Kuşum bir süreliğine tepkisiz kaldı ve kendinden geçti.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Enes96
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes96

Paylaşımcı Üye
Yaşı büyük bir sultan papağanım var daha bu sabah hiçbir şeyi yoktu az önce kafesten çıkartmak için yeltendiğimde tepkisiz olduğunu fark ettim hiçbir şekilde elime gelmedi ve kendinden geçmiş gibiydi hareket edemiyordu. Kuyruğu düşüktü ve aşırı derecede titriyor kafasını tam dik tutamayıp garip davranıyordu dili hafif dışarıda gibiydi ve soluğu garipti. Kafesten çıkartıp sabit durabileceği bir yere aldım ağzına su damlatıp içmesini sağladım ve önüne şekerli olduğu için bir parça elma bıraktım. Sudan sonra biraz kendine geldi elmadan biraz yedi şuan çevreye tepki vermeye başladı ama pek hareket etmiyor kuyruğu da düşük durumda. Yine de ilk haline göre bayağı iyi durumda kendine geldi elime vs. tepki veriyor. Dediğim gibi az önceye kadar herhangi bir hastalık belirtisi yoktu aniden oldu. Bir de kafes tabanında tel olmasina rağmen kağıtları kemirmiş bir şekilde ulaşıp ve kağıt parçaları yok yemiş olmasından şüpheleniyorum. Yaşadığın yere yakın kanatlı veterineri yok. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:
Keşke video ve dışkı paylaşsaydınız. Ayrıca detay atlamadan beslenmesini de yazın takviyeler vs. Her şeyi yazın. Bugün kağıt dışında birşey yemiş olabilir mi? Kuş dişi mi?

Keşke video ve dışkı paylaşsaydınız. Ayrıca detay atlamadan beslenmesini de yazın takviyeler vs. Her şeyi yazın. Bugün kağıt dışında birşey yemiş olabilir mi? Kuş dişi mi?
Kuş erkek hocam. İshal konusunda kararsızım kendisi yıllardır özellikle kafesteyken ekstra sıvı dışkılıyor. İshal denebilir mi bilmiyorum ama dışkısı katı değil açıkçası. Popoda dışkı en son yoktu. Vitamin kullanıyorum ancak tamamen düzenli değil. Gerwit-w, BT Amin Forte ve Entrobac kullanıyorum. Ek olarak elimde zeolit tozu ve devedikeni tohumu var ara ara kullanmaya devam ediyorum karaciğer yağlanması için almıştım. Yem olarak karışık hem kullanıyorum diyetine özel almıştım şuan o bitti içeriği yakın bir yem kullanıyorum ancak sanırım ona geri döneceğim. Ara ara dal darı da veriyorum ve meyve sebze de tüketmesine dikkat ediyorum. Dün veya bugün bir yere çarpmadığından eminim. Kuşun ve dışkının fotoğraflarını ekliyorum. Kuş 91 Gr şuan. Geçen yıl bugünlerde 101-102 gr arasındaydı diye beslenmesine dikkat etmeye başlamıştık

Eklemeyi unutmuşum kağıt dışında bir şey yediğini zannetmiyorum kafes dışına son iki günde pek çıkmadı evin dışında olduğumuz için. Kafes içerisinde de yememesi gereken bir şey bulmuş olması imkansız sayılır çünkü dikkat ediyoruz.

Kuşta karaciğer sorunu var yüksek ihtimalle. Ama Bakteriyel hastalığı da olabilir. Combimix sipariş edin elinizde bulunsun gerekirse başlarız. Nasıl beslediğinizi de detaylı( takviyeler vs ) yazın.

Kuşta karaciğer sorunu var yüksek ihtimalle. Ama Bakteriyel hastalığı da olabilir. Combimix sipariş edin elinizde bulunsun gerekirse başlarız. Nasıl beslediğinizi de detaylı( takviyeler vs ) yazın.
Hocam normal yemine ek olarak genelde 2-3 güne bir meyve sebze veriyoruz. Arada sırada haşlanmış yumurta. Dal darı nadiren vermeye başladık geçen yıl karaciğer yağlanmasından şüphelendiğimiz için kisitladik bazı şeyleri. Takviyeleri değişken veriyoruz gerwit ve Entrobac haftada veya iki haftada bir oluyor suyunda, zeolit tozu ve devedikeni tohumu nadiren veriyoruz bayağı azalttık. Combimix nereden temin edebilirim?

@Selçuk YÜKSEL
Hocam çok sayıda güvercini olan bir yakınım var bana ishal için bir toz verdi kendi kuşlarında kullandığı çay kaşığının ucuyla mercimek tanesi kadar 100ml suya katıp verdim adını bilmiyorum tozun üç gün vermemi söyledi.
Az önce eve geldim ve resmen arkasından fırlatırcasına dışkıladığını gördüm bayağı sıvıydı hatta çoğu suydu. Anlık olarak halsizlik vs. yok kendine bayağı gelmiş durumda.
Ek olarak önlem amaçlı Ronidasol verdi bir miktar onu da yanımda bulunduruyorum sizlere sormadan vermek istemedim. Bir de probiyotik formunda bir bağırsak düzenleyici verdi onu da henüz kullanmadım sizlere sormak istedim. Markasını bilmiyorum onun da hepsi kendi kuşlarına kullandığı ürünler.

Kullanın 5 gün probiyotikle birlikte aynı miktar probiyotik de katın suyuna. 5 günde düzelme olmazsa ronidazole başlarız.

Geri