Kuşum tek ayağını kaldırıyor.

Mantardan çok bakteriyel bir hastalığa benziyor. Antibiyotik başlanmalı. Mikostatine de devam edebilirsiniz sorun olmaz.

Sulphamezhatine ile başlayın bence. 50 ml suya 8 damla.

Tek günde iyileşme beklemeyin zaten. 4-5 gün sonra belli olur.

Sizin kuş sık sık hastalanıyor yanlış hatırlamıyorsam. Ekipmanları dezenfektan ile iyice temizleyiniz ve konteminasyon konusuna dikkat ediniz.

Sizin kuş sık sık hastalanıyor yanlış hatırlamıyorsam. Ekipmanları dezenfektan ile iyice temizleyiniz ve konteminasyon konusuna dikkat ediniz.
Teşekkür ederim. Farklı kuşlar içinde açtığım konular oluyor . O yüzden sitede hastalık sorma konusunda fazla aktifim. Dediğinizi dikkate alacağım. Temizlik işlerini genelde bulaşık deterjanı Arap sabunu sirke ile yapıyorum . Suluklarını her gün değişip sıcak su ile çalkalıyorum. Kafeslerini haftada iki kere temizleyebiliyorum. Tünek temizliğine dikkat etmiyorum galiba bu sıkıntı oluşturuyor.

Bt amin forte desteği verilebilir tüy döneminde. Ayrıca protein oranı yüksek yem oranı arttırılmalı. Keten tohumu gibi kendir gibi.

Selçuk hocam bu kuşun ayağı için Sandoz tedavisi uygulamıştık. Proteince yüksek besinlerden kaçınıyordum. Dediğiniz şekilde düzenli probiyotik kullanarak yaklaşık 1 buçuk aydır normal yemine geçtim . Ayağında bir sıkıntısı yok çok şükür. Versele laganın yeminden kullanıyorum . Yine de söylediğiniz tohumları arttırayım mı ? Ayağıyla ilgili tedaviden dolayı bt amini kullanmaktan çekindiğim için dün Gold wingsin B complex vitaminini aldım . Bugün ilaç tedavisinde 5. son günü. Yarından itibaren B vitaminine de başlayacağım.

Geri