Dişi'de 1 aydır Sadece Yulaf yeme ve kabarıklık

sekerse_tehlike

Meraklı Üye
Merhabalar, 5 yaşındaki dişi kusumuz yaklasik 2 kere kulucka donemi atlatmis artik emekli ettigim bir anne. Ayri kafeste duruyor babadan. Sehir değişikliği oldu biraz daha guneye geldik haliyle sicak geciyo, kafesin bulunduğu oda baya sicak oluyodu gun icersinde simdi yerlerini değiştirdim. Cok sicak olmamakla beraber normal sıcaklıkta duruyor kafes. Ilk gelinen 2 hafta bir sey yoktu sonradan birden ortaya çıktı. Sürekli kabarik durma vs mevcut karaciğer olarak teshis konuldu pek guven vermedi verilen ilaclar vs malum bir vet kedi kopek ilaclari verdi kullanmadim. Bir sey bildiğini de dusunmuyorum o vet'in. Hala ayni konumda bazen iyi bazen kötü bir teshis hala konulamadi arada baytrill kullaniyordum iyi gelir gibi oldu sonra birakinca yine kabardi falan. Yesillik yiyor ama ak dari kizil dari kesinlikle yemiyor asagi atiyor babasi da aynisini yapardi sonra babasini sahiplendirince onun sonu noldu bilmiyorum. Erkegi yanina koyunca canlaniyo sanki hastaligi unutuyor. Versele laga karaciger koruyucu kullanmali miyim? Yoksa karaciger temizligi icin oneriniz var midir ?

Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkıların görüntüsünü paylaşın. Kuş kaç gram ağırlığında?

Foto için hızlı resim com,
Video için streameble com ya da youtube yi kullanabilirsiniz.

Eğer kuşta hiç kabarma ve halsizlik olmadıysa yada belli belirsiz halsizlik olduysa bile veterinerin teşhisi doğru.

Kuş şişman görünüyor. Hassas teraziniz varsa ölçüm yapın. Dışkı da karaciğer dışkısına benziyor. Veterinerinizin teşhisi doğru olabilir. Kuşun beslenme programını "detaylıca" yazınız neler veriyorsunuz vitamin falan veriyorsanız haftada kaç kere ne dozajda verdiğinizi falan yazın darı falan veriyorsanız ne kadar yiyor günde ne kadar yem yiyor bahsedin.
Bu arada arada baytril kullanıyorum demişsiniz,antibiyotikler vücuttaki zararlı bakterileri öldürdüğü gibi faydalı bakterileri de öldürür ve yanlış verilmesi durumunda dirençli bakteri oluşmasına da neden olabilir. Arada derken toplamda kaç kez bu ilacı kullandınız ne düzende ve ne dozajda? Detay verin. Ayrıca daha çok dışkı paylaşın. Kafes tabanına beyaz peçete serin kuş üzerine 6 - 7 tane dışkılasın sonra buraya atın. Ve kuşun videosunu da görelim güncel. Streameble com veya youtube yi kullanabilirsiniz.

Tamam
Kuş şişman görünüyor. Hassas teraziniz varsa ölçüm yapın. Dışkı da karaciğer dışkısına benziyor. Veterinerinizin teşhisi doğru olabilir. Kuşun beslenme programını "detaylıca" yazınız neler veriyorsunuz vitamin falan veriyorsanız haftada kaç kere ne dozajda verdiğinizi falan yazın darı falan veriyorsanız ne kadar yiyor günde ne kadar yem yiyor bahsedin.
Bu arada arada baytril kullanıyorum demişsiniz,antibiyotikler vücuttaki zararlı bakterileri öldürdüğü gibi faydalı bakterileri de öldürür ve yanlış verilmesi durumunda dirençli bakteri oluşmasına da neden olabilir. Arada derken toplamda kaç kez bu ilacı kullandınız ne düzende ve ne dozajda? Detay verin. Ayrıca daha çok dışkı paylaşın. Kafes tabanına beyaz peçete serin kuş üzerine 6 - 7 tane dışkılasın sonra buraya atın. Ve kuşun videosunu da görelim güncel. Streameble com veya youtube yi kullanabilirsiniz
tamamdir soylediklerinizi uygulucam

bu arada burun etrafındaki kahverengi tuy dokulmesi ama aslinda tuy dokulmesi olmayan bir durum var görmüşsünüzdür. Onu cozemedim mantar gibi ama mantar hic oyle olmadi onu da ilk defa yaşıyorum. Onun hakkinda bir yorum yapabilir misiniz.

Geri