Kuş kabarık, ortalamanın üstünde uyuyor

% kaçlık olandan aldınız ?

Yatım suluğa 50 ml suya 5 damla aynı suya probiyotik de katın.

Hocam bir videosunu paylaşın.
Streamable.com dan paylaşabilirsiniz.

İlaçlar sihir değnek değildir. Bir yudum aldıktan sonra her sorunu çözülmez. 3-4 gün kullanıldıktan sonra etkisi görülür.

Hocam bir videosunu paylaşın.
Streamable.com dan paylaşabilirsiniz.

İlaçlar sihir değnek değildir. Bir yudum aldıktan sonra her sorunu çözülmez. 3-4 gün kullanıldıktan sonra etkisi görülür.

Ben bu kuşa geldiğinden beri, (2-3 haftadır) hiçbir şekilde multivitamin, b vitamini, probiyotik vs vermedim. B vitamini vermediğim için olabilir mi?

İştahı var bu güzel. B komplex vitamininiz varsa ağzına bir damla damlatın. Ayrıca evde çinko şurubu var mı ? İnsanlar için olan.

Peki insan için olan B vitamini var mı evde. B vitaminindendir demiyorum ama vermek her açıdan faydalı olacaktır. Arada suyunu siz içirin 3 saatte bir.

Sabaha kadar dayanır mı? Herhangi bir petshoptan B vitamini alacağım hemen.
Dayanır gibi duruyor. İştahı var çünkü. Med tolyamin forte veya Bt amin forte bulmaya çalışın. Hiç bulamazsanız kaliteli bir şey alın ki faydası olsun.

Peki insan için olan B vitamini var mı evde. B vitaminindendir demiyorum ama vermek her açıdan faydalı olacaktır. Arada suyunu siz içirin 3 saatte bir.
Ondan da yok.
Dayanır gibi duruyor. İştahı var çünkü. Med tolyamin forte veya Bt amin forte bulmaya çalışın. Hiç bulamazsanız kaliteli bir şey alın ki faydası olsun.
Bulunduğum şehirdeki petshop sayısı sınırlı olsa da umarım bu vitaminlerden satanlar vardır.

Ben bu kuşa geldiğinden beri, (2-3 haftadır) hiçbir şekilde multivitamin, b vitamini, probiyotik vs vermedim. B vitamini vermediğim için olabilir mi?
Kafes tabanına yumuşak birşey (kağıt havlu,havlu,çarşaf parçası gibi) sererseniz fazla kaymaz.Ama dikkat edin tırnaklarının takılacağı birşey olmasın.Direniyor maşaAllah.

Selamlar,

Üniversite Veterinerlik fakültesine götürdüm. Röntgen çekildi kırık vs yok. Kalsiyum, çinko ve B vitamini ilaçları alındı

Pazartesi sabah-akşam kalsiyum (ağızdan 1 damla)
Salı sabah-akşam çinko (ağızdan 1 damla)
Çarşamba 50ml suluğa 5 damla B vitamini kompleksi
Perşembe sabah-akşam kalsiyum (ağızdan 1 damla)
Cuma sabah-akşam çinko (ağızdan 1 damla)
Cumartesi, pazar dinlenecek.

Kuşun gaga etrafındaki tüyleri iyice dökülmeye başladı tüyleri genel anlamıyla dökülüyor strestendir belki bilmiyorum. Ben B vitamini eeksikliği vardır diye bugün de suluğuna damlattım. Ayakları morarmaya başladı, vazelin kas gevşetici krem (insanlar için) sürsem işe yarar mı??

Ayrıca yaptığımız triflucan ve bactrim ile mantar tedavisinden bahsettim, neden tavuklara kullanılan ilaçları kullandınız diye bir tepki aldım, krem sürseydim geçermiş. Veteriner hekim umarım kanatlılardan gerçekten anlıyordur. İçte bulunan mantar nasıl geçecekti ki kremle :(

Fakülte yakımlarında kasap dükkanı var mıydı ?
Yaa bu veterinerleri anlamak gerçekten imkansız. Mantar kremle mi geçecekmiş !! Sonrada neden veterinere yönlendirmiyorsunuz diye kızarlar. Bazı veterinerlere gitmemek gitmekten daha iyi.
Bizim bazen uzaktan net teşhis etmekte zorlandığımız doğru. Ama en azından iç mantarın kremle geçmediğini, baytrilin, bactrimin ve triflucanın tavuklara özgü ilaçlar olmadığını biliyoruz.

Kalsiyum vermiş ama D vitamini magnezyum takviyesi vermemiş. En sık Magnezyum eksikliği kas spazmı eklem tutulması vs yapar. D vitamini eksikliği de yapar. Bence ağzına 1 damla B kompleks damlatın suyla da diğer takviyeleri yapın. Elektrolit takviyesi de yapmalısınız.
Ayrıca dışkı resmi de paylaşın. Kusma var mı ?

Ben olsam her gün sabah kalsiyum akşam çinko damlatırım. Gün içinde tek ürüne fazla yüklemmemiş olurum bu şekilde. Öğlen de B komplex damlatırım.

Dışkı paylaşın ilaca devam edip etmeyeceğimize karar verelim.

Son düzenleme:
Kalsiyum vermiş ama D vitamini magnezyum takviyesi vermemiş. En sık Magnezyum eksikliği kas spazmı eklem tutulması vs yapar. D vitamini eksikliği de yapar. Bence ağzına 1 damla B kompleks damlatın suyla da diğer takviyeleri yapın. Elektrolit takviyesi de yapmalısınız.
Ayrıca dışkı resmi de paylaşın. Kusma var mı ?
Elektrolit satan yer bulamadım internetten aldım şimdi, dışkı yapmıyor ki hayvan yapamıyor daha doğrusu. Poposuna dışkı yapışmış aldım. Normal dışkıydı koku vs yok üstteki resimlerle aynı.

B vitaminini az önce dediğiniz üzere damlattım, suluğuna da entrobac ekledim. Kusması kesildi kusmuyor artık. Dışkısında yem vardı ama sanırım sindirememiş ekstra kuş kumu koydum.

Ben olsam her gün sabah kalsiyum akşam çinko damlatırım. Gün içinde tek ürüne fazla yüklemmemiş olurum bu şekilde. Öğlen de B komplex damlatırım.

Dışkı paylaşın ilaca devam edip etmeyeceğimize karar verelim.
Dediğiniz gibi değiştirdim takvimi, sabah kalsiyum akşam çinko.

Bence calsiyumdan en az 3 saat sonra bir damla baytril de damlatın ağzına. Bacteriyel bir hastalık varsa çözülmesi gerek çünkü. Evde karbonat varsa yarım suluğa mercimek tanesi kadar katarak verin. Sindirimi kolaylaştırır bir miktar.

Geri