Kuş kabarık, ortalamanın üstünde uyuyor

Kuş felç olma yolunda. Hastalık ileri seviye.
Veterinerden enroflaksasin etken maddeli ilaç alın o zaman örneğin enrocure. Ben teşhis ettiğim için değil durumun acikiyetine binaen yazdım. Çünkü 1 saat bile önemli

Bölgemde 4 adet veteriner var, bahsettiğiniz etken maddeli ilaçtan bulamadım. Triflucan tedavisini zaten uyguladık. Kafesin tabanında duruyor gün boyunca kuş. Önerebileceğiniz farklı bir tedavi var mıdır?

Dışkılar?

Eczaneden bactrim alın o halde ama reçete isterler.

Siz atın ne kadar dışkı yaptıysa. Kuş yemek yiyor mu? Emin misiniz yem yediğinden

Tamam,bize kuşun tekrar yeni videosunu çekip atar mısınız sağdan soldan önden de görünsün kuş. Bu arada ayaklarında bir sorun var mı,ayak altında yara vs

Tamam,bize kuşun tekrar yeni videosunu çekip atar mısınız sağdan soldan önden de görünsün kuş. Bu arada ayaklarında bir sorun var mı,ayak altında yara vs
Ayağında herhangi bir yara gözlemlemedim, dışkı bulaşmış sarı şekilde gözüken dışkı onu temizledim. Ancak ayakları normal bi muhabbet kuşunun ayağına göre sanki fazla yumuşak. İlk geldiğinde hiç bir şey yoktu, tedavi bittikten sonra 1-2 gün hiçbir sorunu yoktu bir anda oldu bu tünekte duramama isteği vs.
Ayaklarını kullanabiliyor o konuda sorunu yok. Kapatıp açabiliyor oynatabiliyor.
Normalde mümkün değil elimi uzattığımda böyle yatarak durmazdı.

Ayağında herhangi bir yara gözlemlemedim, dışkı bulaşmış sarı şekilde gözüken dışkı onu temizledim. Ancak ayakları normal bi muhabbet kuşunun ayağına göre sanki fazla yumuşak. İlk geldiğinde hiç bir şey yoktu, tedavi bittikten sonra 1-2 gün hiçbir sorunu yoktu bir anda oldu bu tünekte duramama isteği vs.
Ayaklarını kullanabiliyor o konuda sorunu yok. Kapatıp açabiliyor oynatabiliyor.
Normalde mümkün değil elimi uzattığımda böyle yatarak durmazdı.

Ayağı sıcak mı soğuk mu peki

Ayağı sıcak mı soğuk mu peki

Hayır, ilginç şekilde sıcak değil. Elime aldığımda birkaç saniye sonra ısısını hissediyordum ama şimdi soğuk gibi. Vücudunun sıcaklığını rahatça hissediyorum ancak ayağındaki sıcaklığı hissedemedim.

Cumartesi günü sıcak demişim:

11. günden selam:

Dışkılar: https://hizliresim.com/23po59c https://i.hizliresim.com/h7nsro2.jpg https://i.hizliresim.com/9x63d3t.jpg https://i.hizliresim.com/5g45sdq.jpg

Kuşta değişiklikler:
1. Neşeli mutlu ötüşü 2 gündür yapıyor.
2. Normalde kafası arkada uyurdu ancak 3-4 gündür tüneğin üstünde kafası aşağıda uyuyor. Anlık uykuya dalıyor hayvan. Bi bakıyosun normal bi bakıyosun bir anda uyumuş kafası aşağı şekilde. Yani aşağı dediysem tam aşağı bakmıyor düz duruyor tünekte dik değil.
3. Ayakları sıcak oluyor, normal mi bilmiyorum ama kuşu elime alıp birkaç saniye bekliyorum sakinleşmesi için sakinleştikten sonra ayakları ısınıyor. Elim hissediyor yani ısındığını benim vücut ısımdan fazla ki o kadar ısındığını hissediyorum sanırım. Çok hafif ara sıra titriyor. Sakin duruyor ya 1-2 saniye insanda olur ya hani bir anda titreme hissi gelir o his işte kuşta aynısını yaşıyo.
4. Tüy dökmeye başladı, tüy dökümüne girdik doğal olarak agresif.
5. Düzgün tutunamıyor mesela parmağıma alacağım ayağını sabitleyemiyo ya da anlık hareket ettiği için öyle bilmiyorum 2-3 aylık yavru daha.

Sorunu anlayabilmek adına sorularımı soruyorum.

Kuşun ağzının içini damak kısmını kontrol eder misiniz peynirimsi beyaz ya da sarı lezyonlar görecek misiniz bakın. Dilin üzerine,dilin altına,damak kısmına falan bakmaya çalışın,lakin flaş tutmayın kuşun gözüne.
Ağzında ya da dışkısında kötü koku var mı kontrol edin. Hassas teraziniz varsa kuşu da tartın.

Ve bu kuşun ayağının tutmaması denge sorunu en başından beri var mıydı,yoksa yeni mi? Kusma kaç gündür var

Sorunu anlayabilmek adına sorularımı soruyorum.

Kuşun ağzının içini damak kısmını kontrol eder misiniz peynirimsi beyaz ya da sarı lezyonlar görecek misiniz bakın. Dilin üzerine,dilin altına,damak kısmına falan bakmaya çalışın,lakin flaş tutmayın kuşun gözüne.
Ağzında ya da dışkısında kötü koku var mı kontrol edin. Hassas teraziniz varsa kuşu da tartın.

1. Ağzında ya da dışkısında kötü koku yok.
2. Ağzında leke yok. Dilinin altında beyazımsı bir şey gördüm ama dili alta bağlayan dokuymuş.

Ve bu kuşun ayağının tutmaması denge sorunu en başından beri var mıydı,yoksa yeni mi? Kusma kaç gündür var
Dün sadece salıncakta duramayıp pat diye kafes tabanına düşüyordu bugün artık sadece yem yemeye falan yemliğe çıkıyor. Tünekte 1dk bile duramıyor pat diye atıyo kendini aşağıya. Ama yem yerken hiç böyle yapmıyor çatır çutur yiyor.

Kusma bugün başladı.

1. Ağzında ya da dışkısında kötü koku yok.
2. Ağzında leke yok. Dilinin altında beyazımsı bir şey gördüm ama dili alta bağlayan dokuymuş.

Dün sadece salıncakta duramayıp pat diye kafes tabanına düşüyordu bugün artık sadece yem yemeye falan yemliğe çıkıyor. Tünekte 1dk bile duramıyor pat diye atıyo kendini aşağıya. Ama yem yerken hiç böyle yapmıyor çatır çutur yiyor.

Kusma bugün başladı.
Kusma salyalı köpüklü falan mı? Kur kurması normaldir lakin diğer türlü sık sık öğürme ve salyalı kusma normal değildir.
Ayaklarla alakalı yahut gut başlangıcı ya da demir mineral vitamin eksikliği olabilir. Kusma hastalık kaynaklıysa bakteriyel ya da mantar olabilir yahut iç parazit.
Kuşun durumu zorlayıcı. Birkaç gün gözlem yapın kusacak mı,düşecek mi,iştahtan düşecek mi vs diye.

Kusma salyalı köpüklü falan mı? Kur kurması normaldir lakin diğer türlü sık sık öğürme ve salyalı kusma normal değildir.
Eğer kur kurması yapmışsa ayaklarla alakalı yahut gut başlangıcı ya da demir mineral eksikliği olabilir. Kusma hastalık kaynaklıysa bakteriyel ya da mantar olabilir yahut iç parazit.
Kuşun durumu zorlayıcı. Birkaç gün gözlem yapın kusacak mı,düşecek mi,iştahtan düşecek mi vs diye.
Yok normal kusuyor. Salya köpük vs yok kupkuru yem. Ara sıra 2-3 tane birden yapışmış çıkıyor. Bugün 2 kez denk geldim kustuğuna kafesindeyken denk gelmedim hiç.

Dediğim gibi hiç mineral ve takviye vermedim kuşa. Ne vermemi önerirsiniz çabuk ulaşabileceğim?

Ayaklarla alakalı yahut gut başlangıcı ya da demir mineral vitamin eksikliği olabilir. Kusma hastalık kaynaklıysa bakteriyel ya da mantar olabilir yahut iç parazit.
Eczaneden bactrim alın o halde ama reçete isterler.

Hocam kuş kendini yukarı bile zor kaldırıyor. Ama uçmasında sorun yok. Güçsüzleşmiş gibi. Rahat 10-15 saniye uçuyor. Ama yürümede sıkıntıları var yukarı çıkmada vs.

Lütfen bir şey önerin kurtarmaya çalışayım kuşu. Yediği yemi kusmuş yine kafes tabanı full yem.

Hocam veterinerlerde en kolay bulunan ilaç enroflaksasin etken maddeli ilaçlardır. Siz veterinere baytril sorun. Yoksa etken maddeyi söyleyin mutlaka bulursunuz.

Geri