Selçuk YÜKSEL
Onursal Üye
Yem düzenlemesi yapmadınız mı ? Yumurta veriyor musunuz mesela ?Bu süreci yem düzenlemesi ve bol yeşillik takviyesi ile desteklediniz mi süreci.
Yem düzenlemesi yapmadınız mı ? Yumurta veriyor musunuz mesela ?Bu süreci yem düzenlemesi ve bol yeşillik takviyesi ile desteklediniz mi süreci.
[/URL] [url=https://hizliresim.com/k74a0z8]
[/URL] şu an ayağının durumu bu şekilde.Ağrısı yok demekki. Şişin inmesi de biraz zaman alacak. Siz dediğim şekilde ürikolize devam edin ayrıca veterinerin verdiği damlayı da kullanın. Gelişmeleri yazarsınız.
Ağza Damlatmak daha etkili ve mantıklı olur.Veterinerin verdiği damlayı da suya katabilir miyim? Veteriner ağızdan bir damla vermemi söylemişti. Ürikoliz ile aynı suya karıştırılıp verilebilir mi
Hocam merhaba, kuşumu hayvan hastanesine de götürdüm. Röntgen çekildi. İncitmiş ayağı dendi ayağı sarıldı. Bir hafta sonra çıkarıldı. Bu süreçte antibiyotik içti. Fakat sargı çıktı ayak hala şiş. Ne yapıcaz bilmiyoruz. Sormadığımız kimse kalmadı. Birkaç veterineri aradım yaşadışım şehirde ama onlar da kanatlıdan anlamıyoruz dediler. Kuşçulara götürdüm incitmiş dediler. Hayvan hastanesi de aynı şeti söyledi ama yok düzelmiyoe. Kaldık ortada…Tamam ben suluğunuz büyük suluk sandım. O zaman 50 ml suya 8 çay kaşığına çıkarın dozu.
Kullanmadığımız krem kalmadı… karaciğer ilacına ürikoliz de kullandık. Antibiyotik de kullandık. Kuşun yemesi içmesi gayet iyi. Yeşillik ve elma falan da yiyo. Ama ayak iyileşmiyorAğza Damlatmak daha etkili ve mantıklı olur.
Ürikoliz sizin yazdığınız şekilde kullandım 100 ml suya atıp erittim. Sonra suluğun yarısına normal su koydum üstüne 8 kaşık ilaçlı su kpydum. 10 gün kullandık. Onun haricinde zaten sonra röntgen de çekildi.Ürikilozu ne kadar süre kullandınız ? Kullandığınız her şeyin dozunu ve süresini ve sırasını yazın.
Antibiyotik vitaform kullandık hala veriyoruz. Suyuna başka ilaç olarak birşey kullanmadık ama krem olarak da çok şey denedik. Mantar kremi bike sürüyoruz şu anÜrikilozu ne kadar süre kullandınız ? Kullandığınız her şeyin dozunu ve süresini ve sırasını yazın.
2 ay olacak neredeyse.Antibiyotik vitaform kullandık hala veriyoruz. Suyuna başka ilaç olarak birşey kullanmadık ama krem olarak da çok şey denedik. Mantar kremi bike sürüyoruz şu an
Hocam sizi anlıyorum. İlacı suluğa katar katmaz etkisinin gözle görülür şekilde başlamasını istiyorsunuz. Ama maalesef bu mümkün değil. Ağrı kesici değil ki yarım saatte etki göstersin. Ürikilozu aylarca hatta daha fazla kullanmak gerekebilir vücudun ürik asit üretmesi durana kadar. Antibiyotik olsa 7 gün de etki etti etti etmediyse yanlış ilaç denir ama ürikiloz için bu geçerli değildir. Bu ilaç vücudun ürik asit üretmesini durdurur ve gerekirse vücut ürik asit üretmeyi kesene kadar devam etmek gerekir.Kullanmadığımız krem kalmadı… karaciğer ilacına ürikoliz de kullandık. Antibiyotik de kullandık. Kuşun yemesi içmesi gayet iyi. Yeşillik ve elma falan da yiyo. Ama ayak iyileşmiyor
Hocam ürikolizin aylarca kullanılacağını bilmiyordum. Vitaform en fazla 1 hafta kullandım onu söylemişlerdi. Söylemek istediğim şey belli dozlarla da olsa kullanmadığımız şey kalmadı derken tabii ki dozajı aşmadan ama farklı şeyler deneyerek. Hayvan hastanesinde röntgen çekildi sorunu yok incitmiş olabilir dendi. Ama kanatlılardan anlayan kişi sayısı çok az hatta hiç yok. Hele ki küçük şehirde yaşıyorum. Enn pahalı veterinerleri dahi aradım fiyatı umrumda değil. Kimş aradıysam kanatlıdan anlamıyoruz dedi zaten.. Bu nedenle başka yöntem bilmiyoruz. Ürikoliz denilen ilaca tekrar başlayıp en azından 1-2 ay kullanayım o zaman dediğiniz gibi. Karaciğer ilacı olduğu için kuşlarda aylarca kullanılacağını bilmiyordum. Teşekkürler bilgiler için.Hocam sizi anlıyorum. İlacı suluğa katar katmaz etkisinin gözle görülür şekilde başlamasını istiyorsunuz. Ama maalesef bu mümkün değil. Ağrı kesici değil ki yarım saatte etki göstersin. Ürikilozu aylarca hatta daha fazla kullanmak gerekebilir vücudun ürik asit üretmesi durana kadar. Antibiyotik olsa 7 gün de etki etti etti etmediyse yanlış ilaç denir ama ürikiloz için bu geçerli değildir. Bu ilaç vücudun ürik asit üretmesini durdurur ve gerekirse vücut ürik asit üretmeyi kesene kadar devam etmek gerekir.
Eğer vitaform başlayalı 1 hafta olduysa kesin hemen. Ayağa mantar kremi sürmenin de bir anlamı yok.Ayağın yaralanma benzeri bir şekilde enfeksiyon kaptığını düşünenler antibiyotik kreme yüklenir geçmeyince de acaba mantar olabilir mi diye mantar kremi önerir. Ama İçten gelen bir hastalığın ayakta enflomasyona ve sonrasında da enfeksiyona yol açmış olabileceği ihtimali veterinerler de dahil çoğu kişinin aklına gelmez. Sadece Kremle falan bu işi çözemezsiniz buna emin olun.
Bu kadar ayrıntılı yazmamın sebebi sizin ikna olmayan, aceleci ve telaşlı yapınız.
Ayrıca en başta yapmanız gereken, kimin tavsiyesiyle ilerleyeceğinize karar vermek olsun. Her tavsiyeyi yarım yamalak uygulamakla bir adım ileri gidemez, patinaj çeker durursunuz. Bu konuda Kararınızı verin en başta.
Hocam ürikolizin aylarca kullanılacağını bilmiyordum. Vitaform en fazla 1 hafta kullandım onu söylemişlerdi. Söylemek istediğim şey belli dozlarla da olsa kullanmadığımız şey kalmadı derken tabii ki dozajı aşmadan ama farklı şeyler deneyerek. Hayvan hastanesinde röntgen çekildi sorunu yok incitmiş olabilir dendi. Ama kanatlılardan anlayan kişi sayısı çok az hatta hiç yok. Hele ki küçük şehirde yaşıyorum. Enn pahalı veterinerleri dahi aradım fiyatı umrumda değil. Kimş aradıysam kanatlıdan anlamıyoruz dedi zaten.. Bu nedenle başka yöntem bilmiyoruz. Ürikoliz denilen ilaca tekrar başlayıp en azından 1-2 ay kullanayım o zaman dediğiniz gibi. Karaciğer ilacı olduğu için kuşlarda aylarca kullanılacağını bilmiyordum. Teşekkürler bilgiler için.![]()
Kuşun diyetine dikkat ediyor musunuz? Aynı yemle mi devam ediyorsunuz yemi değiştiniz mi?Hocam ürikolizin aylarca kullanılacağını bilmiyordum. Vitaform en fazla 1 hafta kullandım onu söylemişlerdi. Söylemek istediğim şey belli dozlarla da olsa kullanmadığımız şey kalmadı derken tabii ki dozajı aşmadan ama farklı şeyler deneyerek. Hayvan hastanesinde röntgen çekildi sorunu yok incitmiş olabilir dendi. Ama kanatlılardan anlayan kişi sayısı çok az hatta hiç yok. Hele ki küçük şehirde yaşıyorum. Enn pahalı veterinerleri dahi aradım fiyatı umrumda değil. Kimş aradıysam kanatlıdan anlamıyoruz dedi zaten.. Bu nedenle başka yöntem bilmiyoruz. Ürikoliz denilen ilaca tekrar başlayıp en azından 1-2 ay kullanayım o zaman dediğiniz gibi. Karaciğer ilacı olduğu için kuşlarda aylarca kullanılacağını bilmiyordum. Teşekkürler bilgiler için.![]()