Kursak Mantarı Ve Tedavisi(VİDEOLU)

merhaba kuşuma vet.kursak mantarı teşhisi koydu mikostatin sabah 2damla 3 hafta boyunca vermemi söyledi bende internetten araştırıp içerisinde alkol ve şeker olduğunu öğrenince zolax verdim 1 gün verip 2gün ara verdim bu şekilde 5e tamamlayacağım hatta bugun 5.verişim .son 2 gündür kendisi yem yemeye ve su içmeye başladı ama bugun yine bir durgunluk geldi. dışkı sayısıda azaldı . zaten geç kalma sebebim kuş yemleri kırıyormuş ama yutmuyormuş bende yemlikde kabuk görünce dışkıda olmayınca kuşu hep kabız zannettim 31grama düşene kadar anlayamadım maalesef. 15 gündür kursaktan besleme yaptım ama son zamanalarda normalde kursaktan 3ml mama verirken 1 ml yarım ml ancak verebiliyordum sonra ağzından taşma yapıyordu. acaba zolaxa en fazla ne kadar devam etmeliyim yoksa yeni bir ilacamı geçmeliyim geçeceksem eğer kaç gün ara vermeliyim. çünkü kuş hala kırdığı yemlerin birçoğunu ağzından ya bütün yada yarım şekilde geri yere düşürüyor. şimdiden cevap verecek olan herkese teşkkür ederim.
Mikostatin içinde şeker vardır şeker mantarı azdırır şeklinde bir şeyler diyerek ilaç kullanmaktan alıkoyan bu düşünce safsatadır aslında. Evet şeker var ama bilinçli koyulan bir üründür aslında ilacın mantarı yakayalabilmesi açısından. Örneğin kanser taramasında da şeker verilir çünkü şeker kanser hücrelerinin tespitinde kullanılır.
Mikostatini ağızdan sabah 1 damla akşam 1 damla olmak üzere 14 gün kullanın düzenli. İsterseniz eczaneden triflucan şurup alıp onunla da devam edebilirsiniz,triflucan etki alanı mikostatine göre daha geniştir.
Kuşa ilacı verir vermez kusarsa ilacı yeniden verin,ilacı yuttuğundan emin olun.
Bu sırada da kuş yemek yemiyor ise kursaktan besleme yapılması lazım bilen biri tarafından,mama bilek yakmayacak ısıda olmalı ve 4 saatte bir toplam 4 kere besleyerek her öğünde 1.5 ml mama verilmeli. Mama birden enjekte edilmemeli ve yemek borusuna verilmeli. Soluk borusuna verilirse ölüm gerçekleşebilir.
Petşoptan destek alabilirsiniz veya internetteki videoları izleyerek çareniz yoksa kendiniz uygulayabilirsiniz. Ama ilk başta şırınga ile ağızdan verin azar azar. Yerse böyle devam edin. Yemezse kursaktan mecbur. Şırınga ucuna takılan demir aparat oluyor petşoptan alın muhabbet kuşu için 2 no lu uç lazım. Petşoptan yavru kuş besleme maması da alın versele laga a21 nutribird bulursanız onu alabilirsiniz,bulamazsanız başka alın. Mamaya hızlı ulaşım sağlayamazsanız evde şunu yapın.
Bu arada kuşunuzun son dışkılarını ve güncel videosunu buraya paylaşın.

Video : streamable.com veya youtube
Foto : hızlı resim com

Zolax'a devam edin her gün sabah 1 akşam 1 damla vererek devam edin ara vermeyin. Ağızdan vermek zor oluyorsa yarım suluğa 5 damla katarak verin. Toplam ilaç içtiği gün sayısı 14 olsun. 5 gün vermişseniz eğer 9 gün daha verin mesela.
Ayrıca suyuna her gün probitotik ve yarın multi vitamin de katın.

zolax tablet formunda siz sanırım şurup formunda bir ilaç sandınız

Mikostatin içinde şeker vardır şeker mantarı azdırır şeklinde bir şeyler diyerek ilaç kullanmaktan alıkoyan bu düşünce safsatadır aslında. Evet şeker var ama bilinçli koyulan bir üründür aslında ilacın mantarı yakayalabilmesi açısından. Örneğin kanser taramasında da şeker verilir çünkü şeker kanser hücrelerinin tespitinde kullanılır.
Mikostatini ağızdan sabah 1 damla akşam 1 damla olmak üzere 14 gün kullanın düzenli. İsterseniz eczaneden triflucan şurup alıp onunla da devam edebilirsiniz,triflucan etki alanı mikostatine göre daha geniştir.
Kuşa ilacı verir vermez kusarsa ilacı yeniden verin,ilacı yuttuğundan emin olun.
Bu sırada da kuş yemek yemiyor ise kursaktan besleme yapılması lazım bilen biri tarafından,mama bilek yakmayacak ısıda olmalı ve 4 saatte bir toplam 4 kere besleyerek her öğünde 1.5 ml mama verilmeli. Mama birden enjekte edilmemeli ve yemek borusuna verilmeli. Soluk borusuna verilirse ölüm gerçekleşebilir.
Petşoptan destek alabilirsiniz veya internetteki videoları izleyerek çareniz yoksa kendiniz uygulayabilirsiniz. Ama ilk başta şırınga ile ağızdan verin azar azar. Yerse böyle devam edin. Yemezse kursaktan mecbur. Şırınga ucuna takılan demir aparat oluyor petşoptan alın muhabbet kuşu için 2 no lu uç lazım. Petşoptan yavru kuş besleme maması da alın versele laga a21 nutribird bulursanız onu alabilirsiniz,bulamazsanız başka alın. Mamaya hızlı ulaşım sağlayamazsanız evde şunu yapın.
Bu arada kuşunuzun son dışkılarını ve güncel videosunu buraya paylaşın.

Video : streamable.com veya youtube
Foto : hızlı resim com

sanıırım mikostatine başlayacağım vet.in dediği gibi 3 hafta kullanmayı düşünüyorum.

bugun kuşun kafasının kelleştiğini gördüm oysaki tüy dökmedi hiç sanki zayıflıktan tüyleride erimiş hayvanın umarım geç kalmamışımdır. şuan kendisi yem yiyerek sabit 37 gr da kaldı ben besleme yapmayı bıraktım çünkü artık veremiyordum 1 ml bile versem ağzından taşıyordu en azından zayıflamıyor 37de sabit kaldı diye mamaya zorlamıyorum iyimi yapıyorum bilmiyorum ama bu şekilde :(

bugun kuşun kafasının kelleştiğini gördüm oysaki tüy dökmedi hiç sanki zayıflıktan tüyleride erimiş hayvanın umarım geç kalmamışımdır. şuan kendisi yem yiyerek sabit 37 gr da kaldı ben besleme yapmayı bıraktım çünkü artık veremiyordum 1 ml bile versem ağzından taşıyordu en azından zayıflamıyor 37de sabit kaldı diye mamaya zorlamıyorum iyimi yapıyorum bilmiyorum ama bu şekilde :(
Yem yiyorsa zorlamayın. Mikostatin değil de triflucan alın. Zolax ile dozu ayarlamak zordur ve zamanla toz suluk dibine çöker. Triflucan alıp 50 ml ( yarım suluk ) suya 5 damla. Her kullanım öncesi çalkalayın şişeyi ve eşit aralıklarla günde 2 kez yenileyin ilaçlı suyu.

Zolaksı ağzına direk verdim şırınga ile
Mikostatin iki çeşit var bendeki 100.000 ıu veterier günde iki damla dedi ama acaba 50.000 ıu için demiş olabilir mi tartışma yaşadığı için soramıyorum bir dışkı testine 7.800 TL istiyor vicdansız

İki haftadır mikostatin kullandık vetin dediği gibi 3 haftaya tamalayacağım şuan günde üç kere kursaktan besleme yapıyorum dünden bubyana duşkıların etrafında yeşil sulu iz kalıyor ve bugun dışkılar simsiyah bu şekilde oldu başka bir hastalıkmı gelişti acaba yoksa yine kursak mantarı sebebiyle midir

Bu kuşta bacteriyel bir hastalık var. Eczaneden bactrim antibiyotik ( reçete isterler ) veya amoksisilin, doksiklin veya enroflaksasin etken maddeli bir antibiyotik başlayın. Ve hızlı davranın yarın sabah halledin bu işi. Evde insan antibiyotiği varsa neler var yazın.

Enrocure kullanmuştım bir ay önce ilk hastalık farkettiğimde hala var elimde ama dozajını nasıl kullandığımı hatırlamıyorum

50 ml suya ( yarım suluk suya ) 6-7 damla enrocure 6 damla da triflucan katarak verin 1 hafta.

Bir hafta kullanmıştım şuan mikostatin var elimde triflıcan yok ve kuş mama verdiğim için sanıırm hiç su içmiyor ilacı direk ağzından vereceğim

Mamayla besliyorsanız günde 2 kez mamasına 1'er damla ilaç katarak verin. Maalesef Şimdiye kadar tedavi etmemişsiniz kuşu. İlaç katacağınız mamayı az hazırlayın ki hepsini yesimiş ilacı içmiş olsun.

Bu kuşta bacteriyel bir hastalık var. Eczaneden bactrim antibiyotik ( reçete isterler ) veya amoksisilin, doksiklin veya enroflaksasin etken maddeli bir antibiyotik başlayın. Ve hızlı davranın yarın sabah halledin bu işi. Evde insan antibiyotiği varsa neler var yazın.
Koksidiyoz olabilir mi peki

Koksidiyoz olabilir mi peki
Evet cocsidioz var kuşta. Ve enrocure tedavi etmez. Şimdi aklıma geldi enrocurenin etki etmeyeceği. Veterinerden tartrazuril veya sulphadimidin etken maddeli ilaç almalısınız. Mesela sulphamezathine.

Son düzenleme:
Geri