Öncelikle Selçuk Beye çok teşekkür ederim. Benim kuşum solunum sıkıntısı yaşıyordu.Veterinerde astım teşhisi konuldu. İlk farkettiğimde geceleri uyurken çok kısık bir şekilde gıcırtı sesi gibi ses çıkarıyordu. Antibiyotik tedavisi uygulandı kısa süreli bir iyileşme oldu. Daha sonra tekrarladı ve gittikçe kötüleşmeye başladı. Artık nefes alışverişlerinde çatallı bir şekilde düdük sesi çıkıyordu. Aylarca kuşumu bir çok veterinere götürdüm. Hepsi farklı tedavi önerdi uyguladım. Bir çok yanlış tedavi uygulandı. Forum sitelerinde kim ne önerdiyse yaptım. Kuşum Selçuk hocanın doğru teşhisi ve tedavi önerisiyle 24 saat içinde mucize gibi bir şekilde nerdeyse eski sağlığına kavuştu. Solunum sıkıntısının sebebi astım değil tiroit bezlerindeki büyümenin soluk borusuna yaptığı basınçmış. İyot damlası tedavisiyle iyileşti. O süreçten sonra ne zaman kuşlarımla ilgili bir sıkıntı olsa hemen forumda Selçuk Bey'in tedavi önerilerine bakıyorum.
Rica ederim. Faydam olmuşsa ne mutlu. Evet iyot tavsiyemi önemsemeyip veteriner veteriber dolaşıp kuşunun boğularak olmesine neden olanları da gördüm. Allahtan siz kullandınız. Tekrar geçmiş olsun. Ne zaman uygulamıştık iyotu ? 15 günde 1 tam suluğa 1 damla şeklinde devam ediyor musunuz ?

6 ay önce bu tedaviyi uyguladık . Düzenli aralıklarla olmasa da arada iyot takviyesine devam ediyorum. 6 aydır arada ağız açıp kapama dışında solunumla ilgili bir problem yaşamadık 😌tekrar çok sağolun 🙏

Geçmiş olsun bu güzel haber 😊 Selçuk hocam hepimiz için çok kıymetlidir ve bilgileri ve tecrübeleri hepimize çok şey katmıştır ve katmaya devam etmektedir. Özellikle iyot konusu çok önemli ve değerli bir bilgidir. Birçok forumda iyotun konusu dahi geçmemektedir. Tüyü kadar ömrü olur işallah tekrardan geçmiş olsun .
Evet hiçbir yerde rastlamadığım benim için mucizevi bir bilgiydi. Umarım aynı sıkıntıyı yaşayanlar buradaki bilgilerden faydalanıp, Selçuk hocaya danışarak bu tedaviye şans verirler.

Merhaba,

Ben de bu forumun kuşlarım için yaptığı katkılardan bahsetmek istiyorum. Öncelikle gerçekçi, sabırlı, anlayışlı ve en önemlisi tecrübeli yaklaşımları için buradaki bütün kuşsever forum üyelerine teşekkür ederim 😊

2023'teki en acemi dönemlerimden şimdiki profesyonelleşmiş hâlime gelmemin en büyük nedenlerinden birisi bu forum oldu. Özellikle önerdikleri probiyotik ve vitaminler sayesinde kuşum Menekşe 7-8 kez ağır hastalıktan geri döndü. Daha sonra hastalığın kronik değil de basit bir yem markasından olduğunu öğrendik. Artık hasta olmuyor Maşallah 🥰

Lakin sorunun kaynağını tespit etmeden önce hastalığını bastırmak için takviye ettiğim ve bu forumda ilk kez öğrendiğim probiyotik kuşumun iyileşmesini hızlandırdı. İshalini anında kesti. Bu yüzden hazır konusu açılmışken bir iki kelâm ederek ben de teşekkürümü dillendirmek istedim.

Öğrendiklerim ve öğrenmek istediklerimle İnşallah yine burada olacağım.

Merhaba,

Ben de bu forumun kuşlarım için yaptığı katkılardan bahsetmek istiyorum. Öncelikle gerçekçi, sabırlı, anlayışlı ve en önemlisi tecrübeli yaklaşımları için buradaki bütün kuşsever forum üyelerine teşekkür ederim 😊

2023'teki en acemi dönemlerimden şimdiki profesyonelleşmiş hâlime gelmemin en büyük nedenlerinden birisi bu forum oldu. Özellikle önerdikleri probiyotik ve vitaminler sayesinde kuşum Menekşe 7-8 kez ağır hastalıktan geri döndü. Daha sonra hastalığın kronik değil de basit bir yem markasından olduğunu öğrendik. Artık hasta olmuyor Maşallah 🥰

Lakin sorunun kaynağını tespit etmeden önce hastalığını bastırmak için takviye ettiğim ve bu forumda ilk kez öğrendiğim probiyotik kuşumun iyileşmesini hızlandırdı. İshalini anında kesti. Bu yüzden hazır konusu açılmışken bir iki kelâm ederek ben de teşekkürümü dillendirmek istedim.

Öğrendiklerim ve öğrenmek istediklerimle İnşallah yine burada olacağım.
Faydamız dokunmuşsa ne mutlu..

Kuşum hastalandığında ilk belirtiler ishaldi. Muhtemelen rüzgarda kalmıştı. Birkaç gün boyunca dışkısı düzeliyor gibi oldu ama sonra tekrar ishale dönüyordu. Bu süreçte keyfi yerindeydi, oyun da oynuyordu.Bir gün dışkısı hem sıvı hem de sarı renkteydi (yalnızca bir kez bu şekilde dışkıladı). Ertesi gün elime su gibi, buğulu bir sıvı kustu. İshal devam ediyordu. Daha sonra yem kusmaya başladı ve yem yemeye çalıştığında ağzından geri atıyor, ardından öğürüyordu.Sonraki gün daha da kötüleşti. Aniden öğürmeye başlıyor, gagasını yere sürtüyor, bu sırada sağa sola çok hareketli şekilde koşturuyordu. Bu ataklar başta uzun aralıklarla oluyordu ama gün ilerledikçe neredeyse yarım saatte bir olmaya başladı.Selçuk Bey’in önerisiyle Triflucan ve Bactrim kullanmaya başladım. Kuşum kendi kendine ilaç içmiyor yem de yemiyordu, bu yüzden şırıngayla ilaçlarını verdim ve elimle besledim.Bir süre sonra ayak parmaklarını açamadığını fark ettim. Yürümeye çalıştığında sadece dizlerinin üzerinde hareket edebiliyordu. Bu durum bir gün sürdü. Ertesi gün bir ayağını, sonraki gün ise diğer ayağını açabildi ama hâlâ tam olarak kuvvetini kazanmamıştı.
Ardından probiyotik(Prozim plus) kullanmaya başladım. Şu anda genel durumu iyi, iştahı var ve hareketli. Sadece ayakları hâlâ tam eski kuvvetine dönmedi ve ara ara kanatlarında titreme oluyor (sürekli değil). Ama keyfi yerinde, mutlu görünüyor.

Herkese merhaba diyerek bizim iyileşme sürecimizden bahsetmek istiyorum. Kuşumun adı Balım. Bize ilk geldiğinde erkek zannediyorduk platformdaki adımdan anlayacağınız üzere. Sonradan dişi olduğunu öğrendik buradaki arkadaşlar sayesinde. Balımla yakından ilgilenmeye başladıkça kusma gözlemlemeye başladım. İlk kez kuş bakıyorum yanlış bir şey mi yapıyorum acaba diyorum. Verdiğim sebze,meyve mi kaynaklı. Ya da yediği yemler mi anlamadık. Çünkü salyalı ve yemli kusuyordu. Bir kaç yere danıştıktan sonra kusar kuş bu normal takılmayın diye geri dönüşler aldık. Zaman geçtikçe kusarken çok zorlandığını, hatta bir gün kafesin içinde çırpındığını fark ettim. Etrafımda kanatlı hayvanlar için veteriner yoktu ve buraya yazdım. Hemen sağ olsun Selçuk bey, ardından Merve hanım ve beatubird geri dönüş yaptı. Ama biz bu yolda Selçuk Bey ile ilerledik. Balımın mantar olduğunu ve hemen Triflucan kullanmaya başlamamız gerektiğini söyledi. Tedavi sürecince sürekli ilaçlı su içti. Eşit aralıklarla günde 2 kez taze hazırladığım ilaçlı suyu 10 gün kullandık. 7. Günden itibaren suya probiyotik katmaya başladık. Fakat kuşum tam olarak iyileşmiyordu. Tedavinin uzun süreceğini mantarın çok etkilediğini söyledi. Ve tedaviye devam ettik. 27 temmuzda başladığımız tedaviye 14 ağustosta takviyelerle devam ettik. Dışkı ve video ile takipte kaldık. Kuşumun karaciğerinin yorgun olduğu kanısına vardık. Ve Selçuk bey yeminden takviyelerine kadar bana ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı oldu.

Kuşun yemine kanarya yemi ( aspur ), ak darı, sarı darı gibi yağsız tohumlar eklenmeli bu saydığım tohumlar karışımın %60-70'ini oluşturmalı.

Powerchol, prozim plus, sedochol, carnispeed alınıp takviye edilmeli. Prozim plus yerine probac 1000 de olur.

Hemen temin edip 2 haftalık bir programla Balıma sadece bu yemlerden ve takviyelerden verdim. iyileşmeye başladığını gözlemlemeye başladım.. Arada sadece top şeklinde yem topları buluyordum kafeste ama salyalı kusma kesilmişti. Ötmesi daha gürleşti. Hareketleri, nefes alışı gittikçe daha canlı olmaya başladı. 3 eylülde genel bir değerlendirme yaparak dışkıların kısa sürede çok iyi gelişim gösterdiğini söyledi. Hissettiğim rahatlamayı size anlatamam. Çünkü Balımı kaybedeceğim diye çok üzülmüştüm o gün kafeste çırpınırken. Şimdi takviyelerin dozlarını haftada 2 ye düşürdük. Balım şimdi daha rahat bir şekilde hayatına devam ediyor. Bu süreçte karşılıksız destek olan Merve hanıma, beautibird e ama özellikle Selçuk Beye minnettarım. Gece gündüz demeden ne zaman destek almak istesem (2 aya yakın oldu) geç saatlere kadar benimle iletişime geçip, beni adım adım bilgilendirdi Selçuk bey. Açıkçası burası olmasa ilk kez kuş bakan biri olarak nasıl ilerlerdim emin değilim. Şimdi Haftada bir değerlendirme yaparak doz değerlendirmesi yapıp tedaviye devam ediyoruz. Burada verilen destek ve emekler büyük. 🙏 sevgiler

Herkese merhaba diyerek bizim iyileşme sürecimizden bahsetmek istiyorum. Kuşumun adı Balım. Bize ilk geldiğinde erkek zannediyorduk platformdaki adımdan anlayacağınız üzere. Sonradan dişi olduğunu öğrendik buradaki arkadaşlar sayesinde. Balımla yakından ilgilenmeye başladıkça kusma gözlemlemeye başladım. İlk kez kuş bakıyorum yanlış bir şey mi yapıyorum acaba diyorum. Verdiğim sebze,meyve mi kaynaklı. Ya da yediği yemler mi anlamadık. Çünkü salyalı ve yemli kusuyordu. Bir kaç yere danıştıktan sonra kusar kuş bu normal takılmayın diye geri dönüşler aldık. Zaman geçtikçe kusarken çok zorlandığını, hatta bir gün kafesin içinde çırpındığını fark ettim. Etrafımda kanatlı hayvanlar için veteriner yoktu ve buraya yazdım. Hemen sağ olsun Selçuk bey, ardından Merve hanım ve beatubird geri dönüş yaptı. Ama biz bu yolda Selçuk Bey ile ilerledik. Balımın mantar olduğunu ve hemen Triflucan kullanmaya başlamamız gerektiğini söyledi. Tedavi sürecince sürekli ilaçlı su içti. Eşit aralıklarla günde 2 kez taze hazırladığım ilaçlı suyu 10 gün kullandık. 7. Günden itibaren suya probiyotik katmaya başladık. Fakat kuşum tam olarak iyileşmiyordu. Tedavinin uzun süreceğini mantarın çok etkilediğini söyledi. Ve tedaviye devam ettik. 27 temmuzda başladığımız tedaviye 14 ağustosta takviyelerle devam ettik. Dışkı ve video ile takipte kaldık. Kuşumun karaciğerinin yorgun olduğu kanısına vardık. Ve Selçuk bey yeminden takviyelerine kadar bana ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı oldu.

Kuşun yemine kanarya yemi ( aspur ), ak darı, sarı darı gibi yağsız tohumlar eklenmeli bu saydığım tohumlar karışımın %60-70'ini oluşturmalı.

Powerchol, prozim plus, sedochol, carnispeed alınıp takviye edilmeli. Prozim plus yerine probac 1000 de olur.

Hemen temin edip 2 haftalık bir programla Balıma sadece bu yemlerden ve takviyelerden verdim. iyileşmeye başladığını gözlemlemeye başladım.. Arada sadece top şeklinde yem topları buluyordum kafeste ama salyalı kusma kesilmişti. Ötmesi daha gürleşti. Hareketleri, nefes alışı gittikçe daha canlı olmaya başladı. 3 eylülde genel bir değerlendirme yaparak dışkıların kısa sürede çok iyi gelişim gösterdiğini söyledi. Hissettiğim rahatlamayı size anlatamam. Çünkü Balımı kaybedeceğim diye çok üzülmüştüm o gün kafeste çırpınırken. Şimdi takviyelerin dozlarını haftada 2 ye düşürdük. Balım şimdi daha rahat bir şekilde hayatına devam ediyor. Bu süreçte karşılıksız destek olan Merve hanıma, beautibird e ama özellikle Selçuk Beye minnettarım. Gece gündüz demeden ne zaman destek almak istesem (2 aya yakın oldu) geç saatlere kadar benimle iletişime geçip, beni adım adım bilgilendirdi Selçuk bey. Açıkçası burası olmasa ilk kez kuş bakan biri olarak nasıl ilerlerdim emin değilim. Şimdi Haftada bir değerlendirme yaparak doz değerlendirmesi yapıp tedaviye devam ediyoruz. Burada verilen destek ve emekler büyük. 🙏 sevgiler
Geçmiş olsun 🤩

Behlülün iyileşmesine çok sevindim. Ama hemen rehavete kapılmamanızı öneririm. Dikkatle önerdiğim takviyelere devam edin. İlaç tedavisi bitti ama takviyeleri aksatmayın. Biran evvel Tamamen iyileşmesi dileğiyle. Sevgiler bizden size ve behlüle.

Behlülün iyileşmesine çok sevindim. Ama hemen rehavete kapılmamanızı öneririm. Dikkatle önerdiğim takviyelere devam edin. İlaç tedavisi bitti ama takviyeleri aksatmayın. Biran evvel Tamamen iyileşmesi dileğiyle. Sevgiler bizden size ve behlüle.
Teşekkür ederim. Bunun uzun bir süreç olduğunu söylemiştiniz. Bizde bunu dikkate alarak ve tedavinin devam ettiğinin bilincindeyiz. bunu belirttim zaten yazımda. Eksiksiz şekilde takviyelerini veriyoruz hala çünkü bir daha kötü olmasını istemiyoruz. Amacımız onun tamamen iyileşmesi.

Evet hiçbir yerde rastlamadığım benim için mucizevi bir bilgiydi. Umarım aynı sıkıntıyı yaşayanlar buradaki bilgilerden faydalanıp, Selçuk hocaya danışarak bu tedaviye şans verirler.
Aslında bu bir tedavi değil basit bir mineral takviyesi ama veterinerler de dahil üreticiler, hatta ilaç firmaları da dahil kulak arkası ediyorlar iyot takviyesini ve önemini. Sadece teoid de değil tüy sorunlarının da bir kısmı iyor eksikliğiyle alakalı ama veterinerler her yolu deneyip en son stresten deyip konuyu kapatıyorlar. Halbuki iyot takviye edilse düzelecek hayvan 👍

Bu forumda aktif bir üye değilim ama kafanıza göre ilaç kullanmayın. Forumdaki üyelerden yardım alırken anlatmayı atladığınız ufak detaylar yanlış teşhis konulmasına sebep olabilir, ölüme kadar gidebilir. Sağlıklı kuşa boşuna basmayın kimyasalları.

Bu forumda aktif bir üye değilim ama kafanıza göre ilaç kullanmayın. Forumdaki üyelerden yardım alırken anlatmayı atladığınız ufak detaylar yanlış teşhis konulmasına sebep olabilir, ölüme kadar gidebilir. Sağlıklı kuşa boşuna basmayın kimyasalları.
Öyle tabiiki. Biz de zaten kuşun ve yaptığı güncel dışkılarının görüntüsünü paylaşmalarını istiyor ve bazı belirtilerin olup olmadığını soruyoruz. Çünkü kuş sahibi bu konularda bilgisiz biri olabilir ki birçoğu da bilgisiz zaten,kuşta bir şeyler yolunda gitmeyince anlıyorlar sorun olduğunu. Bazı kimseler de görüntü paylaşmıyor yazı ile dışkı tarifinde bulunuyor. Oysa biz görüntüleri boşuna istemiyoruz.

Öyle tabiiki. Biz de zaten kuşun ve yaptığı güncel dışkılarının görüntüsünü paylaşmalarını istiyor ve bazı belirtilerin olup olmadığını soruyoruz. Çünkü kuş sahibi bu konularda bilgisiz biri olabilir ki birçoğu da bilgisiz zaten,kuşta bir şeyler yolunda gitmeyince anlıyorlar sorun olduğunu. Bazı kimseler de görüntü paylaşmıyor yazı ile dışkı tarifinde bulunuyor. Oysa biz görüntüleri boşuna istemiyoruz.
Hocam ne cevap yazma gereği duyuyorsunuz. Trol hesap olduğu aşikar. Kendisi ilaç kullanmaz olur biter. Belkide tahmin ettiğim site eşrafındandır ve kimyasal olmayan şeyler satıyordur 😀

Hocam ne cevap yazma gereği duyuyorsunuz. Trol hesap olduğu aşikar. Kendisi ilaç kullanmaz olur biter. Belkide tahmin ettiğim site eşrafındandır ve kimyasal olmayan şeyler satıyordur 😀
Burada tek yaptığım şey kendi kuşumla yaşadığım olayı anlatmak ve veterinerin bana söylediğini paylaşmak. Kuşumun dışkısı garipti sen bana uzman prof olarak 3-5 ilaç önerdin ama ben GÜVENMEDİM. Sonra veterinere götürdüm, ilaç verme, kuş sağlıklı, doğal beslededi. Ben de döndüm buraya, sadece kafanıza göre ilaç kullanmayın dedim. Çünkü gerçekten veteriner görmeden rastgele ilaç vermek kuşun hayatına mal olabilir. Bunun neresi trollük? Benim buradan bir çıkarım mı var? Kimyasal olmayan şey satma muhabbeti de ayrı komedi… Benim mis gibi mesleğim var kuş beslemeyi hobi olarak veya para kaynağı olarak görmüyorum direkt evladım gibi görüyorm. Öyle işsiz gibi site site gezmiyorum. Benim tek yaptığım kendi yaşadığım şeyi paylaşmak. Sen kalkıp bana trol hesap, eşrafındandır falan diyorsun. Kardeşim ben ne senin gibi insanlara ilaç pazarlıyorum, ne de buradan bir beklentim var. Sırf senin hoşuna gitmedi diye herkese kara çalmak kolay tabii. İnsan biraz mantıklı olur. Trollük arıyorsan dön bir aynaya bak, çünkü asıl milleti yanlış yönlendirenin kim olduğu çok net görünüyor.

Bu arada merakımdan senin profilini de inceledim, her mesajında illa bir ilaç önerisi var. Yani kim kimi neyle suçluyor, buradaki insanlar karar versin. -Kuşumun dışkısı bozuk? -triflucan kuşum kusuyor? -triflucan -kuşum öldü? -triflucan -kuşum çok hasta? -triflucan :d

Hatta sana bunun yan etkisi olur mu diye sorduğumda güvenmiyorsan kullanma demen de ilacı iyileşsin diye değil de pazarlamak için önermişsin izlenimini yapıyor.

Hatta sana bunun yan etkisi olur mu diye sorduğumda güvenmiyorsan kullanma demen de ilacı iyileşsin diye değil de pazarlamak için önermişsin izlenimini yapıyor.
Açtığınız konuya kuşunuzun videosunu ve güncel dışkılarını ekler misiniz rica etsem.

Geri