Kursak iltihabimi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Enesk55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enesk55

Meraklı Üye
Herkese merhaba, 3 bucuk yasinda jumbo muhabbet kusum hastalandi. 1 haftadir diskisinda anormallik farkediyodum ama ishal vs diye cesitli seyler yapiyodum gecmedi hala ishal bazen sadece sivi bazen sumuksu bi diskisi oluyo. Eskisine gore durgunlasti bu arada tuy dokuyor.bugun farkettim yemi kirip atiyor yemiyor. Kusma hareketi yapiyor bazen tis tis seklinde ses cikariyo ve o anda burnundan sivi geliyor kursak.iltihabindan supeleniyorum yardim edermisiniz

Son düzenleme:
20191230_002302.jpg

Diski bulasiyor. Bugun veterinere goturdum. Probiyotik ve vetasept-t diye ilac verdi suyuna katmaya

Abi diskisi tamamen suydu biraz duzelmis hali bugun duzeldi baya tuy dokuyor. Probiyotikle vetasept ayni.suluga koyabilirsin dedi vetasept icin antibiyotikli vitamin.dedi

Tuy doktugu icinmi hasta yoksa hasta oldugu icinmi tuy dokuyor onu anlamadim

Dostum öncelikle o ürün sadece vitamin. İçinde antibiyotik yok. Ve içeriğinde laktoz olduğunu gördüm. Muhabbet kuşlarına içinde laktoz olan hiç birşey verilmez. Çünkü laktozu sindiremezler yani zararlı.

İkincisi vitamin ve probiyotik aynı suluğa konulmaz. Probiyotiğinde resmini çek ekle.

Kuşta koksidiyoz var büyük ihtimal. Şu ilaçlardan birini temin et;
  • SULPHAMEZATHİNE
  • PIYELOSEPTYL 50 mg 30 kapsül (Nitrofurantoin)
  • BACTRIM 200/40 mg/5 ml 100 ml şurup (Trimetoprim + Sulfametoksazol)

Abi probiyotik kahverengi sivi siringaya cekip.verdi adi.yazmiyor. koksidiyoz neden olur abi olumculmu.

Geri