natusinfirmum
Yeni Üye
Merhaba ben daha önce entry girmiştim yardımızınıza ihtiyacım olduğu için gelişmelerden bahsetmek istiyorum, tavsiye verirseniz sevinirim. Dişi yetişkin muhabbet kuşum (tahminen 3, 3.5 yaşlarında) bir bir buçuk haftadır anormal kakalar yapıyordu, kakası bazen aşırı büyük ve yeşil oluyordu ama genellikle sıvıydı, sıvı kısmı da yeşildi (görselini paylaşırım). Üç dört gündür de kuşumun neşesi yok oldu tüylerini kabartmaya başladı ötmeyi bıraktı yem yemeyi azalttı hatta bazen tamamen bırakıyor, aşırı su tüketmeye başladı. En sonunda bugün eşim kuşu veterinere götürdü. Kuşun röntgeni çekildi dışkısı incelendi. Kuşta söylediğine göre bağırsak bakterisi ve akciğer üşütmesi varmış, üşütmüş kuş, bir de kursağının üstünde bir kitle çıktı. Kitlenin ne olduğu belirsiz eğer yeni oluştuysa ve sebebi bağırsak enfeksiyonuysa kitle büyüyüp 3 gün içerisinde kuşu boğarak öldürebilirmiş, daha eskiyse ve biz fark etmediysek de kuşun tümörü varmış. Sürekli elle muayene etmemizi ve 7 gün sonra kontrole gelmemizi söyledi. Aynı zamanda bir sürü takviye ve ilaç verdi haliyle biraz kafam karıştı söylenen şeyler tutmuyor, internetten okuduklarım başka çıkıyor. Forumda batryl ilacın ağır olduğundan bahsediliyor veteriner sabah akşam her seferinde 3 damla şeklinde verilmesini yazmış. Batryl denen ilacı kuşumun hastalığını araştırırken okumuştum ve Şehmus Bey'in ağır bir ilaç olduğunu söylediğini görmüştüm bunu eşime söylemiştim eşim de veterinere söylemiş veteriner ise bunu reddetmiş. Kuşumu kaybetmek istemiyorum, Türkiye'de çoğu veteriner kuştan anlamıyor kuşu götürdüğümüz veterinere de ilk defa bir öneri üzerine istanbuldaki sayılı prestijli kuş veterinerlerinden birisi dendiği için götürdük. Bazı insanlar googleda yorumlara aşırı ilaç satımı yapıldığını kuşlarının ilaçları kaldıramayıp öldüğünü yazmışlar. Aşağıya yazacağım ilaçların hepsi gerçekten gerekli mi? Hangileri işe yarar, dozlarını nasıl ayarlamalıyım? Lütfen kuştan anlayan bilir kişi insanlar yardımcı olsun çok zor durumdayım kuşum ellerimin arasında eriyor sanki
verdiği ilaçlar ve dozları:
BAYTRİL (kendisi şırınga içerisinde hazırladı): günde iki kez 3er damla ağızdan verilecek 7 gün boyunca
YANGI GİDERİCİ çözelti: ilk 3 gün sabah akşam 3er damla ağızdan/ sonraki 4.-7. günler günde 1 kez 3er damla ağızdan verilecek
TANACETUM PARTHENİUM (avicare marka) denilen takviye günde sabah akşam 3er damla ağızdan 10 gün boyunca
DİGESTİVE (avicare marka) denilen takviye günde sabah akşam 3er damla ağızdan 10 gün boyunca
ECHİNACEA PURPUREA (avicare marka) günde sabah akşam 3er damla ağızdan
ANTEPSAN (eczaneden alınmasını söyledi) günde sabah akşam 3er damla ağızdan 5 gün boyunca
Bunlar dışında kuşum yem yemediği için günde toplam 2ml (40 damla) mamayla beslememi söyledi bu da forumda yazanlara kıyasla çok az gözüküyor. Bir de bu veterinere götürmeden önce başka bir veterinerden probiyotik karışımı almıştık ürünün içeriği Probi Zyme + Oro-Digest şeklinde, o veteriner bize günde yarım çay kaşığı verin demişti. Bu veteriner eşime yeni probiyotik satmaya çalıştı ama eşim almadı bu probiyotiği kullanmaya devam ediyoruz.
verdiği ilaçlar ve dozları:
BAYTRİL (kendisi şırınga içerisinde hazırladı): günde iki kez 3er damla ağızdan verilecek 7 gün boyunca
YANGI GİDERİCİ çözelti: ilk 3 gün sabah akşam 3er damla ağızdan/ sonraki 4.-7. günler günde 1 kez 3er damla ağızdan verilecek
TANACETUM PARTHENİUM (avicare marka) denilen takviye günde sabah akşam 3er damla ağızdan 10 gün boyunca
DİGESTİVE (avicare marka) denilen takviye günde sabah akşam 3er damla ağızdan 10 gün boyunca
ECHİNACEA PURPUREA (avicare marka) günde sabah akşam 3er damla ağızdan
ANTEPSAN (eczaneden alınmasını söyledi) günde sabah akşam 3er damla ağızdan 5 gün boyunca
Bunlar dışında kuşum yem yemediği için günde toplam 2ml (40 damla) mamayla beslememi söyledi bu da forumda yazanlara kıyasla çok az gözüküyor. Bir de bu veterinere götürmeden önce başka bir veterinerden probiyotik karışımı almıştık ürünün içeriği Probi Zyme + Oro-Digest şeklinde, o veteriner bize günde yarım çay kaşığı verin demişti. Bu veteriner eşime yeni probiyotik satmaya çalıştı ama eşim almadı bu probiyotiği kullanmaya devam ediyoruz.
Son düzenleme: