Her yere yem veriyor, çıldırmak üzereyim.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fenertan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fenertan

Yeni Üye
Öncelikle herkese selamlar, bebeklikten beri bizimle olanı bir fıstığımız var. İnanılmaz akıllı. Çok seviyoruz. Yıllarca muhabbet kuşu besledim, ama böylesine azgınını görmedim. Başta sempatik geliyordu, aaa nası da kabarıyor oyuncağına, nasıl kur yapıyor, nasıl da ağzında taşıyor falan diyorduk, şimdi o kur yapma sesini her duyduğumda kan beynime sıçrıyor. Biz muhabbet kuşlarını kafese sokmayız. Özgürdür, bu arkadaş da öyle.
Eve bi geliyoruz. Evdeki tüm aynalar, parlak tüm zeminler yem, yem kusuyor her yere. Bir yere de değil, boydan boya. Duvarda kendi gölgesine bile yem veriyor. Bu azgınlığı gerçekten üzücü, ama dişi kuş almak istemiyorum. Kızgınlık dönemidir, geçer dedik. İki ayı geçti hala böyle.
Forumda kendi kustuğu yemi yerse sıkıntı olacağını da okudum. Kendi yemlerini de yiyor.
Bu azgınlığı nasıl geçirebiliriz? Nasıl dindirebiliriz?
Elma yediklerinde dindiğini duydum, doğru mudur? Yemini değiştirdim fayda etmedi, hangi yemi kullanayım. Ne yapayım lütfen yardım edin.

Herkes kızgın kuşa hasret siz şikayet ediyonuz . kuşlar özgürdür kafeste durmaz diyorsunuz bu güzel fakat doğanın kanununada karşı geliyorsunuz özgür olmak hakkı olduğu kadar çiftleşmekte hakkıdır. Siz bu düşünceyle zaten doğal olan durumu bozmuş oluyorsunuz. Bir yandan iyi birşey yaparken diğer yandan tek olmaya zorluyorsunuz. Fıtratına karşı oluyorsunuz. Bukadar rahatsızsanız başkasına verirsiniz böyle sıkıntı yaşamazsınız. Tek olmaya zorlamak zaten tamamen bir canlıya haksızlıktır. Doğal hayatta sürü halinde olan kuşları zaten evlere hapsediyoruz. Buda yetmezmiş gibi tek olmaya zorlamak bana çok yanlış geliyor. Kuşunuza karşı olan tavrınız bana hiç uygun gelmiyor ve yanlış olduğunu düşünüyorum. Kan beyne sıçrayacak kadsr şikayetçiyseniz neden bakıyorsunuz? Siz hiçbirşeyle ugrasmayın en iyisi kuşu sahiplendirin yada bir eş alın. Sizin için 3. Seçenek yok gibi gözüküyor. Geçiçi çözümler olacak ve bu durumlar tekrarlanacaktır. Tercih sizin. Hayırlı günler

Herkes kızgın kuşa hasret siz şikayet ediyonuz . kuşlar özgürdür kafeste durmaz diyorsunuz bu güzel fakat doğanın kanununada karşı geliyorsunuz özgür olmak hakkı olduğu kadar çiftleşmekte hakkıdır. Siz bu düşünceyle zaten doğal olan durumu bozmuş oluyorsunuz. Bir yandan iyi birşey yaparken diğer yandan tek olmaya zorluyorsunuz. Fıtratına karşı oluyorsunuz. Bukadar rahatsızsanız başkasına verirsiniz böyle sıkıntı yaşamazsınız. Tek olmaya zorlamak zaten tamamen bir canlıya haksızlıktır. Doğal hayatta sürü halinde olan kuşları zaten evlere hapsediyoruz. Buda yetmezmiş gibi tek olmaya zorlamak bana çok yanlış geliyor. Kuşunuza karşı olan tavrınız bana hiç uygun gelmiyor ve yanlış olduğunu düşünüyorum. Kan beyne sıçrayacak kadsr şikayetçiyseniz neden bakıyorsunuz? Siz hiçbirşeyle ugrasmayın en iyisi kuşu sahiplendirin yada bir eş alın. Sizin için 3. Seçenek yok gibi gözüküyor. Geçiçi çözümler olacak ve bu durumlar tekrarlanacaktır. Tercih sizin. Hayırlı günler
Tersinizden kalktınız sanırım? Madem doğal hayatta sürü ile gezen canlıları hapsettiğinizi düşünüyorsunuz siz neden sahipleniyorsunuz? İnsanlar evcillerini kısırlaştırma yoluna dahi gidiyor, ben sadece kızgınlığını dindirebilecek bir yol var mı diye sordum.
30 yıldır beslerim, ilk kez böyle bir şey ile karşılaştım. Genelde dönen dönem olur, geçer. Bu geçmiyor.
Evin halini bi görseniz, siz de alternatiflerinizi düşünmeye başlarsınız eminim. Sahiplendirmek bizim de aklımıza geliyor. Ama o bizi, biz onu çok seviyoruz. Nasıl başkasına güvenip sahiplendireyim? Siz evladınızı verir misiniz başkasına?
Eş alma konusu da beni çok düşündürüyor. Bir tanesi ile zor başa çıkıyoruz. İkincisi, hatta yavruları. Bilemiyorum.
Çözüm bulabilmek adına foruma üye oldum, kızgınlık konusunda tecrübeli insanlar var mı acaba diye, fakat azarlarcasına bir üslupla karşılaştım. Hayal kırıklığı.

Tersinizden kalktınız sanırım? Madem doğal hayatta sürü ile gezen canlıları hapsettiğinizi düşünüyorsunuz siz neden sahipleniyorsunuz? İnsanlar evcillerini kısırlaştırma yoluna dahi gidiyor, ben sadece kızgınlığını dindirebilecek bir yol var mı diye sordum.
30 yıldır beslerim, ilk kez böyle bir şey ile karşılaştım. Genelde dönen dönem olur, geçer. Bu geçmiyor.
Evin halini bi görseniz, siz de alternatiflerinizi düşünmeye başlarsınız eminim. Sahiplendirmek bizim de aklımıza geliyor. Ama o bizi, biz onu çok seviyoruz. Nasıl başkasına güvenip sahiplendireyim? Siz evladınızı verir misiniz başkasına?
Eş alma konusu da beni çok düşündürüyor. Bir tanesi ile zor başa çıkıyoruz. İkincisi, hatta yavruları. Bilemiyorum.
Çözüm bulabilmek adına foruma üye oldum, kızgınlık konusunda tecrübeli insanlar var mı acaba diye, fakat azarlarcasına bir üslupla karşılaştım. Hayal kırıklığı.
Bazıları konuştuğu için sahibini unutur diye eş almak istemiyor. Bende iki kuşun bakımının zor olacagini düşünüyordum ama kuş tek kalmasın diye eş aldım. Öyle de zor bir şey değilmiş. İkisinin birbirini sahiplenmesi izlemesi aşırı keyifli belki de dişi kuş alsanız rahatlarsıniz. Benim korktuğum gibi olmadi hatta çok ötüşürler dedim o bile olmadi.

Ben sahiplenirken zaten mümkün olan şartlar dahilinde elimden geleni yapıyorum tersimden kalktığım falan yok. Kafeste yetişmiş bir kuşu doğaya salmak ahmaklık olur kafeste yetişen bir kuşa mümkün olan her imkan elimizden geldikçe sqğlamalıyız. Yaşayabileceklerini bilsek zaten evde bakmayız arada çok ince bir çizgi var nedeni açık. Elimizden gelen en uygun ortamı yaratmakla yükümlüyüz. Sizin kuşunuza karşı kurduğunuz üsluba bakın sonra bana burada birşey soyleyin. İsyan ederek yazıyorsunuz ben buna kızıyorum kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz. Yakınmak hayvanınıza haksızlık olur bundan bahsediyorum. Hadi biraz duygusal bakalım empati kuralım, kendiniz hakkında boyle bahsedilmesini istermiydiniz? . Azarlama gibi düşünmeyin tepkim oldu evet ama derdimi anlatabildiğimi düşünüyorum yanlıs anlasıldıysamda kusura bakmayın.
Çözümü yoktur şuan yatışır daha sonra aynı durumla tekrar karşılaşırsınız. Önüne gecmek imkansızdır. Eş almak en doğrusu olacaktır. Ama illede tek bakacağım diyorsanız @BeautiBird hocam yada @Selçuk YÜKSEL hocam bir oneride bulunsun

Merhaba,
Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Kur kusması mı hastalık kusması mı bakalım. Ayrıca yüzü de net görünsün.
Video için: streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.
Foto için : hızlı resim com kullanabilirsiniz.
Kuşun beslenme programını da detaylı yazın. Bazı gıdalar daha da kızgınlığa sokabilir.
Ayrıca ayna önermiyorum ,kafesinde ayna vb ürün varsa çıkarın. Evdeki aynalı yerleri de bir süreliğine unutması için kapatın a4 kağıdı olur başka bir şey olur.
Benim kuşumun odasında da büyük bir ayna var,bir ara sık sık oraya gidiyordu. Kağıtlarla kapattım aynayı derken kuşum uzun zamandır aynaya bu kadar ilgili değil. Daha sonra kağıtları kaldırdım zaten,ilgisi yok çok fazla artık. Ama eş de aldım ben.
Kuşlar çift beslenmeli bu doğru olan.
Eşi olunca illa çiftleşecek yumurtlayacak diye bir durum yok. Hatta kimisi çiftleşmiyor bile. O yüzden endişeniz olmasın. Çiftleşirlerse bile dolu yumurta olmama ihtimali de oluyor.
Ayrıca eş alırsam bana olan ilgisi azalır görüşü de doğru değil. Kuşların karakterleri farklı farklıdır. Kimisi halen daha sahibine karşı ilgisini kesmez..

Son düzenleme:
Ayrıca kızgınlığa sokabilecek tetikleyebilecek hareketlerden de bir müddet kaçınmak gerekir. Örneğin kuş sahibi kuşunu sık sık öpüyor ise,eliyle çiftleşmeye izin veriyorsa,eliyle hareketler yapıyorsa, ayna varsa,kuşun eş olarak seçtiği oyuncağı falan kafeste ise çıkarılmalı. Sık sık E vitamini,sık sık çinko verilmemeli.
Bazı takviyelerin libidoyu arttırma durumu var.

@BeautiBird çok teşekkür ederim cevabınız için. Sondan başlayacak olursam eğer, sık sık öpüyoruz ama elimizle çiftleşmeye vs izin vermiyoruz, dediğiniz gibi kafesten aynasını kaldırdık, ama sadece aynaya değil, televizyona, tencereye, çatala kaşığa, hatta duvarda gölgesine bile yem veriyor :) e vitamini ve çinko takviyesini en kısa zamanda tedarik edeceğim.
Kuşun güncel video ve resimlerini de eve geçtiğimde halledeyim,
İlgi azalması konusunda hiç endişem yok, hatta memnun bile kalırım :) çünkü 5 dakika rahat bırakmıyor. Sürekli kafamda, omzumda, oturuyorsam kucağımda :) inanılmaz öğrenmek isteyen bir kuş. Sürekli konuşmamı istiyor, sürekli ağzıma yanaşıyor. Susuyorsam eğer ısırır gibi yapıp dudağımı çekip bırakıyor. Şimdiye kadar en az on kuş beslemişimdir ama böylesine tatlı, akıllı ve bir o kadar da kızana girmişini görmedim :)
Gerçekten çok seviyoruz, ona rahatsızlık vermeden bu hormonlarının azalmasına yönelik yollar arıyoruz.
Eş almak son seçenek olacak, ama çok mecbur kalırsam onu da deneyeceğim, anlaşırlar mı, kavga ederler mi onun da kendi içinde apayrı sıkıntıları var :(

Bazıları konuştuğu için sahibini unutur diye eş almak istemiyor. Bende iki kuşun bakımının zor olacagini düşünüyordum ama kuş tek kalmasın diye eş aldım. Öyle de zor bir şey değilmiş. İkisinin birbirini sahiplenmesi izlemesi aşırı keyifli belki de dişi kuş alsanız rahatlarsıniz. Benim korktuğum gibi olmadi hatta çok ötüşürler dedim o bile olmadi.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Yukarıda belirttim. İlgi konusunda bi sıkıntımız yok o mutlu olsun yeter :)

@BeautiBird çok teşekkür ederim cevabınız için. Sondan başlayacak olursam eğer, sık sık öpüyoruz ama elimizle çiftleşmeye vs izin vermiyoruz, dediğiniz gibi kafesten aynasını kaldırdık, ama sadece aynaya değil, televizyona, tencereye, çatala kaşığa, hatta duvarda gölgesine bile yem veriyor :) e vitamini ve çinko takviyesini en kısa zamanda tedarik edeceğim.
Kuşun güncel video ve resimlerini de eve geçtiğimde halledeyim,
İlgi azalması konusunda hiç endişem yok, hatta memnun bile kalırım :) çünkü 5 dakika rahat bırakmıyor. Sürekli kafamda, omzumda, oturuyorsam kucağımda :) inanılmaz öğrenmek isteyen bir kuş. Sürekli konuşmamı istiyor, sürekli ağzıma yanaşıyor. Susuyorsam eğer ısırır gibi yapıp dudağımı çekip bırakıyor. Şimdiye kadar en az on kuş beslemişimdir ama böylesine tatlı, akıllı ve bir o kadar da kızana girmişini görmedim :)
Gerçekten çok seviyoruz, ona rahatsızlık vermeden bu hormonlarının azalmasına yönelik yollar arıyoruz.
Eş almak son seçenek olacak, ama çok mecbur kalırsam onu da deneyeceğim, anlaşırlar mı, kavga ederler mi onun da kendi içinde apayrı sıkıntıları var :(
"Sık sık E vitamini,sık sık çinko verilmemeli.
Bazı takviyelerin libidoyu arttırma durumu var"
Demiştim,yanlış okumuşsunuz.

Bırakın kur yapsın bırakın yem kussun. Elma ve anason içerikli bir takviye verin. Tam kesmese bile bir tık faydası olur.

Geri