Burada tek yaptığım şey kendi kuşumla yaşadığım olayı anlatmak ve veterinerin bana söylediğini paylaşmak. Kuşumun dışkısı garipti sen bana uzman prof olarak 3-5 ilaç önerdin ama ben GÜVENMEDİM. Sonra veterinere götürdüm, ilaç verme, kuş sağlıklı, doğal beslededi. Ben de döndüm buraya, sadece kafanıza göre ilaç kullanmayın dedim. Çünkü gerçekten veteriner görmeden rastgele ilaç vermek kuşun hayatına mal olabilir. Bunun neresi trollük? Benim buradan bir çıkarım mı var? Kimyasal olmayan şey satma muhabbeti de ayrı komedi… Benim mis gibi mesleğim var kuş beslemeyi hobi olarak veya para kaynağı olarak görmüyorum direkt evladım gibi görüyorm. Öyle işsiz gibi site site gezmiyorum. Benim tek yaptığım kendi yaşadığım şeyi paylaşmak. Sen kalkıp bana trol hesap, eşrafındandır falan diyorsun. Kardeşim ben ne senin gibi insanlara ilaç pazarlıyorum, ne de buradan bir beklentim var. Sırf senin hoşuna gitmedi diye herkese kara çalmak kolay tabii. İnsan biraz mantıklı olur. Trollük arıyorsan dön bir aynaya bak, çünkü asıl milleti yanlış yönlendirenin kim olduğu çok net görünüyor.
Şu an haksız eleştiri yaptığınızın farkında mısınız? Öncelikle siz yazdıklarınızdan da anlaşıldığı üzere,bu konularda bilgisiz birisiniz.
Sizin madem imkanınız vardı o zaman ne diye forumlara gelip yardım almaya çalıştınız öncelikle bunu size sorayım?
Kuşunuzu çok düşünüyordunuz madem?
Bilmediğiniz birsürü konu var sizin,siz de şöyle işin içine iyice girerseniz kanatlı alanında tecrübe kazanırsanız bazı şeyleri bir veterinerin bildiği kadar bilebilir hatta bazı veterinerlerden de iyi bilir hâle gelirsiniz. Tecrübeniz yok bilginiz yok bizi eleştiriyorsunuz. Madem konuya gelip yanlış bir eleştiri yaptın cevabımı da oku o zaman.
Bazı hastalıklar fiziksel olarak da belirtiler verir. Örneğin kursak mantarı kuşlarda çok yaygın bir hastalıktır,belirtiler hemen hemen aynıdır ve birçok kuşta bu belirtiler görülür. Örneğin kursakta şişlik,kusma,ağızda kötü koku,zayıflama,enerji iştah kaybı vs..
Bunlar yaygın belirtilerdir. Kursak mantarı olan birçok kuşun idrarı yeşil olur. Normalde su renginde olması gerekir. Ama mantar vücudu etkilediği için dışkıya da bu yansır. Tabiiki her yeşil idrar mantar belirtisi anlamına gelmez,lakin mantar belirtileri ile beraber yeşil idrar varsa,kuşta mantar tedavisi uygulanır. Ama tabiiki imkanı olan birisi,emin olmak adına gidip mantar olup olmadığını bilmek için tahlil yaptırıp buna göre tedavi uygulayabilir. Lakin şöyle bir sorun çıkıyor bu durumda.
1. Veterinere gitmeyen,gidecek durumda olmayan zor durumda olan insanlar bizlere başvuruyor. Ve kendi hür iradeleri ile önerilerimizi uyguluyor ve de başarılı sonuçlar elde ediyoruz kuşlar iyileşiyor.
2. Ülkemizde kanatlı(kuş) alanında uzman tecrübeli veteriner hekim sayısının az olması. Kanatlı uzmanı vet bulmak öyle kolay bir şey değil bu ülkede. Hatta bırak kanatlı uzmanı olan veteriner bulmayı,bazı veterinerler yanlış teşhis ve tedavi uyguluyorlar. İyileştirmedikleri birçok kuşlar mevcut. Bilmiyorum da demiyor bazı veterinerler. Bazı veterinerler ise kuşların hasta olduğunu hastalığın şiddetini bile anlamıyor bunu bile teşhis edemiyor. Bakın her veteriner demiyorum,bazı veterinerler maalesef böyle. Olumsuz şeyler yaşayan mağdur olan birçok kuş sahibi var.
Neyse umarım kuşun yaşar. Çünkü leke bırakan dışkısı var. Mantar varsa kuşunu kaybedebilirsin. Mantar genellikle ölümcüldür çünkü. İş işten geçtikten sonra dediğimiz şeyler kuşunu geri getirmez tabiiki. Umarım mantar yoktur.
Bu da senin konunun linki
Hocam adını sanını bildiğiniz ilaçla devam eder yada veterinere gidersiniz. Güven yoksa size altın önersem siz gümüşe meyledersiniz mantıken... Sizin de vaktiniz değerlidir eminim ve kuşunuzun da her saati önemli. Hızlıca bir veterinere götürün.
Güven değil olay. Yani tekrar söylüyorum burada sizin önerilerinize güvenerek konu açıyorum bilgim olmadığı için de sorular soruyorum. Yani ben eğer böyle bir ilacın adını bilsem her 3 ayda bir kullanılması gerektiğini bilsem zaten konuyu açmam