BeautiBird
Onursal Üye
Mikostatin içinde şeker vardır şeker mantarı azdırır şeklinde bir şeyler diyerek ilaç kullanmaktan alıkoyan bu düşünce safsatadır aslında. Evet şeker var ama bilinçli koyulan bir üründür aslında ilacın mantarı yakayalabilmesi açısından. Örneğin kanser taramasında da şeker verilir çünkü şeker kanser hücrelerinin tespitinde kullanılır.merhaba kuşuma vet.kursak mantarı teşhisi koydu mikostatin sabah 2damla 3 hafta boyunca vermemi söyledi bende internetten araştırıp içerisinde alkol ve şeker olduğunu öğrenince zolax verdim 1 gün verip 2gün ara verdim bu şekilde 5e tamamlayacağım hatta bugun 5.verişim .son 2 gündür kendisi yem yemeye ve su içmeye başladı ama bugun yine bir durgunluk geldi. dışkı sayısıda azaldı . zaten geç kalma sebebim kuş yemleri kırıyormuş ama yutmuyormuş bende yemlikde kabuk görünce dışkıda olmayınca kuşu hep kabız zannettim 31grama düşene kadar anlayamadım maalesef. 15 gündür kursaktan besleme yaptım ama son zamanalarda normalde kursaktan 3ml mama verirken 1 ml yarım ml ancak verebiliyordum sonra ağzından taşma yapıyordu. acaba zolaxa en fazla ne kadar devam etmeliyim yoksa yeni bir ilacamı geçmeliyim geçeceksem eğer kaç gün ara vermeliyim. çünkü kuş hala kırdığı yemlerin birçoğunu ağzından ya bütün yada yarım şekilde geri yere düşürüyor. şimdiden cevap verecek olan herkese teşkkür ederim.
Mikostatini ağızdan sabah 1 damla akşam 1 damla olmak üzere 14 gün kullanın düzenli. İsterseniz eczaneden triflucan şurup alıp onunla da devam edebilirsiniz,triflucan etki alanı mikostatine göre daha geniştir.
Kuşa ilacı verir vermez kusarsa ilacı yeniden verin,ilacı yuttuğundan emin olun.
Bu sırada da kuş yemek yemiyor ise kursaktan besleme yapılması lazım bilen biri tarafından,mama bilek yakmayacak ısıda olmalı ve 4 saatte bir toplam 4 kere besleyerek her öğünde 1.5 ml mama verilmeli. Mama birden enjekte edilmemeli ve yemek borusuna verilmeli. Soluk borusuna verilirse ölüm gerçekleşebilir.
Petşoptan destek alabilirsiniz veya internetteki videoları izleyerek çareniz yoksa kendiniz uygulayabilirsiniz. Ama ilk başta şırınga ile ağızdan verin azar azar. Yerse böyle devam edin. Yemezse kursaktan mecbur. Şırınga ucuna takılan demir aparat oluyor petşoptan alın muhabbet kuşu için 2 no lu uç lazım. Petşoptan yavru kuş besleme maması da alın versele laga a21 nutribird bulursanız onu alabilirsiniz,bulamazsanız başka alın. Mamaya hızlı ulaşım sağlayamazsanız evde şunu yapın.
Bu arada kuşunuzun son dışkılarını ve güncel videosunu buraya paylaşın.
Video : streamable.com veya youtube
Foto : hızlı resim com
Evdeki Malzemelerle Yapılacak Acil Durum Maması
Kuşlarımız ağır hastalandığı zaman yemeden içmeden kesilirler. Ve tehlikeli açlık durumu ortaya çıkar.Evde hazır paket elle besleme maması da yoksa acil durum maması dediğimiz mama verilerek açlık durumu telafi edilebilir.
Normalde unlu ürünler kuşlara verilmemelidir, sadece acil duruma mahsus verilebilir.
1 adet yumurtayı haşlamak için cezveye koyalım,kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika süre tutalım 10 dakika kaynamalı. Haşlama gerçekleştikten sonra yumurtanın...
- BeautiBird
- acil durum kuş maması acil durum maması evdeki malzemelerle yapılacak acil durum maması hasta kuşa mama tarifi hasta kuşa ne verilir kursaktan besleme maması kuş elle besleme maması kus maması kuşum yemek yemiyor yumurta maması
- Cevaplar: 4
- Forum: Muhabbet Kuşu Bakımı ve Beslenmesi