Selçuk YÜKSEL
Onursal Üye
Ürik asit ilacına bir süre devam edin ama.Tamamdır hocam. Çok iyi görünüyor ayağı. Ağrı kesiciyi bırakıyorum.
Ürik asit ilacına bir süre devam edin ama.Tamamdır hocam. Çok iyi görünüyor ayağı. Ağrı kesiciyi bırakıyorum.
Dün ve bugün ağrı kesici almadı. Uzun zaman sonra dün akşam kur dansları yapmaya başladığını, iki ayağını da aktif kullandığını gördüm. Umarım @pantikoko 'nun ve diğer aynı sorunu yaşayan arkadaşların kuşlarının tedavileri de olumlu ilerliyordur.Ürik asit ilacına bir süre devam edin ama.
B vitaminleri suda çözünen vitamin grubundadır ve vücutta depolanmaz. Fazlası atılır. Hergün vermenin sakıncası yoktur. Ama kullandığınız vitamin başka vitaminler de içeriyorsa o zaman ayrı tabi.Dün ve bugün ağrı kesici almadı. Uzun zaman sonra dün akşam kur dansları yapmaya başladığını, iki ayağını da aktif kullandığını gördüm. Umarım @pantikoko 'nun ve diğer aynı sorunu yaşayan arkadaşların kuşlarının tedavileri de olumlu ilerliyordur.
Selçuk hocam bu arada her gün B vitamini takviyesi yapma noktasında son takdiriniz nedir acaba?
Tamamdır hocam. Bt amin kullanıyorum, içeriği kontrol ettim. Sorun yok, devam edeceğim.B vitaminleri suda çözünen vitamin grubundadır ve vücutta depolanmaz. Fazlası atılır. Hergün vermenin sakıncası yoktur. Ama kullandığınız vitamin başka vitaminler de içeriyorsa o zaman ayrı tabi.
Bt amin sadece B vitamini değil ama. Amino asitler yani Protein de içeriyor. Dozunu nasıl ayarlıyorsunuz ? Ayrıca her gün vermeyin haftada 2 kez yeterlidir.Tamamdır hocam. Bt amin kullanıyorum, içeriği kontrol ettim. Sorun yok, devam edeceğim.
Bu başlıkta, ilk sayfadaki önerinizi baz alarak neredeyse her gün yarım suluğa 7 damla olacak şekilde veriyordum. Ama Bt Amin'in içeriğindeki aminoasitleri unutarak hata yapmışım.B kompleks vitamini her gün takviye edilmeli dozu aşmadan.
Bu daha güvenli. Haftada 2 gün bt, geri kalan günlerde bu vitamin kullanılabilir.
Mesajınız gözümden kaçmış kusura bakmayın. Götürdüğüm 3 ayrı veteriner kuşuma parmaklarında kırık Yok diyerek röntgen çekmemişti . En son götürdüğüm yer röntgen çekti ve kuşumun arka parmağı çıkmış artık düzelmeyeceğini söylediler. Bu süreçte eklem yangısı oluşmaya başlamış. Ilk olarak etki eden ilaç avicare idi. 2 3 gün gibi bir süreyle etkisi oldu. Daha sonra ilacı aynı şekilde kullanmama rağmen etki etmedi. Şu an Selçuk Bey'in söylediklerini yapıyorum. Her gün suda çözdürüp ilacını veriyorum ve yeminin yarısına aspurla yulaf ilave ettim. Ayağının şişi inmedi fakat çok rahat kullanıyor gün içinde nadir olarak dinlendirdiğini görüyorum.Merhaba kuşunuzun son durumu nasıl düzeldi mi? Benimki 1 aydır tek ayağı sıkıntılı kullanmadığımız şey kalmadı fayda etmiyor. Ayağı düz duruyor kavrama yapmıyor. Kırık yok ama önce incitmiş dediler. Sonra da kas incinmesi dediler. Geçmiyor ama maalesef
Şu an tedaviyi tam olarak nasıl ilerletiyorsunuz. B takviyesi ile ilacı aynı anda nasıl veriyorsunuz. Suluğa damlatmayı bırakıp ağızdan damla şeklinde mi vermeye başladınız.Benimki normalde sağ ayağına basamıyor ve kavrama yapamıyordu. Önce kavrama yapabilecek, son günlerde de sağ ayağına basarken, sol ayağını dinlendirebilecek kadar iyi duruma geldi. Dişisinin yanına koysam anında çiftleşir ama yine kötüleşirse diye çekindiğimden ayrı tutup, tedaviye devam ediyorum. Kafesin içinde 2 ayağını da aktif şekilde bolca kullanmaya başlayana kadar tedaviye devam etmek istiyorum.
Kuşunuzun iyiye gitmesine çok sevindimBenimki normalde sağ ayağına basamıyor ve kavrama yapamıyordu. Önce kavrama yapabilecek, son günlerde de sağ ayağına basarken, sol ayağını dinlendirebilecek kadar iyi duruma geldi. Dişisinin yanına koysam anında çiftleşir ama yine kötüleşirse diye çekindiğimden ayrı tutup, tedaviye devam ediyorum. Kafesin içinde 2 ayağını da aktif şekilde bolca kullanmaya başlayana kadar tedaviye devam etmek istiyorum.
Çok teşekkür ederim, dilerim tamamen iyileştiklerini de yazarız buraya.Şu an tedaviyi tam olarak nasıl ilerletiyorsunuz. B takviyesi ile ilacı aynı anda nasıl veriyorsunuz. Suluğa damlatmayı bırakıp ağızdan damla şeklinde mi vermeye başladınız.
Kuşunuzun iyiye gitmesine çok sevindimŞu an tedaviyi tam olarak nasıl ilerletiyorsunuz. B takviyesi ile ilacı aynı anda suluğamı damlatıyorsunuz yoksa ilacı suluğa damlatmayı bırakıp ağızdan damla şeklinde mi vermeye başladınız. Ben bu süreçte ürik asit ilacı dışında hiçbir şey veremedim.
Yarım suluğa 5 çay kaşığı hocam. Bu şekilde yaptım hep ama bakalım uzun bir tedavi mi olacak acaba.. kara merhem de sürdüm ama birşey çıkmadı henüz.Tam suluğa katıyorsanız 8 çay kaşığına yükseltin dozu.
Hocam bir su bardağına 100 ml su koyuyorum.içine tableti atıp eritiyorum.. Sonra kuşun suluğunu alıp yarım normal su koyuyorum yani 50 ml temiz suya ilaçlı sudan 5 çay kaşığı ekliyorum..100 ml ye 5 çay kaşığı dediniz ama.
Tamam hocamm öyle yapayımTamam ben suluğunuz büyük suluk sandım. O zaman 50 ml suya 8 çay kaşığına çıkarın dozu.
Bu süreci yem düzenlemesi ve bol yeşillik takviyesi ile desteklediniz mi süreci.Merhaba benim kuşumun ayağı hala şiş ve basamıyor. Ürikoliz 4-5 gündür veriyorum ama sonuç yok henüz. Kara merhem de sürdüm o şiş bölgeye ama yok… ne yapıcam bilmiyorum artık