Anlamıyoruz diyip geçiştiriyorlar hocam evin altı veteriner ama hiç birşeye yaramıyorKuşun uzman kanatlı hekimine muayene olması lazım. Şeker hastalığı var mı yok mu diye de kan tahlili yapılmalı.
Derisi incelmişse de kanama olabilir..
Anlamıyoruz diyip geçiştiriyorlar hocam evin altı veteriner ama hiç birşeye yaramıyorKuşun uzman kanatlı hekimine muayene olması lazım. Şeker hastalığı var mı yok mu diye de kan tahlili yapılmalı.
Derisi incelmişse de kanama olabilir..
Evet her kliniğe kuş götürülmez çünkü birçoğu kanatlı alanında çok da bilgili değiller. O yüzden kanatlı hekimi yani kanatlı alanında ihtisas yapmış uzman bir hekim bulmak gerekiyor. En iyi onlar bilir. Türkiyede de uzman kanatlı hekimi sayısı az maalesefAnlamıyoruz diyip geçiştiriyorlar hocam evin altı veteriner ama hiç birşeye yaramıyor
Kafesinde yalnız ama eşi diger kafeste aynı odadalar görüyorlar birbirlerini, bence yok, öglen vs hiçbir sorun yoktu ilaçlı suyunu degistim hatta kendi kendime dedim ki iyi bari tüyleri temizleniyor yavaş yavaş rengi düzeliyor, ekstra farklı hiç birşey vermedim düzenide hep aynı, bir oyuncagı var top inip yaralı kısmı o topuna dayayıp uyuyor hep kafes dibindeKuş yalnız mı ? Onu strese sokacak bir durum var mı ? Kendini kanattığı günlere özel yediği birşey var mı ? Düzeninde değişiklik oldu mu ilk sorun başladığı sıralarda ?
Üniversite kısmına bakmam lazım ozaman arastırıp varsa götürmem lazımEvet her kliniğe kuş götürülmez çünkü birçoğu kanatlı alanında çok da bilgili değiller. O yüzden kanatlı hekimi yani kanatlı alanında ihtisas yapmış uzman bir hekim bulmak gerekiyor. En iyi onlar bilir. Türkiyede de uzman kanatlı hekimi sayısı az maalesef
Üniversite kısmına bakmam lazım ozaman arastırıp varsa götürmem lazım
Tamamdır teşekkür ederim ama açıkçası sabahı görürmü bilmiyorumEvet araştırın,hayvan hastanesi varsa arayın sorun kanatlı hekimi varsa bir muayene ettirmeniz iyi olur. Bazen tahlil tetkiler gerekir teşhis için. Geçmiyor ise sorun başka bir şeyden kaynaklı olabilir. İhtimaller çok.
Uygulanan tedavileri de söyleyin hekime durumu özetleyin![]()
Bu defaki kanama çok şiddetli fotograftada var kanadına kadar indi ve kanayan kısımda tek bir pıhtı yoktu 3 4 tane kücük kücük pıhtılar vardı
Evet nişasta uyguladım ya o esnada gördüm 3 4 tane kücük kücük pıhtılar vardı o bölgedePıhtı mı? Durum ciddi olabilir... Hekimin görmesi şart.
Tüy yolup yolarken ciyaklama oldu mu hiç ?Bu defaki kanama çok şiddetli fotograftada var kanadına kadar indi ve kanayan kısımda tek bir pıhtı yoktu 3 4 tane kücük kücük pıhtılar vardı
Ciyaklama duymadım ama bugün öglen o kısımda kanama bile yokken bazı tüyleri yolmuştu kirli tüyleri 2 3 tane gördüm yere düşmüştü, ben hiç yolduğunu görmedim o ana denk gelemedim hicTüy yolup yolarken ciyaklama oldu mu hiç ?
Boyunluk takılı, iyileşmiyorki her defasında başa dönüyoruzGaganın ucunu kesin çok az. Belki çok sivri olduğu için yaralıyordur.gerçi şuan değil boyukluk takıp iyileşmeye yakın yapın bunu.
Bende buna şaşırıyorum. Tam iyileşti iyileşecek derken tekrar yapıyor inadımıza yapıyor sanki. Alerjik bir durum da olabilir. Mesela topu ne zamandan beri var ?Bugün öglen iyi görünüyorduhatta akşam uçması için çıkaracaktım, bir gittim ki kan her yeri
Evet gerçekten öyle, topunu yuvalıgı cikardiktan sonra vermistim çünkü yuvalık istiyordu hep ve erkek kuşu dövüyordu dikkati dagılsın diye vermistim, hep onun yanında uyumaya başladı erkek kuş bile topsa gitse dövüyordu hasta olunca tekrar verdim oynasın diyeBende buna şaşırıyorum. Tam iyileşti iyileşecek derken tekrar yapıyor inadımıza yapıyor sanki. Alerjik bir durum da olabilir. Mesela topu ne zamandan beri var ?