Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Resim bazen yanıltıcı olabiliyor. Dışkının büyük olması,yuvalığa ilginin artması ve yuvalıkta vakit geçirme (eğer kafeste yuvalık yoksa bir tane takın hemen) kalamar kemiği tüketiminin artması da diğer belirtilerdir.
Şöyle izah ediyim ciftlerimi yeni aldım 3 yumurtalari vardı 2 si bostu 1 tanesinede yatmadi bende kafes degisikligi yapip yumurtaligi temizledim ve yeniden taktim ben genellikle evde olmadigim icin ciftlesip ciftlesmediklerini gormedim ama bir gun yakaladım disi ciftlesmek icin cok isteksizdi erkek zorla bir iki kere ciftlesmeye calisti kafes dibinde debelendiler derken ben bu forumda ayirma yontemini okudum pazartesi gunu kusları ayirdim simdide hamiledir korkusuyla erkegin oldugu kafese geri koydum yumurtaliga girmiyolar birbirlerine kusuyolar fln bende anlamadim ne yapmalıyım ? Ayirip 5 gun daha bekliyimmi yoksa yumurtalık takiliyken ayni kafestemi kalsınlar ?
Yeni aldığınız çiftleri ayırmaya gerek yoktu. Şu andan sonra da ayırmayın. Yeni yerlerine alışıp tekrar kuluçkaya yatmaları için zaman tanıyın onlara. Bu sürede fazla rahatsız etmeyin, haftada 2-3 defa yumurta maması yapıp verin.
En güzeli erkeği ayırarak tedavisini yapmaktır. Dişiye de bulaşırsa onun da tedaviye ihtiyacı olacak bu da çiftleşmeye olumsuz etkisi olacaktır. Kuşlarınızı ayırmışken yapılabilirdi (tabi ki o zaman mantar varsa)