Kuşumun anatomisi

Şöyle söyleyeyim. Pis koku olsa herkesçe o kokunun rahatsız olduğu fark edilir. Afedersin örnek vericem,nasıl ki insan dışkısı hayvan leşi vs kötü kokuyor ise,pis kokan kuş dışkısı da belli olur zaten.
E coli bakterisi kokulu dışkıya sebep olur mesela..
Tavuk gibi kokuyorsa bir sorun yok. Kuşlarda da tavuk gibi koku olabilir.
Buna dikkat edin yani,ayrımı iyi yapın.
Hocam dışkıdaki koku evet var, ama burnundan geldiğini düşündüğüm koku gitmiş. Eşime de koklattım özellikle çünkü ben koklamaktan bir hal oldum 20 gündür😭 takviyeleri kullanıp tekrardan güncelleme yapacağım çok teşekkür ederim

Merhabalar hocalarım nasılsınız? Güncelleme yapmak istedim, biz Usnegano 3. Günü bitirdik. İlk günün akşamı kuşumu alıp kokladım, kuşum eskisi gibi kokmaya başlamıştı☺️ ertesi gün yani 2. Gün kakasını elime alıp kokladım (ezmeden) koku yoktu. Ezmeden dememin sebebi ezilmediği dağılmadığı halde 20 gündür bariz bir kokusu vardı özellikle belirtmek istedim bu yüzden. Bugün kuşumu koklamadım birazdan kafesine koymak icin elime aldığımda koklarım ama dün aksamda kokladığımda koku yoktu. Kakasını parkeye yapmış elimle alırken biraz dağıldı kokladım çok çok hafif koku var. Ama ezilmeden kokladığımda bir koku almıyorum. Tekrardan güncellemek istedim. @Selçuk YÜKSEL hocamın söylediği gibi kürü tamamlayacağım. Emekleriniz için çok teşekkür ederim. Kür bitince tekrardan yazacağım. @BeautiBird ❤️🔥

Sizin adınıza sevindim. Usnegano kekik yağı içerir ve ufak da olsa antibiyotik antifungal etkisi vardır. 15 gün devam edin bakalım. Gelişmeleri yazın ona göre yol çizeriz.

Sizin adınıza sevindim. Usnegano kekik yağı içerir ve ufak da olsa antibiyotik antifungal etkisi vardır. 15 gün devam edin bakalım. Gelişmeleri yazın ona göre yol çizeriz.
İnanın bende kendi adıma sevindim hocam🫠🫠🫠🫠 çook teşekkür ediyorum umarım daha da iyi olur her şey. Ekstra vitaminine probiyotik katmama gerek yok değil mi? Kür bittikten sonra probiyotik başlayacaktık yine de sormak istedim

Usnegona bittikten sonra başlarsınız probiyotiğe ve vitamine.

Hocam merhaba görür görmez yazmak istedim sabahtan beri dışkısı gayet güzeldi, yemi bitmişti almayı unuttum. Garden mix sağlık tohumu vardı onu vermiştim. Yani tüm gün sadece onu yedi. Normalde haftada bir kaç kez yemine az olacak şekilde karışıtırıyorum. Az evvel salıncağına çıktı uyumak icin bir baktım böyle dışkıladı iki kez. Ayrıca elime aldım kafesine koydum burundan geldiğini düşündüğüm koku azda olsa geri gelmiş. UsneGano başladığımdan beri yoktu. Kafese koydum şimdi rahat takip edebilmek adına dışarı çıkmaya çalışıyor. Çok üzgünüm neden böyle olmuş olabilir dışkısı beni korkuttu açıkçası. Yardımcı olabilir misiniz? @Selçuk YÜKSEL @BeautiBird ❤️🔥 enerjisi çok çok iyiydi tüm gün anormallik görmedim ağız içini kontrol ettim beyaz lezyon vs hiç bir şey yok. Gün içerisindeki dışkıları çok iyi olması gerektiği gibiydi. Aksam böyle oldu.

Son düzenleme:
Işığı açtım gözlemlemek adına tünekten tüneğe atlıyor çıkmak istiyor. Ayrıca şimdi sadece şeffaf şekilde dışkı yaptı. Daldarı normalde vermem ama şu anlık verip durumu kontrol etmek istiyorum olur mu?

Hocam daldarı verdim yedi şimdi rahatsız etmek istemiyorum zaten uyku modunda bu saatlerde hep uyur. O paylaştığım dışkıdan sonra hiç öyle dışkılamadı. Şeffaf ortası beyaz dışkıladı :/ ne yapalım

Hocam şimdi uyuyor ama içimde bir endişe var. Hızlı davranmam adına bu şekilde dışkılama eğer olursa iştahsızlık sürekli uyuma olursa ne yapmam gerekir hangi ilaçları kullanmam gerekir yazar mısınız? Sabahı iple çekiyorum durumunu gözlemlemek icin en azından siz cevap yazana kadar onları temin ederim. :(

Üstünü örteyim birde normal dışkı yapmış mı diye kontrol edeyim dedim maalesef aynı şeffaf dışkılıyor hocam :(

Hocam telaş yapmayın. Dışkı formu herşey değildir. Daha önemlisi kuşun enerjik olup olmaması kabarma olup olmamasıdır. Sağlık tohumunu 1 hafta kadar hiç vermeyip bir hafta sonra tekrar tüm gün sağlık tohumu verin tepkisini gözleyelim. İlaçlık bir durumu yok usbegano ile devam edin.

Hocam telaş yapmayın. Dışkı formu herşey değildir. Daha önemlisi kuşun enerjik olup olmaması kabarma olup olmamasıdır. Sağlık tohumunu 1 hafta kadar hiç vermeyip bir hafta sonra tekrar tüm gün sağlık tohumu verin tepkisini gözleyelim. İlaçlık bir durumu yok usbegano ile devam edin.
Hocam papağan gibi tekrar tekrar yazdım hakkınızı helal edin. Normalde sağlık tohumunu yemine çok az karıştırıp veriyordum haftada birkaç kere akşam gelince fark ettim aslında yeni yeni aklıma geliyor pek yememiş. Dal darı koydum ondan da birkaç isirik alıp bıraktı. Tam yatacam içim rahat etmedi az evvel yumurta haşladım beyazını önüne koydum uyukluyordu. Resmen ama resmen yumurtaya saldırdı. Birden canlandı. Sonrasında daldarı ve ikisini yemeye başladı. Yani yaklaşık 7-8 dk boyunca aralıksız yumurta yedi. Artı olarak akşam 9da çok az daldarı tırtıklamıştı daldarıyıda iştahla yedi.

Sağlık tohumunu yemiyormuş demekki. Aç kalmış anlaşılan. Usnegano devam ve bu süreçte ani değişiklikler yapmayın. Stres oluyorsunuz 😂

Sağlık tohumunu yemiyormuş demekki. Aç kalmış anlaşılan. Usnegano devam ve bu süreçte ani değişiklikler yapmayın. Stres oluyorsunuz 😂
Hocam bilemedim ya sabah erkenden evden çıktım iş yerime gittim dönüşte alırım dedim dönüşte de alamadım unuttum daha doğrusu 13 aylık bir de oğlum var aklımı başımdan alıyor:) ayrıca bu kadar panik olmamın sebebi ben üç aylık hamileyken kuşumu kaybettim veteriner hatası yüzünden çok ani bir şekilde rahatsızdı yani sadece halsizliği vardı götürdüm güvendiğim bir hayvan hastanesine kendi doktorum yoktu ağzına baytril damlattı baska doktor. Yarım saat içinde denge kaybı yaşayıp gözleri şişti ve ellerimde öldü. Aslında bundan öncesi de var yani kendi doktorumuz lincosil vermişti eğer İştahsızlığı devam ederse getir elle besleme yaparız demişti ben aslında elle besleme yapmaları için götürmüştüm ama kendi doktorumuz yoktu diğer doktor da direkt ağzına ilaç damlattı tabi ben bu ilacın ağır olduğunu sonradan öğrendim. Bu yüzden böyle paniğim sizinde kafanızı şişirdiysem hakkınızı helal edin🙏🏻

Geri