Trollük arıyorsan dön bir aynaya bak, çünkü asıl milleti yanlış yönlendirenin kim olduğu çok net görünüyor.
Tamam bir daha kimseyi yanlış yönlendirmem. Sende yanlış yönlendirmemden son anda kurtulmuşsun işte daha ne istiyorsun. Senin adına da çok sevindim.
Benim ilaç pazarladığımı söyleyecek kadar uzadığına göre amacın iyi değil yalana başvutmak zorunda kalmışsan elinde malzeme yok demektir. Açtığın konuya kuşun videosunu paylaş videoda selçuk hocam merhaba de mutlaka ve dışkı resimlerini paylaş tamam mı ?

Burada tek yaptığım şey kendi kuşumla yaşadığım olayı anlatmak ve veterinerin bana söylediğini paylaşmak. Kuşumun dışkısı garipti sen bana uzman prof olarak 3-5 ilaç önerdin ama ben GÜVENMEDİM. Sonra veterinere götürdüm, ilaç verme, kuş sağlıklı, doğal beslededi. Ben de döndüm buraya, sadece kafanıza göre ilaç kullanmayın dedim. Çünkü gerçekten veteriner görmeden rastgele ilaç vermek kuşun hayatına mal olabilir. Bunun neresi trollük? Benim buradan bir çıkarım mı var? Kimyasal olmayan şey satma muhabbeti de ayrı komedi… Benim mis gibi mesleğim var kuş beslemeyi hobi olarak veya para kaynağı olarak görmüyorum direkt evladım gibi görüyorm. Öyle işsiz gibi site site gezmiyorum. Benim tek yaptığım kendi yaşadığım şeyi paylaşmak. Sen kalkıp bana trol hesap, eşrafındandır falan diyorsun. Kardeşim ben ne senin gibi insanlara ilaç pazarlıyorum, ne de buradan bir beklentim var. Sırf senin hoşuna gitmedi diye herkese kara çalmak kolay tabii. İnsan biraz mantıklı olur. Trollük arıyorsan dön bir aynaya bak, çünkü asıl milleti yanlış yönlendirenin kim olduğu çok net görünüyor.
Şu an haksız eleştiri yaptığınızın farkında mısınız? Öncelikle siz yazdıklarınızdan da anlaşıldığı üzere,bu konularda bilgisiz birisiniz.
Sizin madem imkanınız vardı o zaman ne diye forumlara gelip yardım almaya çalıştınız öncelikle bunu size sorayım?
Kuşunuzu çok düşünüyordunuz madem?
Bilmediğiniz birsürü konu var sizin,siz de şöyle işin içine iyice girerseniz kanatlı alanında tecrübe kazanırsanız bazı şeyleri bir veterinerin bildiği kadar bilebilir hatta bazı veterinerlerden de iyi bilir hâle gelirsiniz. Tecrübeniz yok bilginiz yok bizi eleştiriyorsunuz. Madem konuya gelip yanlış bir eleştiri yaptın cevabımı da oku o zaman.
Bazı hastalıklar fiziksel olarak da belirtiler verir. Örneğin kursak mantarı kuşlarda çok yaygın bir hastalıktır,belirtiler hemen hemen aynıdır ve birçok kuşta bu belirtiler görülür. Örneğin kursakta şişlik,kusma,ağızda kötü koku,zayıflama,enerji iştah kaybı vs..
Bunlar yaygın belirtilerdir. Kursak mantarı olan birçok kuşun idrarı yeşil olur. Normalde su renginde olması gerekir. Ama mantar vücudu etkilediği için dışkıya da bu yansır. Tabiiki her yeşil idrar mantar belirtisi anlamına gelmez,lakin mantar belirtileri ile beraber yeşil idrar varsa,kuşta mantar tedavisi uygulanır. Ama tabiiki imkanı olan birisi,emin olmak adına gidip mantar olup olmadığını bilmek için tahlil yaptırıp buna göre tedavi uygulayabilir. Lakin şöyle bir sorun çıkıyor bu durumda.
1. Veterinere gitmeyen,gidecek durumda olmayan zor durumda olan insanlar bizlere başvuruyor. Ve kendi hür iradeleri ile önerilerimizi uyguluyor ve de başarılı sonuçlar elde ediyoruz kuşlar iyileşiyor.
2. Ülkemizde kanatlı(kuş) alanında uzman tecrübeli veteriner hekim sayısının az olması. Kanatlı uzmanı vet bulmak öyle kolay bir şey değil bu ülkede. Hatta bırak kanatlı uzmanı olan veteriner bulmayı,bazı veterinerler yanlış teşhis ve tedavi uyguluyorlar. İyileştirmedikleri birçok kuşlar mevcut. Bilmiyorum da demiyor bazı veterinerler. Bazı veterinerler ise kuşların hasta olduğunu hastalığın şiddetini bile anlamıyor bunu bile teşhis edemiyor. Bakın her veteriner demiyorum,bazı veterinerler maalesef böyle. Olumsuz şeyler yaşayan mağdur olan birçok kuş sahibi var.
Neyse umarım kuşun yaşar. Çünkü leke bırakan dışkısı var. Mantar varsa kuşunu kaybedebilirsin. Mantar genellikle ölümcüldür çünkü. İş işten geçtikten sonra dediğimiz şeyler kuşunu geri getirmez tabiiki. Umarım mantar yoktur.
Bu da senin konunun linki

Evet siz de çok bilgili bir insansınız o yüzden her soruna aynı ilacı önerip geçiyorsunuz tebrik ederim. Yaşadığım çevredeki en iyi kanatlı uzmanının bile bakarak teşhis koyamadığı dışkıya tek görüşte mantar teşhisi koydunuz tebrik ederim. Ben en iyisi o ilacı alayım ya
Neden video eklemediniz ?

Evet siz de çok bilgili bir insansınız o yüzden her soruna aynı ilacı önerip geçiyorsunuz tebrik ederim. Yaşadığım çevredeki en iyi kanatlı uzmanının bile bakarak teşhis koyamadığı dışkıya tek görüşte mantar teşhisi koydunuz tebrik ederim. Ben en iyisi o ilacı alayım ya
Dedim ya sana,madem kuşunu bu kadar çok önemsiyordun neden en başında parana kıyıp da götürmedin? Test yaptırdın mı mesela ? Test yaptırmak pahalı çünkü. Verecek misin binlerce lira?
Ayrıca konuya böyle dahil olup konuyu istediğin yere çekemezsin.

Dedim ya sana,madem kuşunu bu kadar çok önemsiyordun neden en başında parana kıyıp da götürmedin? Test yaptırdın mı mesela ? Test yaptırmak pahalı çünkü. Verecek misin binlerce lira?
Ayrıca konuya böyle dahil olup konuyu istediğin yere çekemezsin.
İstediğim yere çekmiyorum konuyu bana bilmem ne satıcısı falan diyorsunuz. Evet çevremde en çok önerilen klinikte kontroller sağlandı ama zaten kuşu gördükleri gibi sevdiler dışkıyı görmelerine rağmen şikayet ne diye sordular.

İstediğim yere çekmiyorum konuyu bana bilmem ne satıcısı falan diyorsunuz. Evet çevremde en çok önerilen klinikte kontroller sağlandı ama zaten kuşu gördükleri gibi sevdiler dışkıyı görmelerine rağmen şikayet ne diye sordular.
Hangi veteriner kliniğiydi gittiğiniz ?

Nasıl bir video atmam gerekiyor net çıktığı videosunu gönderdim ve neden video istiyorsunuz onu söyler misiniz.

Ben böyle bir şey demedim.

Uzun yazımda da yazdığım gibi, her yeşil idrar mantar anlamına gelmez. Net sonuç için tabiiki tahlil gerekir. Ama herkes tahlil yaptırmıyor ve bazı kuşların durumu acil oluyor. Böyle bir durumda kuş sahibinin parasına kıyıp veterinere gitmek istemesini mi bekleyelim? Zaten kuş sahiplerinin birkısmı kuşa değer vermiyor. Para vermek yerine tahmine dayalı tedaviyi kendisi seçiyor kabulleniyor. Bazıları da maddi durumu olmadığı için bizlerden yardım alıyor son çare olarak. Ama bizim birçok teşhisimiz doğru çıktı ve de hayatı kurtulan birsürü minicik biliyoruz. Buna da tecrübe deniyor zaten. Dün başlamadık biz bu işe. Biz akademik verileri de okuyor bilgi ediniyoruz. Basit bir hobici değiliz anlayacağın.

videoda yanlışınız yok çünkü sizin dediğiniz herhangi birşeyi yapmadım. ama tabiki sizi kırmayıp ses onaylı %100 gerçek kuşumun videosunu yarın atarım sizlere.
Video falan atmayın. Güvenmediğiniz yerde bulunmayın. Konuya da devam etmeyin.
Sonuçta bizim önerilerimizi uygulamak zorunda değilsiniz,bize güvenmek zorunda da değilsiniz.

Video falan atmayın. Güvenmediğiniz yerde bulunmayın. Konuya da devam etmeyin.
Sonuçta bizim önerilerimizi uygulamak zorunda değilsiniz,bize güvenmek zorunda da değilsiniz.
haha. bakın konu ayrı yere dönüyor. siz bunu neden yapıyorsunuz? kahve fiyatları pahalı dediğimizde beğenmiyorsan gelme lan diyen garson gibi. siz burda ürün pazarlamıyorsunuz sonuçta değil mi? kendi içinizden geldiği için insanlara yardım ediyorsunuz. ama size soru sorulduğunda güvenmessen güvenme diyorsunuz. herneyse ben konuyu uzatmak istemiyorum trifculan kullanan dostlarıma bol şanslar diyorum.

Ben böyle bir şey demedim.

Uzun yazımda da yazdığım gibi, her yeşil idrar mantar anlamına gelmez. Net sonuç için tabiiki tahlil gerekir. Ama herkes tahlil yaptırmıyor ve bazı kuşların durumu acil oluyor. Böyle bir durumda kuş sahibinin parasına kıyıp veterinere gitmek istemesini mi bekleyelim? Zaten kuş sahiplerinin birkısmı kuşa değer vermiyor. Para vermek yerine tahmine dayalı tedaviyi kendisi seçiyor kabulleniyor. Bazıları da maddi durumu olmadığı için bizlerden yardım alıyor son çare olarak. Ama bizim birçok teşhisimiz doğru çıktı ve de hayatı kurtulan birsürü minicik biliyoruz. Buna da tecrübe deniyor zaten. Dün başlamadık biz bu işe. Biz akademik verileri de okuyor bilgi ediniyoruz. Basit bir hobici değiliz anlayacağın.
Hocam Aradan 17 gün geçmiş kendisini terslediğim için kuyruk acısına binaen gelmiş burda ahkam kesiyor. Ki %99 ihtimalle önerdiğim tedaviyi yaptıktan kuş iyileştikten sonra gelmiş 😂 madem öyle 16 gündür neredeydiniz ? Şimdi mi aklınıza geldi ?

Hocam Aradan 17 gün geçmiş kendisini terslediğim için kuyruk acısına binaen gelmiş burda ahkam kesiyor. Ki %99 ihtimalle önerdiğim tedaviyi yaptıktan kuş iyileştikten sonra gelmiş 😂 madem öyle 16 gündür neredeydiniz ? Şimdi mi aklınıza geldi ?
HAHAHAHA. Bakın saat gece 3 aşırı güldüm allah sizi güldürsün selçuk bey. sizin önerdiğiniz tedaviyi uygulasaydım size dua eder gelir burada överdim teşekkürlerimi sunardım. Sizin her konuda teşhisleriniz çok net taak diye çözdünüz olayı bravooo

videoyu gördüğünüzde benim ilacımı kullanmışş yalancı falan mı diyecektiniz onu anlayamadım :D

HAHAHAHA. Bakın saat gece 3 aşırı güldüm allah sizi güldürsün selçuk bey. sizin önerdiğiniz tedaviyi uygulasaydım size dua eder gelir burada överdim teşekkürlerimi sunardım. Sizin her konuda teşhisleriniz çok net taak diye çözdünüz olayı bravooo
Hocam sizin konunuzda özellikle başka forumda zeolit önerdiler ama geçmedi diye vurgulamanızdan da belli olduğu üzere ortalığı karıştırma amacındasınız. Net anlaşılıyor. Kendi konunuza yazmayıp Özellikle bu konuyu seçmeniz de tesadüf değil. Bu konuyu sabote etmek işinize yarayacak çünkü 😀 Sizin hesaba katmadığınız şey benim ufak detayları yakalayabilme özelliğim. Şimdi size güle güle.

videoyu gördüğünüzde benim ilacımı kullanmışş yalancı falan mı diyecektiniz onu anlayamadım :D
Estagfurullah size yalancı demek ne haddime. Siz yarın videoyu paylaşın neden istediğimi söyleyeceğim.

Geri