebileceğini söyledi bize fakat 2 gün bekleyelim mantar varsa öğreniriz diyip bağırsak bakterisi teşhisiyle (anladığım kadarıyla yapılması gereken hiçbir şeyi yapmayarak) bir sürü ilaçla eve yolladı. Kuşumu iyileştireyim derken daha da beter etmekten korkuyorum
Kuşun zamanı yok. Bakteriyel ve mantar hastalıkları hızlı ilerler. Zaten iştah kesilmiş,bu durumun kötüleştiğini gösterir,belirtiler de verme başlamış kursak şişliği öğürme..
Zaten antibiyotik kullandıktan sonra mantar hastalığı başlayabilir. O yüzden antifungal da kullanmanız da sorun olmaz..
Zaten mantar şüphesi var şu an kuşta..
Dediklerimizi yapmıcaksanız sormayın ama.
Kullanın dedik zaten. Gerisi size kalmış.
Yok ben test yaptırıp öyle ilaç vereceğim derseniz zaman kısıtlı,bunu bilin.
İstanbul için önerebileceğim yer var,

İstanbul Vet- Florya var.

Siz bu akşam bir damla baytril içirin. 1 damla da yangı giderici dediğinizden içirin. Yarın ilk iş eczaneden teiflucan veya mikostatin alın. Sabah ve akşam olmak üzere 1 damla baytril, 2 damla yangı giderici, 1 damla da triflucan veya 2 damla mikostatin. Mikostatin olursa günde toplam 4 damla triflucan toplam 2 damla.
İlaç yan etki yapar mı falan diye düşüneceğiniz vakit yok şimdiden uyarayım sizi.

Son düzenleme:
Geri