Öncelikle Selçuk Beye çok teşekkür ederim. Benim kuşum solunum sıkıntısı yaşıyordu.Veterinerde astım teşhisi konuldu. İlk farkettiğimde geceleri uyurken çok kısık bir şekilde gıcırtı sesi gibi ses çıkarıyordu. Antibiyotik tedavisi uygulandı kısa süreli bir iyileşme oldu. Daha sonra tekrarladı ve gittikçe kötüleşmeye başladı. Artık nefes alışverişlerinde çatallı bir şekilde düdük sesi çıkıyordu. Aylarca kuşumu bir çok veterinere götürdüm. Hepsi farklı tedavi önerdi uyguladım. Bir çok yanlış tedavi uygulandı. Forum sitelerinde kim ne önerdiyse yaptım. Kuşum Selçuk hocanın doğru teşhisi ve tedavi önerisiyle 24 saat içinde mucize gibi bir şekilde nerdeyse eski sağlığına kavuştu. Solunum sıkıntısının sebebi astım değil tiroit bezlerindeki büyümenin soluk borusuna yaptığı basınçmış. İyot damlası tedavisiyle iyileşti. O süreçten sonra ne zaman kuşlarımla ilgili bir sıkıntı olsa hemen forumda Selçuk Bey'in tedavi önerilerine bakıyorum.
Rica ederim. Faydam olmuşsa ne mutlu. Evet iyot tavsiyemi önemsemeyip veteriner veteriber dolaşıp kuşunun boğularak olmesine neden olanları da gördüm. Allahtan siz kullandınız. Tekrar geçmiş olsun. Ne zaman uygulamıştık iyotu ? 15 günde 1 tam suluğa 1 damla şeklinde devam ediyor musunuz ?

6 ay önce bu tedaviyi uyguladık . Düzenli aralıklarla olmasa da arada iyot takviyesine devam ediyorum. 6 aydır arada ağız açıp kapama dışında solunumla ilgili bir problem yaşamadık 😌tekrar çok sağolun 🙏

Geçmiş olsun bu güzel haber 😊 Selçuk hocam hepimiz için çok kıymetlidir ve bilgileri ve tecrübeleri hepimize çok şey katmıştır ve katmaya devam etmektedir. Özellikle iyot konusu çok önemli ve değerli bir bilgidir. Birçok forumda iyotun konusu dahi geçmemektedir. Tüyü kadar ömrü olur işallah tekrardan geçmiş olsun .
Evet hiçbir yerde rastlamadığım benim için mucizevi bir bilgiydi. Umarım aynı sıkıntıyı yaşayanlar buradaki bilgilerden faydalanıp, Selçuk hocaya danışarak bu tedaviye şans verirler.

Merhaba,

Ben de bu forumun kuşlarım için yaptığı katkılardan bahsetmek istiyorum. Öncelikle gerçekçi, sabırlı, anlayışlı ve en önemlisi tecrübeli yaklaşımları için buradaki bütün kuşsever forum üyelerine teşekkür ederim 😊

2023'teki en acemi dönemlerimden şimdiki profesyonelleşmiş hâlime gelmemin en büyük nedenlerinden birisi bu forum oldu. Özellikle önerdikleri probiyotik ve vitaminler sayesinde kuşum Menekşe 7-8 kez ağır hastalıktan geri döndü. Daha sonra hastalığın kronik değil de basit bir yem markasından olduğunu öğrendik. Artık hasta olmuyor Maşallah 🥰

Lakin sorunun kaynağını tespit etmeden önce hastalığını bastırmak için takviye ettiğim ve bu forumda ilk kez öğrendiğim probiyotik kuşumun iyileşmesini hızlandırdı. İshalini anında kesti. Bu yüzden hazır konusu açılmışken bir iki kelâm ederek ben de teşekkürümü dillendirmek istedim.

Öğrendiklerim ve öğrenmek istediklerimle İnşallah yine burada olacağım.

Merhaba,

Ben de bu forumun kuşlarım için yaptığı katkılardan bahsetmek istiyorum. Öncelikle gerçekçi, sabırlı, anlayışlı ve en önemlisi tecrübeli yaklaşımları için buradaki bütün kuşsever forum üyelerine teşekkür ederim 😊

2023'teki en acemi dönemlerimden şimdiki profesyonelleşmiş hâlime gelmemin en büyük nedenlerinden birisi bu forum oldu. Özellikle önerdikleri probiyotik ve vitaminler sayesinde kuşum Menekşe 7-8 kez ağır hastalıktan geri döndü. Daha sonra hastalığın kronik değil de basit bir yem markasından olduğunu öğrendik. Artık hasta olmuyor Maşallah 🥰

Lakin sorunun kaynağını tespit etmeden önce hastalığını bastırmak için takviye ettiğim ve bu forumda ilk kez öğrendiğim probiyotik kuşumun iyileşmesini hızlandırdı. İshalini anında kesti. Bu yüzden hazır konusu açılmışken bir iki kelâm ederek ben de teşekkürümü dillendirmek istedim.

Öğrendiklerim ve öğrenmek istediklerimle İnşallah yine burada olacağım.
Faydamız dokunmuşsa ne mutlu..

Geri