kuşum salyalı yem çıkarıyor

Dışkılarda iyileşme var. Ama hala tam düzelme yok. Eakiden kastım takviyelere aynen devam edelim.
https://streamable.com/we3v49 Videoyu yükleyebildim. Tamam ben haftalık programa aynen devam edeceğim. Ekstra hiçbir yiyecek vermiyoruz sebze, meyve.. ona da aynı şekilde devam edelim mi. Tüyde döküyor gitmeden öncede döküyordı Türkiyeye geldim hala döküyor. NormL mi bu süreçte.

Sağlıklı kuşlarda tüy değişim süreci 15 gün ile 1 ay arası sürebilir. Sizin kuşta Daha da uzamışsa karaciğer sorunundandır.

Sağlıklı kuşlarda tüy değişim süreci 15 gün ile 1 ay arası sürebilir. Sizin kuşta Daha da uzamışsa karaciğer sorunundandır.
Anladım tamam. Sebze meyve konusunu nasıl yapalım. Bazen gördüğünde özellikle meyveleri yemek istiyor ama ilaç kullanıyor diye vermiyoruz. Versek sorun olur mu. Şimdi ne kadar daha devam edelim takviyelere. Size ne zaman geri dönüş yapayım. Bir kaç gün gözlem yaptıktan sonra mı?

Evet 5 gün sonra dönüş yapın. Meyve sebze yemesinde sakınca yok sonuçta antibiyotik kullanmıyor. Özellikle bol yeşil sebze yesin.

Evet 5 gün sonra dönüş yapın. Meyve sebze yemesinde sakınca yok sonuçta antibiyotik kullanmıyor. Özellikle bol yeşil sebze yesin.
Bu videolae bugün çekildi

https://hizliresim.com/7tqs702 Bu dışkı geçen günden
https://hizliresim.com/5jgfb3t
https://hizliresim.com/2ztcxpe bı bugünden
Gözlemlediğim genel olarak; kusma yok, kafeste top şeklinde yem topları olurdu onlarda yok. Hareketleri ve sesi eskiye göre daha canlı. Yem yemesi güzel. Söylediğiniz şekilde karıştırıp veriyorum. Geçen konuştuğumuzdan beri ekstra bir kaç sebze, meyve dedi. Kusma vs olmadı. Çok fazla uçmuyor, ben yokken kafesten bile çıkmamış ben açınca çıkıyor ama genelde yürümeyi ya da kısa uçuşları terxih ediyor. Uçması için teşvik ediyorum. Tüy dökmesi devam ediyor. Uykusu düzenli değil sanırım kuşların uyku düzeni hakkında bilgim yok ama gündüzde uyuyor uyanıyoe yem yiyor. Bazen yine uyumaya devam. Sabahları ve akşamları çok canlı hareketleri ve ötmesi. Gündüz sıcaktan sanırım sakin kalıyor. Söyleyebileceklerim şimdilik bu kadar

Dışkılar normal lakin en baştaki dışkıda idrar fazla. Çok mu su içti veya sebze meyve yedi mi? Ya da banyo yaptı mı?
Sorun görmedim genel olarak. Tüy dönemlerinde haftada 2 kez B vitamini komplexi verin.
Uyku olarak gece 9 veya 10 gibi yatsın ışıkları söndürün. 10-12 saat kadar uyumalı.
Uyuduğu ortam karanlık olmalı.

Dışkılar normal lakin en baştaki dışkıda idrar fazla. Çok mu su içti veya sebze meyve yedi mi? Ya da banyo yaptı mı?
Sorun görmedim genel olarak. Tüy dönemlerinde haftada 2 kez B vitamini komplexi verin.
Uyku olarak gece 9 veya 10 gibi yatsın ışıkları söndürün. 10-12 saat kadar uyumalı.
Uyuduğu ortam karanlık olmalı.
2 kere arka arkaya 1 dk ara ile idrarlı dışkı yaptı şahit oldum ben. Tek seferde değil. Ekstra takviye alıyor diye sebze meyve vermemiştim, karpuz yedi sadece. Suyunuda her zamanki gibi içiyor. Ondan olabilir. Uyku konusunu dikkate alacağım. Takviye konusunda nasıl ilerleyelim. Devam ediyorum hala. Temiz suya erişim olmasın diye 2 haftadır duş almıyor. B vitamini de vermiyorum diğer takviyelerden dolayı. Haftalık verilen programa uyuyorum

2 kere arka arkaya 1 dk ara ile idrarlı dışkı yaptı şahit oldum ben. Tek seferde değil. Ekstra takviye alıyor diye sebze meyve vermemiştim, karpuz yedi sadece. Suyunuda her zamanki gibi içiyor. Ondan olabilir. Uyku konusunu dikkate alacağım. Takviye konusunda nasıl ilerleyelim. Devam ediyorum hala. Temiz suya erişim olmasın diye 2 haftadır duş almıyor. B vitamini de vermiyorum diğer takviyelerden dolayı. Haftalık verilen programa uyuyorum
Karpuz yediği için olabilir idrarın fazlalığı.
Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz

Karpuz yediği için olabilir idrarın fazlalığı.
Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz
Selçuk Yüksel bey ile bu şekilde ilerliyoruz;
2 hafta boyunca her gün 50ml suya 10 damla powerchol, 5 damla prozim, haftada 2 gün powerchol yerine sedochol 3 gün arayla, haftada 2 gün de suya powerchol ek olarak carnispeed 8 damla. Ama her gün mutlaka probiyotik katılacak. Kuşun temiz suya ulaşımı olmamalı buna dikkat edin.
2 hafta sonra gelişmeleri yazın doz değerlendirmesi yapalım tekrar. Demişti. Yurt dışında olduğum için 5 gün gözlemleyip durumu yazmamı istedi. Ben de bugün dönüş sağladım o yüzden.

Dışkılar kısa sürede çok iyi gelişim gösterdi. Powerchol'ü haftada 2 ye düşürelim aynı doz. Carnisspeed ve sedochol de haftada 2 kez. Probiyotiğe her gün devam 4 damla katın

Dışkılar kısa sürede çok iyi gelişim gösterdi. Powerchol'ü haftada 2 ye düşürelim aynı doz. Carnisspeed ve sedochol de haftada 2 kez. Probiyotiğe her gün devam 4 damla katın
Süper, çok sevindim. Probiyotik prozim değil mi? Netleştirmek adına. Ne kadar süre devam edelim böyle. Kuş ailemle kalacak ben iş icabı her gün birlikte olamayacağım onlarla. Ya da gözlemlemek ya da yapmamız gereken başka bir şey varsa bem yeni bir düzen oluşturup aileme ileteyim. Duş mesela alabilir mi. Temiz suya ulaşmasın diye duş aldırmadım açıkçası bu süreçte.

Pzts: Prozim, Powerchol
Salı: Prozim, Sedochol
Çrşmb: prozim
Prşmb: prozim, powerchol
Cuma: prozim, carnispeed
Ctesi: prozim, sedochol
Pazar: prozim, carnispeed bu şekilde verirlerse uygun mudur takviyeler. Siz powerchol yerine sedochol demiştiniz ilk düzende. Yoksa o şekilde mi verelim. Çrşamba mesela tüy dökümü için artı b vitamini versem sorun olur mu.

Pzts: Prozim, Powerchol
Salı: Prozim, Sedochol
Çrşmb: prozim
Prşmb: prozim, powerchol
Cuma: prozim, carnispeed
Ctesi: prozim, sedochol
Pazar: prozim, carnispeed bu şekilde verirlerse uygun mudur takviyeler. Siz powerchol yerine sedochol demiştiniz ilk düzende. Yoksa o şekilde mi verelim. Çrşamba mesela tüy dökümü için artı b vitamini versem sorun olur mu.
Bende sevindim. Gözünüz aydın. Evet prozim probiyotik. Prozim zaten B vitamini içeriyor. Ekstradan vermenize gerek yok. Ama kastettiğiniz BT amin forte ise haftada 2 kez onu da ekleyin düzene.

Bende sevindim. Gözünüz aydın. Evet prozim probiyotik. Prozim zaten B vitamini içeriyor. Ekstradan vermenize gerek yok. Ama kastettiğiniz BT amin forte ise haftada 2 kez onu da ekleyin düzene.
anladım tamam: ben yeni düzenle devam edeceğim. Temiz suya erişim açısından duş aldırmıyordum. Ama alabilir sanırım artık. Değil mi? Bu şekilde ne kadar devam edelim peki. 2 hafta mıdır yine süreç.
Teşekkür ederim.🙏 Balımı kaybedeceğim diye korkmuştum açıkçası üstüne bir de kuşlarla ilgili bilgisizlik eklenince bizi üzmüştü. Sizin desteğinizle şimdi çok daha iyi bu vesile ile tekrar size teşekkür ederim.

Rica ederim ne demek. banyo yapabilir evet. Bu düzen açıkçası uzın bir süre devam edecek. Siz haftada 1 falan dışkı ve video paylaşırsınız takipte kalır gerekirse doz veya süre ayarlaması yaparız.

Rica ederim ne demek. banyo yapabilir evet. Bu düzen açıkçası uzın bir süre devam edecek. Siz haftada 1 falan dışkı ve video paylaşırsınız takipte kalır gerekirse doz veya süre ayarlaması yaparız.
İyi olsunda gerekeni yapmaya devam ederiz. Tamam haftada güncelleyeceğim durumu. Tekrar teşekkür ederim.

Merhaba bugün ailemin yanındayken haftalık takip için kuşumun dışkı ve görsellerini paylaşıyorum;

Bir kaç dışkı bana farklı gibi geldi özellikle onu yakalamaya çalıştım
https://hizliresim.com/8brnutg
https://hizliresim.com/67elsa2 Bunlar bana farklı gelen dışkı

https://hizliresim.com/hvnigy3 Bu da bugün altını temizledim ve yaptığı ilk dışkısı
Gözlemlediğimde keyfi yerinde, yem yemesi normal, uyku düzeni bıraktığım gibi gece gündüz istediği zamanlarda uyuyor, birde yem çıkarmış şahit olmadım ben ama bir kaç top gibi yemler gördüm yine kafeste

Geri