Ishal

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kullanci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Digestive'i bir süre her gün verin korkmayın doz aşımı olmaz.

Dönüşümlü kullanın. Bir gün ondan diğer gün diğerinden şeklinde devam edin bir süre. Aonra her birinden haftada 2 kez.

Merhaba tekrar, bir de şunu soracaktım ben pelet yem almıştım zayıflamak isteyen kuşum için bu kuşuma da ona da elimle veriyordum alışmaları için. Ancak bu kuşum zayıf mı? Yani aspur yem vs bir şey karıştırayim mı yemine? Pelet yemin zararı olur mu ? Normalde gardenmix koyuyorum kaplarına sadece arada da pelet yem kendim yediriyorum kaptan yemiyorlar.
Dışkılarından dolayı yeni bir yem denemeye çekindim yardımcı olursanız sevinirim

Normal görünüyor kilosu ama hassas teraziyle tartmak netleştirir durumu. Pelet yem faydalıdır tohumlara göre besin içeriği daha iyidir. Vermenizde sorun yok. Ayrı bir yem kabına pelet yem koyun verin.
Hem tohumdan hem peletten yesinler.

Denedim ama tartamadım maalesef kaçtı hep. Tamamdır teşekkür ederim

Denedim ama tartamadım maalesef kaçtı hep. Tamamdır teşekkür ederim
Elinizden pelet yiyorlarsa yem kabından da yerler. Ama tohum olmamalı kafeste. Tohum varken pelet yemezler. Siz peletle devam edin. Korkmayın zayıflamaz hatta daha sağlıklı olurlar.

Anladım çok teşekkürler. Bir de Vitabol ve prozim plus u buzdolabına koymalı mıyım? Gardropta mı saklamalıyım acaba

Hava 28 derecenin üstüne çıkıyorsa buz dokabı çıkmıyorsa gardrop.
Ayrıca pelet verdiğinizde yemiyorlar deyip hemen tohum eklemeyin zorlayın biraz yemeleri için mutlaka yerler.

Meehaba, dediginiz gibi takviyeleei kullaniyorum ancak bugün il dışına çıktık evde de kimse olmayacagi için yanımıza aldık kuşlari. Arabada kuş çantasındalardı. Klima yüksek değildi guneş gelince de örtü örttüm. Az önce bu şekilde dışkı yapti. Aynı şekilde 1 gun prozim plus bir gun digestive devam mı edeyim
Zaten dışkıları sarı ya da yeşil renk bırakıyordu ancak bu kadar sulu yapmıyordu

Haftanin 1 gunu de vitabol veriyorum o gün prozim plus ya da digestive vermiyorum

Yoldayken yani stresliyken dışkılarını değerlendirmek doğru olmaz. Vardıktan sonra 3-4 gün üstüste probiyotik sonrası dışkı paylaşın. Kuşun genel durumu nasıl kabarma halsizlik vs var mı ?

Biraz önce bir daha dışkı yaptı yine eskisi gibi oldu, renklenme var ama bu şekilde sıvı değil. Dediginiz gibi stresten dolayı sanırım. Halsizlik ve sık kabarma şu anda yok ama ona da dikkat ederim. Teşekkür ederim

Merhaba, prozim plus a devam ediyorum ancak kuşum bu hareketi yapınca yazmak istedim . Bugün sabah tohum yem yediler ama öğlen sadece pelet yem yediler, aç kalmasınlar diye endişe edip akşam saati elimle de pelet yem yedirdim 8 buçukta. (Yemlikten de yediler ama doysalar da elimden verince yiyorlar mı tam anlayamadım) Yemden birkaç dakika sonra bu hareketi yaptı. Dün de kilolu kuşum hızlı hızlı pelet yem yedi elimden ben de ayarlayamadim bekletmeliydim aralarda. Hemen peşine yine bu hareketi yapmışti ama daha kısa sürmüştü. Acaba saatten dolayı mı? Akşam saati yem vermeyeyim mi? Ya da bekleterek mi vermeliyim?

Videodaki esneme benzeri hareketi sık yapmıyorsa sorun yok.

Sıcak havalarda taşıma çantası değil kafes kullanın,çantalar kapalı oluyor kafese nazaran.

Hava çarpar diye cekindim kafesi de ayrı yanımızda getirdik birkaç gün sonra döneceğiz ama kafeste rüzgar ya da klima çarpmaz mı? Bilmediğimden soruyorum

Geri