Kuşum tek ayağını kaldırıyor.

Siz rutine devam edin geçmezse benim yönteme geçeriz.
Selçuk bey ayağı düzelmedi maalesef . Veteriner düzelmezse antibiyotiğe başlarız demişti. Sizin tedaviyle mi devam edelim tekrar veterinere göötürüp antibiyotik tedavisine mi başlayalım . Hangisi daha doğru olur

Ve çok durgunlaşmaya başladı gün içinde uyukluyor hep .

Ben size tedavi önerimi gerekçeleriyle birlikte detaylı açıklayarak yaptım. Veterinere tekrar gidip gitmeme konusunda tercih sizin.

Ayak altında yara başladı mı ? Veya kızarıklık arttı mı ?

Ayak altında yara başladı mı ? Veya kızarıklık arttı mı ?
damlayı kullandığım ilk iki gün ayak üstündeki şiş nerdeyse tamamen indi . sonra tekrar şişmeye başladı damla kullanmamdan önceki haline döndü aynı şekilde şiş, ayak altında veya başka yerde şişlik yok. yarın birinin telefonuyla foto ve videolarını çekip atacağım

Demiştim size geçici iyileşme olur ama sorunu kökten çözmez diye.

Son düzenleme:
Bana kalırsa önerdiğim antibiyotiği kullanmaya başlayıp, sonrasında da dediğim takviyeler ve diyetle ilerlersek sorunu çözeriz.

Eklem yangısı yani eklem iltihaplanmasıdır. Bu iltihaplanmaya neden olan sorunun çözülmesi gerekir. Ağrıyı hafifletmek veya enfeksiyonu gidermek yetmez altta yatan sebebin çözülmesi gerekir.

Bu sorumu Sorumu yanıtlamamışsınız.

Diyetinin %50 sini aspur %30 yulaf geri kalanı diğer tohumlar oluşturmalı. Yağlı ve yüksek proteinli tohumlar verilmemeli. Yumurta verilmemeli. Bol yeşillik, sebze özellikle de semiz otu sınırsız verilebilir. B kompleks vitamini her gün takviye edilmeli dozu aşmadan.
Eczaneden allopurinol etken maddeli şurup veya sandoz bulursanız daha iyi bulamazsanuz tablet alın. Bu ilaç ürik asit seviyesini düşürerek eklemlerde iltihap ( yangı ) oluşumunu engeller.
Selçuk bey şu an tohum içeriklerini araştırıyorum yağlı ve yüksek protein içermeyen yemlere yönelmek için . Yulaf için muhabbet kuşlarının en çok sevdiği tohumların başında gelen lifli ve bol proteinli, besinlerin başında gelmektedir. Aspur içinde Yüksek oranda protein de içerir. bu bilgi yazıyor. Yemini değişeceğim, yüksek proteinli tohumlar verilmemeli yazdığınız için size sormak istedim tekrar.

Selçuk bey şu an tohum içeriklerini araştırıyorum yağlı ve yüksek protein içermeyen yemlere yönelmek için . Yulaf için muhabbet kuşlarının en çok sevdiği tohumların başında gelen lifli ve bol proteinli, besinlerin başında gelmektedir. Aspur içinde Yüksek oranda protein de içerir. bu bilgi yazıyor. Yemini değişeceğim, yüksek proteinli tohumlar verilmemeli yazdığınız için size sormak istedim tekrar.
Her tohım protein içerir. Örnekle açıklayayım kenevir %25 - 30 arası protein içerir yulaf ve aspur ortalama %13 içerir. Ak darı %11 civarı. Yemini değiştirmeyin. Bu saydığım tohumların her birinden yarım kilo alıp diyetinin %50'sinin bu tohumlardan oluşmasını %50 sinin de eski karışık yeminden oluşmasını sağlayın. Sonuçta vücudunun yağlı tohumlara da ihtiyacı var. Tohumlarını çimlendirerek daha doğrusu ( uyandırarak ) vermenizin de büyük yararı olur.

veterinerin verdigi damlayı ara ara kullanmamda sakınca var mı ?
Bugün kontrole götürdüm ayağına basamadıkça verdiğim damlayı kullanın 3 4 günde bir rahatlaması için verin dedi. Sandoz veya allopurinol yerine geçer mi bu damla aynı etkiyi gösterir mi

Kuşun sağ ayağındaki tırnaklar siyah bu arada,farkettiniz mi?

Allopurinol başlamış mıydınız ?

Aslında önemli olan o ona başlayıp gerekirse antibiyotik başlamak daha mantıklı olur.

Geri