Dışkı ve iştahsızlık

Kendi başına yeme gidiyor. Fakat 1 2 tane alınca öğurür gibi boynunu uzatıyor yıtamıyor.elimden hiç bişey gelmiyor.bakar mısınız?

Antibiyotiği 50 ml suya 6 damla katın. Bu hazırladığınız sudan 2-3 yudum kuşa içirin. Kendi içiyorsa ellemeyin kendi içsin,suluk kafeste takılı kalsın.
Elinizde mikostatin varmış eski açtığınız yazıda yazmışsınız,mikostatinden de kuşun ağzına 1 damla damlatın içtiğinden emin olun. İlaçların arasında 10 dakika falan boşluk olsun.
Mikostatin sabah 1 akşam 1 damla,ağızdan verin.
Antibiyotik 7 gün,mikostatin 14 gün kullanılsın.
Bu sırada da bilen birileri kuşu mama ile kursaktan beslesin. Petşoptan mama alın versele laga a21 nutribird olabilir. 2 numaralı besleme aparatı ucu da alın. Eczaneden de 2-3 tane şırınga alın 2.5-3 ml olabilir.
Günde 4 defa,4 saat aralıklarla mama verilsin. Mama verilmeden evvel kuşun kursağı boş mu kontrol edin,kursakta hâlen daha mama varsa vermeyin bekleyin. Kursak boşalınca besleme yapılsın.
Mama ılık olacak,bilek yakmayacak ısıda.
Topak topak olmasın mama.
Bunlara dikkat edilsin.
Soluk borusu ve yemek borusu ayrımını bilen biri besleme yapsın.
Bunlardan önce,şırıngaya mamayı çekip kuşun sadece ağzında vermeye çalışın,eğer ağızdan verilen mamayı yutarsa işiniz kolay olur rahat olur ve kursaktan besleme yapmaya gerek kalmaz. Fakat mamayı yutmaz ise kursağa aparatla mama verilmesi lazım.
Bilen biri yapmalı. İnternette videolar var.
Evde mama yoksa şu tarifi yapın mecburen.

Çok fazla vaktiniz yok haberiniz olsun. Hızlı olmanız lazım.
Şimdi patates haşlaması yedi,öğürmedi.mikostatin 1 damla ağızdan damlattım.çok zor tuttum çok korktu ama mecburdum.yuttuğundan emin oldum.antibiyotikli suyu hazıeladım.10 dakika sonra içireceğim.çok çok teşekküe ederim.inşallah toparlar

Kuşta kabarma, aşırı halsizlik olmuş muydu hiç?

Wvet kabarma çok yok fakat 3 gündüe halsiz sürekli uyuyor.akşama doğru biraz hareketleniyor ve dal darı yiyordu.bu akşam yine kensi isteği ile yem temeye çalışınca tıkanıp öğürdü.hep yemeye çalışıp aynısı oldu uzun süre öğğrdü.mama yaptım.onda da aynısı oldu.sonra mikostatini verdim.ve üstüne patates hsşlayıp verdim biraz yedi şükür öğürmedi.ama antibiyotikli sudan içmedi.sabah vereceğim.suluğunu bıraktım içer diye antibiyotik danlattım(macrol)

Wvet kabarma çok yok fakat 3 gündüe halsiz sürekli uyuyor.akşama doğru biraz hareketleniyor ve dal darı yiyordu.bu akşam yine kensi isteği ile yem temeye çalışınca tıkanıp öğürdü.hep yemeye çalışıp aynısı oldu uzun süre öğğrdü.mama yaptım.onda da aynısı oldu.sonra mikostatini verdim.ve üstüne patates hsşlayıp verdim biraz yedi şükür öğürmedi.ama antibiyotikli sudan içmedi.sabah vereceğim.suluğunu bıraktım içer diye antibiyotik danlattım(macrol)
Macrollü suyu içiremedim ondan da ağızdan 1 damla damlatsam olur mu?geç kalmıyayım

Ne zaman kullanılmaya başlanmıştı
1 buçuk ay önce falandı.düzelip tekrar hastalanıyordu.bu gün iyice halsizleşti şutüm gün hiç bişey yemedi.mama yaptım şırıngayla gagasının kenarından damlattım bir kaç damla.yorylup iyice halsiz kaldı.şimdi uyuyor.ilacı versem mi karnı aç bilmiyorum.öyle izlemek çok acı verici..elime almaya korkuyorum çok zayıf öğürdü bikaç kez az önce

1 buçuk ay önce falandı.düzelip tekrar hastalanıyordu.bu gün iyice halsizleşti şutüm gün hiç bişey yemedi.mama yaptım şırıngayla gagasının kenarından damlattım bir kaç damla.yorylup iyice halsiz kaldı.şimdi uyuyor.ilacı versem mi karnı aç bilmiyorum.öyle izlemek çok acı verici..elime almaya korkuyorum çok zayıf öğürdü bikaç kez az önce
Macrollu su hazırlayıp o sudan 2-3 yudum içirin. Besleme konusunda ise yapmanız gerekenleri yazdım zaten,açlıktan ölür beslenmezse. Kendi yemesini beklemeyin yani boşa.

Macrollu su hazırlayıp o sudan 2-3 yudum içirin. Besleme konusunda ise yapmanız gerekenleri yazdım zaten,açlıktan ölür beslenmezse. Kendi yemesini beklemeyin yani boşa.
Mama hazırladım.3 4 damla gaga kenarına bıraktım yuttu.üzerine 2 3 damla macrollü suyu da verdim.çok yormadım.bir daha ki hamleyi ne zaman yapmalıyım

Son düzenleme:
Merhaba iyi forumlar,
Kuşun güncel yaptığı dışkıları atabilirmisiniz?
Kaç gündür halsiz? Yem yeme durumu nasıl?
Bu gün 5.gün dün akşama kadar yeme çabsı vardı.dal darı yiyordu .dün akşam yemeye çalışırken tıkanıp öğürdü tekrar yeme gidip tekrar aynı.sonra mama verdim birkaç kez gagalayıp bıraktı.bu gün tüm gün uyudu.işte az önce dedigim gibi yaptım.3 4 damla yedirdim.atıyorum hemen teşekkürler

Bu gün 5.gün dün akşama kadar yeme çabsı vardı.dal darı yiyordu .dün akşam yemeye çalışırken tıkanıp öğürdü tekrar yeme gidip tekrar aynı.sonra mama verdim birkaç kez gagalayıp bıraktı.bu gün tüm gün uyudu.işte az önce dedigim gibi yaptım.3 4 damla yedirdim.atıyorum hemen teşekkürler
Kullandığınız bı ilaç oldu mu? Neler yaptıysanız herşeyi yazın ki yardımcı olabilirim.

Dün akşam mikostatin ağızdan 1 damla damlattım ve macrol eklediğim sudan verdim.sabahtabaynı şekilde.ondan önceki günleede sedecholl(2) ve entrobac(4 ) gün kullandım.ilaç buradan haber gelene kadar başlamadım daha kötü olur diye bilemediğim için.ilk 2 gün çok kötü degildi

Geri