Korkmadan temizleyin birşey olmaz kuşuna güveniyorsanız. Günlük 1 2 kere kontrol edin yavruları sabah ve akşam.[/QUOTE
Dişi muhabbet kuşumu yaklaşık 5-6 ay önce pedshop tan aldım erkek bende vardı, erkek daha bir ele alışkın ama dişi biraz daha yabaniydi, şansıma eş tuttular kafese yuvalık koyduktan bir süre sonra çiftleşme ve ardından yumurtlama oldu, o yüzden dişi muhabbet kuşumu çok iyi tanımıyorum pek riskte almak istemiyorum açıkçası internetten araştırmalarımda beslemez kabul etmez diye yorumlar izledim ve okudum o yüzden hiç yuvalık temizleme işine girmesemmi, ellemesemmi diyorum
İnşallah çok sağolunMaşallah. Hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz hepsini.
İnşallah çok sağolun
Önümüzdeki hafta sonu temizlicem artık
İlk yavru 7 aralıkta doğdu önümüzdeki hafta sonu 15-16 günlük olacak temizleme zamanıda artık baya baya gelmiş olacaktır
Zaten yuva içindeki folluktan alıp direk temiz talaşı koyup onun içine yavruları aktarmayı düşünüyorum böylelikle hiç zaman kaybı olmadan anneyi fazla heycanlandırıp strese sokmadan temizlemiş olurum diye düşünüyorum![]()
Yani temizlemedende talaş koyabilirmiyim şimdilikdiğer yavruların boyutuna göre tabalıgı daha fazla koyabilirsin.
ilk zamanlar sadece sıvı şeklinde dışkı olur daha dogrusu dışı olduğunu anlamazsın ama kuşlar 10 gün gibi artık bolbol dışkı yapar, sizin kuluçka zaten biraz kalabalık aile olmuş.
en son yavru 4-5 günlük olana kadar taban malzemesini arttir.
Yani temizlemedende talaş koyabilirmiyim şimdilik
Ok tabikişuan son yuvalıgın durumunu bir gonderir misin?
yumurtalar ve yavruları?
Yumurtalara dışkı bulaşmasına engel olun diğer yavrular çıkamayabilir kurumuş dışkıyı sakın elinizle koparmaya çalışmayın yumurtayı kırabilirsiniz. Ilık suya koyun yumuşamasını bekleyin dışkının.Yumurtaları yavruların altına sokmuş sıcak dursun diye yada yavrular yumurtaların üstüne çıkmışlar![]()
Aynen diğer yumurtalardanda en az bir yada iki yavru bekliyorum ama işte beni korkutan şeyde bu yeni doğacak olanla ilk doğanlar arasında boy kalıp hareketlilik dışkı herşey birbirinden çok uzak o yüzden inşallah bir şey olmazYumurtalara dışkı bulaşmasına engel olun diğer yavrular çıkamayabilir kurumuş dışkıyı sakın elinizle koparmaya çalışmayın yumurtayı kırabilirsiniz. Ilık suya koyun yumuşamasını bekleyin dışkının.
Yesinler kabukları birşey olmazAynen diğer yumurtalardanda en az bir yada iki yavru bekliyorum ama işte beni korkutan şeyde bu yeni doğacak olanla ilk doğanlar arasında boy kalıp hareketlilik dışkı herşey birbirinden çok uzak o yüzden inşallah bir şey olmaz
Allah korusun bırakmasınlar ya bunu çok yapabileceğimi sanmıyorumYesinler kabukları birşey olmaz
Şimdiden el ile besleme yöntemini öğrenin ileride lazım olur hiç beklenmedik bir şekilde beslemeyi bırakabiliyorlar![]()