Geçmeyen hırıltı ve sarı kaka

Busrakundakci

Yeni Üye
Merhaba üç yaşında dişi bir sultan papağanım var. 16 Ağustosta ses değişikliği ve pıskırma sorunu başladı. Adana da veterinere götürdüm. Kakasına bakıp candida, parazit ve bakteri üremesi var dedi. Parazit için ense damlası yaptı. Mikostatin ve Enrofloxasin verdi. Röntgende ise akciğerlerinin sağ tarafı puslu dedi. Enfeksiyon var dedi. Enrofloxasini sekiz gün kullandım ama kuşun hırıltısı ve pıskırması daha da arttı kilo kaybetmeye başladı. Kaka analizi yaptırdım. Kaka analizinin sonucunu beklerken kuşun hırıltısı geçti kendi kendine. Kakasında candida ve streptococcus bakteri artışı çıktı. Doksisiklin içerikli bir ilaç kullan dedi. Vmd doxy aldım. 1 ml izotonik 1 ml vmd doxy olacak şekilde kuşa 0.05 ml verdim. Bu ilacı da on gün kullandık. Tekrar adanaya gidemediğim için bulunduğum yerde röntgen çektirdim. Akciğerlerine iyi dedi. Fakat kuştaki ses değişikliği ve sürekli pıskırma devam etti. Uçtuğu zaman öksürerek nefes alıyordu. Kuyruğu her zaman atmıyor pıskırması çok fazla olduğu zamanlar oluyordu sadece. Daha sonra eskişehirde kuştan anlayan bir veterinerle görüştüm. Kendisi ilaç değil ama ilaç gibi çalışan kendi yapımı bir şey yolladı. İki tane beş ml lik. Kuşum bu ikisi ile güzel kilo aldı ama hırıltı, pıskırma, ses değişikliği devam etti. Yaklaşık üç hafta sonra kakası bozulmaya başladı. Bir kuşçu ceva sulphamezathine verdi. Üç gün onu kullandım ve kuşun kakası toparladı, hırıltısı gitti, pıskırma gitti. Kakasının etrafında leke kalmaya devam ediyordu ama. Yine Eskişehirdeki veterinerle konuştum kendisi bana organik asit yolladı. Bir gün suyuna koyup, beş gün bekle sonra bir hafta probiyotik ver dedi. Organik asidi verir vermez ertesi gün kuşta hırıltı, pıskırma geri başladı. Kakasının beyaz olması gereken kısmı limon sarısına döndü. Dediği gibi yapıp beş gün bekleyip bir hafta entrobac verdim. Kakası yinede düzelmedi. Tenis topu sarısı gibi beyaz olması gereken kısım. Ceva sulphamezathine iyi geldi diye beş gün kadar tekrar kullandım ama kakası yine de düzelmedi. Hırıltı ve pıskırma ise ağustostan beri aralıklı olarak devam ediyor. Sizce kuşumun sorunu ne olabilir? Hırıltıyı geçtim şimdi kakası da bozuk bazen sadece sıvı yapıyor ve limon sarısı gibi oluyor.

İlaçların hepsini özet şekilde ne ölçüde kaç gün kullandığınızı özet olarak yazın şu şekilde. Örneğin;
Mikostatin 50 ml suya 8 damla,14 gün.. şeklinde..

Ve şu an kuşta devam eden belirtiler varsa yazın,kusma,zayıflama,enerji iştah kaybı vs... özet olarak yazın ama alt alta..

[28 ağustos, 4 eylül] 8gün - enroflaxsin 100 ml suya 5 damla
[28 Ağustos, 1 Ekim] 35 gün - sabah aç karnına iki damla mikostatin
[13 Eylül, 22 Eylül] 10 gün - vmd doxy, 1ml izotonikli su 1 ml vmd doxy - bu karışımdan 0.05 ml ağızdan damla
[1 Ekim, 8 kasım] 39 gün - veterinerin özel karışımı (ilaç değil bitki özleriyle yapılan bir takviyeymiş)
[3 ocak, 5 ocak] 3 gün - ceva sulphamezathine 100 ml suya 0.4 ml
17 ocak organik asitli su 100 ml ye 3-4 damla
[3 şubat, 7 şubat] 5 gün - ceva sulphamezathine 100 ml suya 0.4 ml
Bütün ilaçlardan sonra üç gün entrobac, gervit w ve sedochol kullandım.
@BeautiBird ❤️🔥

Son düzenleme:
Belirtiler:
Enerji kaybı
Kakanın bazen tamamen sıvı olması
Kakanın beyaz kısmının hep sarı olması (organik asitten sonra böyle oldu)
Hırıltı, pıskırma, kuyruk atma, burnundan sıvı atımı ama her pıskırdığında çıkmıyor sıvı çıktığında burun kızarık oluyor genelde
Hırıltı, pıskırma, kuyruk atma üç ay boyunca aralıksız devam etmedi. Bir hafta iyi hiçbiri yok sonra üç dört gün tekrar hırıltı başlıyor sonra tekrar geçiyor. Bu şekilde dalgalı bir seyri var.
İştah yerinde hatta kilo da aldı bu süreçte.
@BeautiBird ❤️🔥

Elimde olan takviyeler:
White wings hepachol
Röhnfried sedochol
Versele laga avichol
Versele laga prozyme
Versele laga oro digest
Röhnfried gervit w
Röhnfried bt amin forte
Röhnfried taubenfit e
Röhnfried atemfrei
Röhnfried usnegeno
Röhnfried avidress
Röhnfried hexenbier
Röhnfried entrobac
Röhnfried elektrolit
Vet schroeder med tollyamin forte ve kombi mix
Vet schroeder fungi
Avi technic ımmune plus, flora ve multi plus
Organik asit
Neftor
Elimde bu ürünler var. İçinden önereceğiniz olursa kullanayım.
@BeautiBird ❤️🔥

Kuşta karaciğer problemi var büyük ihtimalle ama siz antibiyotiğe yüklenmişsiniz. Elektrolit, Bt amin forte, sedochol avichol ( ikisinin her birinden haftada iki kez kullanın ) ayrıca powerchol ve bigaia damla alıp haftada 2-3 kez de powerchol ve bigaia takviye edin. Uzun soluklu bir takviye programı şart.
Ayrıca yağlı tohumları kesip aspur, ak darı yulaf ağırlıklı besleyin. Çimlenmiş şekilde yemeye alıştırırsanız süper olur.

Hocam ilk hırıltı başladığında ağustos ayında röntgen çektirmiştim. Adanada kuştan anlayan bir veterinerdi kendileri. Karaciğerine ve böbreklerine iyi dedi. Kalbinde biraz büyüme var dedi. Bu kadar ilaçtan sonra belki karaciğeri şuan iyi durumda olmayabilir tabii bilemiyorum 🥺 Bigaiayı nasıl kullanayım? @Selçuk YÜKSEL

Beyaz kısmın sararması %90 ihtimalle karaciğerden. Teşhis edememiş veya sonradan gelişmiş olabilir ona emin olamam. Ama şuan karaciğer problemli olduğu kesin. 25 ml su ( çeyrek suluk ) 3 damla şeklinde.

Geri