Kuşum resmen işiyor

Ek olarak,kuşum iyileşti diyerek ilaçları kullanmayı bırakmayın. Kaç gün kullanmanız gerektiği söylenmiş ise ona riayet edin. Antibiyotik tedavisi eksik kalırsa dirençli bakteri gelişimi olabilir yani ilaç eksik kullanılıp bırakılmış ise o ilaca sonradan tekrar başlamak faydasız etkisiz olabilir artık,çünkü bırakıldığı için o ilaca karşı direnç gösteren bakteri oluşmuş olacağından ilaç da etkisiz elemana döner. O yüzden ilaçlar kafaya göre bırakılamaz. Kaç gün kullanılması gerekiyorsa o kadar eksiksiz kullanmak lazım.
Bakteriyel ve mantar hastalıkları ölümcüldür kuşlar için. Kuşlarda yaygın görülen hastalıklardandır. Biraz iyileşme görüldü diye tamamen iyileştiğini anlamına gelmez.
Evcil hayvanlara nasıl yardım edebiliriz sahipleri olarak? Tabiiki onların hastalıkları,bakım ve beslenmesi gibi şeyler hakkında doğru bilgiler edinip ona göre hareket ederek onlara yardımcı olabiliriz.

Son düzenleme:
Merhabalar bu gün geldiğimde yerde değil de tünekteydi. Beni görünce ordan oraya koştu cikledi. Yemini de yiyor yuttuğunu görüyorum ardına kursağı da doluyor 🧿 İlaçlara devam edeyim mi
Kuş yemeye başladığına göre elle besleme yapmayı bırakabilirsiniz. İlaçları da 50 ml ( orta boy suluğun yarısı ) suya 5 damla bactrim 6 damla triflucan katarak verin. Su günde 2 defa taze hazırlanmalı. Ve her ilaçlı su hazırlamadan önce kuş 2 saat susuz kalsın ki suluğu koyar koymaz içsin.

Kuş yemeye başladığına göre elle besleme yapmayı bırakabilirsiniz. İlaçları da 50 ml ( orta boy suluğun yarısı ) suya 5 damla bactrim 6 damla triflucan katarak verin. Su günde 2 defa taze hazırlanmalı. Ve her ilaçlı su hazırlamadan önce kuş 2 saat susuz kalsın ki suluğu koyar koymaz içsin.
Tamamdır
Siz panik yapıp gördüğünüz duyduğunuz birçok şeyi kullanmak istediniz yanlış anlamadıysam. Ondan da şundan da vereyim bir an önce iyileşsin kafası. İşte sakin kalamayıp her yolu denemeye kalkıştınız. Bizi dinlemeniz kolay olmadı.
Forumumuzu yazdıklarımızı takip ederseniz daha çok bilgi öğrenmiş olursunuz ve siz de tecrübe kazanmış olursunuz. Bu işler deneyim tecrübeye bakıyor. Neyse ki paniğiniz ile daha büyük yanlışlar yapılmadı ve duruma müdahale edildi. Lütfen siz de bilinçli olun bundan sonra. Yok falan forumda okudum falan yerde şu yazıyordu gibi şeyleri bize sunmayın. Forumlar bizi ilgilendirmez,bizi doğru bilgi ilgilendirir. Bilgi doğru ise doğru yerde kullanılır elbette. Ama her hastalığın tedavisi ilacı da aynı değildir. Ve bahsettiğiniz forum tahmin ettiğimiz forumsa zaten onları dinlemiş olsaydınız size ilaç kullandırmayıp eften püften şeyleri almanızı önerirler ve siz de kuşum iyileşecek diye bekler dururdunuz o ürünleri kullanarak..
Siz de artık eskiye nazaran bilinçlenmiş oldunuz,aynı hataları tekrarlamayın ve her gördüğünüz şeyi asla uygulamayın.
Tıbbi makaleler ,kanatlı alanında uzman hekimler ve bu işe gönül vermiş uzman kuş hobicileri veya yetiştiricilerine danışın.
Tabii her kuş üreticisi ve her hobici uzman değil,aralarında cahil çok fakat bilgili olanlar da var tabiiki bir veteriner kadar bilen..
Doğrudur. O an ilk amaç kuşu acelece hayatta tutmak olduğu için fevri davrandım maalesef. Şu an olsa yapacağım iş değil. Bu da veteriner donanımsızlığından başıma geldi. Daha öğreneceğim çok şey var minikle önümde uzun yıllar vardır umarım ona elimden gelenin en iyisini sunmaya çalışacağım. Sizlere de ayrıca minnettarım takipteyim 🫶

Ek olarak,kuşum iyileşti diyerek ilaçları kullanmayı bırakmayın. Kaç gün kullanmanız gerektiği söylenmiş ise ona riayet edin. Antibiyotik tedavisi eksik kalırsa dirençli bakteri gelişimi olabilir yani ilaç eksik kullanılıp bırakılmış ise o ilaca sonradan tekrar başlamak faydasız etkisiz olabilir artık,çünkü bırakıldığı için o ilaca karşı direnç gösteren bakteri oluşmuş olacağından ilaç da etkisiz elemana döner. O yüzden ilaçlar kafaya göre bırakılamaz. Kaç gün kullanılması gerekiyorsa o kadar eksiksiz kullanmak lazım.
Bakteriyel ve mantar hastalıkları ölümcüldür kuşlar için. Kuşlarda yaygın görülen hastalıklardandır. Biraz iyileşme görüldü diye tamamen iyileştiğini anlamına gelmez.
Evcil hayvanlara nasıl yardım edebiliriz sahipleri olarak? Tabiiki onların hastalıkları,bakım ve beslenmesi gibi şeyler hakkında doğru bilgiler edinip ona göre hareket ederek onlara yardımcı olabiliriz.
Anladım bırakmadım günlük dozları verdim yine. Cevap alıp ona göre hareket edecektim tecrübe oldu. Eksik olmayın

Probiyotik ve multivitamin geldi. İlaçlarla birlikte nasıl kullanacağım acaba kısaca özet geçseniz

İkinci suyu hazırlamadıysanız. Suluğunu alın şimdi. 3 saat sonra ilaçlı suya 5 damla prozim plus 2 damla vitabol katarak verin. Ama mutlaka 3-4 saat susuz kalsın. Verir vermez içmeli.

Teşekkürler umarım sizin başınız da sıkılmaz..

Teşekkürler umarım sizin başınız da sıkılmaz..
Her şey düzeldi çok iyi durumda çok hareketli ama ağzını hızlı hızlı açıp kapıyor ilaçlara devam ediyorum sanki nefes alamıyormuş gibi kursağı da kocaman oluyor yem yiyince bu konuda yapılacak bir şey var mıdır

Çok yemesi uzun süre aç kalmış olmasından. Açığı kapatmaya çalışıyor. Sıcak bir ildeyseniz ağzını açıp kapaması da sıcaktandır yüksek ihtimalle. Yinede video atın görelim. Tedavi sonrası Probiyotik ile tamamen toparlanacaktır.

Çok yemesi uzun süre aç kalmış olmasından. Açığı kapatmaya çalışıyor. Sıcak bir ildeyseniz ağzını açıp kapaması da sıcaktandır yüksek ihtimalle. Yinede video atın görelim. Tedavi sonrası Probiyotik ile tamamen toparlanacaktır.
Havalar çok sıcak değil. Yemesi içmesi normal probiyotik de veriyorum hareketli de. Belki de çok yiyor ondan kaynaklanıyor

Çok yediğinden olabilir. Bir ihtimal de hala mantarlar öldükçe midesini bulandırıyor olabilir. 1 haftaya kadar netleşir herşey. Ama iyileşme yolunda olduğu kesin ve bu çok iyi 👍

Kuşları iyileşenler selamı sabahı kesiyor 😂
İyileştiğimiz zaman doktora tekrar uğramıyoruz gibi bir durum oluyor.Minikler iyi olsunlarda gerisi önemli değil.Benim oğlumda iyileşsin bende uğramayacağım buralara 😀 Km 180 kaçacağız sarı civcivimle 😀
Şaka bir tarafa selam vermek,hal hatır sormak ve bilgi sahibi olmak için yine uğrarım.

Merhabalar şükürler olsun çok çok iyi. O kadar sevimli ki bana o kadar bağlı ki anlatamam. Kafamdan omzumdan inmiyor gözümün içine bakıyor resmen. Birkaç saat yanından ayrılınca küsüyor hemen. Çocuk gibi. Şimdilik tek şikayetim ağzını açıp kapatma hareketini hala yapıyor oluşu. Onu da tedaviye bağlıyorum ama ileriki zamanlarda devam ederse ne yapacağımı düşünüyorum

Geri