Herkese merhaba diyerek bizim iyileşme sürecimizden bahsetmek istiyorum. Kuşumun adı Balım. Bize ilk geldiğinde erkek zannediyorduk platformdaki adımdan anlayacağınız üzere. Sonradan dişi olduğunu öğrendik buradaki arkadaşlar sayesinde. Balımla yakından ilgilenmeye başladıkça kusma gözlemlemeye başladım. İlk kez kuş bakıyorum yanlış bir şey mi yapıyorum acaba diyorum. Verdiğim sebze,meyve mi kaynaklı. Ya da yediği yemler mi anlamadık. Çünkü salyalı ve yemli kusuyordu. Bir kaç yere danıştıktan sonra kusar kuş bu normal takılmayın diye geri dönüşler aldık. Zaman geçtikçe kusarken çok zorlandığını, hatta bir gün kafesin içinde çırpındığını fark ettim. Etrafımda kanatlı hayvanlar için veteriner yoktu ve buraya yazdım. Hemen sağ olsun Selçuk bey, ardından Merve hanım ve beatubird geri dönüş yaptı. Ama biz bu yolda Selçuk Bey ile ilerledik. Balımın mantar olduğunu ve hemen Triflucan kullanmaya başlamamız gerektiğini söyledi. Tedavi sürecince sürekli ilaçlı su içti. Eşit aralıklarla günde 2 kez taze hazırladığım ilaçlı suyu 10 gün kullandık. 7. Günden itibaren suya probiyotik katmaya başladık. Fakat kuşum tam olarak iyileşmiyordu. Tedavinin uzun süreceğini mantarın çok etkilediğini söyledi. Ve tedaviye devam ettik. 27 temmuzda başladığımız tedaviye 14 ağustosta takviyelerle devam ettik. Dışkı ve video ile takipte kaldık. Kuşumun karaciğerinin yorgun olduğu kanısına vardık. Ve Selçuk bey yeminden takviyelerine kadar bana ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı oldu.
Kuşun yemine kanarya yemi ( aspur ), ak darı, sarı darı gibi yağsız tohumlar eklenmeli bu saydığım tohumlar karışımın %60-70'ini oluşturmalı.
Powerchol, prozim plus, sedochol, carnispeed alınıp takviye edilmeli. Prozim plus yerine probac 1000 de olur.
Hemen temin edip 2 haftalık bir programla Balıma sadece bu yemlerden ve takviyelerden verdim. iyileşmeye başladığını gözlemlemeye başladım.. Arada sadece top şeklinde yem topları buluyordum kafeste ama salyalı kusma kesilmişti. Ötmesi daha gürleşti. Hareketleri, nefes alışı gittikçe daha canlı olmaya başladı. 3 eylülde genel bir değerlendirme yaparak dışkıların kısa sürede çok iyi gelişim gösterdiğini söyledi. Hissettiğim rahatlamayı size anlatamam. Çünkü Balımı kaybedeceğim diye çok üzülmüştüm o gün kafeste çırpınırken. Şimdi takviyelerin dozlarını haftada 2 ye düşürdük. Balım şimdi daha rahat bir şekilde hayatına devam ediyor. Bu süreçte karşılıksız destek olan Merve hanıma, beautibird e ama özellikle Selçuk Beye minnettarım. Gece gündüz demeden ne zaman destek almak istesem (2 aya yakın oldu) geç saatlere kadar benimle iletişime geçip, beni adım adım bilgilendirdi Selçuk bey. Açıkçası burası olmasa ilk kez kuş bakan biri olarak nasıl ilerlerdim emin değilim. Şimdi Haftada bir değerlendirme yaparak doz değerlendirmesi yapıp tedaviye devam ediyoruz. Burada verilen destek ve emekler büyük.

sevgiler