Kuşumun ayağında sorun var

Bu arada Selçuk beyin önerdiği tedaviye başladınız mı aldınız mı ilacı?

Son halinde baya düzelme var. Batikon veya iyot varsa ayağını temizleyebilirsiniz birkaç damla pamuğa damlatarak,eczaneden alabilirsiniz. Sonra kabuk tutunca birkaç gün daha kantaron sürün duruma bakın.

Bu arada daha önce hiç parazit damlası kullandınız mı? Mama kabı plastik ise orası ayağını tahriş etmiş olabilir. Ya da kullanılan doğal tünekte sorun olabilir hangi ağacın dalı kullanılıyor? Her ağaç uygun değil çünkü. Söğüt ağacı dalı kullanabilirsiniz misal.
Bir dal kafesi aldığımız zaman içindeydi bilmiyorum onu ama diğeri sanırım zeytin ağacı ve mama kabı plastik orda uyuyordu kendisi parazit damlası hiç kullanmadı

Tünekleri beğenmedim. Kabuğunu soyup kurutmanız lazım güneşte. Ve düz olmalı yüzeyi,tırtıklı olmamalı ayağına diken batabilir. O tüneklerin hepsini çıkarıp yivsiz(düz) ahşap ya da bambu tünek alın 2 tane almanız yeterli.
Dışkılara gelirsek enfeksiyon var. Kuşunuzun sağ sol yandan kuyruğu da görünecek şekilde ve kuşun nefes alışı sesi de duyulabilecek şekilde video çekip paylaşın. Kusma var mıydı kuşta?

images

Kuşun beslenme programını yazar mısınız,karaciğer koruyucu probiyotik vs veriyor musunuz marka ve dozajı yazın. Dışkıdaki lekenin sebebini bilmek lazım.

Kuşun beslenme programını yazar mısınız,karaciğer koruyucu probiyotik vs veriyor musunuz marka ve dozajı yazın. Dışkıdaki lekenin sebebini bilmek lazım.
Hayır henüz takviye kullanmıyorum bir iki gün önce buraya sormuştum prozim plus ve vitabol önerildi onların gelmesini bekliyorum, lekelerse kuşum yerde ve tezgah gibi soğuk zeminlerde gezmeyi çok seviyor oralarda durduğunda genelde dıșkısı bu șekilde oluyor bașka bir sebep gelmiyor aklıma.
Beslenmesi ise paket yem(karıșık) dal darı (vermemem söylendi iki üç gündür yemiyor) kabak çekirdeği yiyordu baya onu da azalttık ek olarak haftada ya da iki haftada bir hașlanmıș yumurta ve de havuç yiyor.

Arkadaşlar bunları aldım eczaneden kara merhem ve antibiyotikli krem https://hizliresim.com/8pkoxun antibiyotiğin üstünde göz için olduğu yazıyor ancak böyle küçük yaralarda vs deriye sürebileceğimi söylediler yarasının kabuk bağlamasını beklemeli miyim yoksa bu gece süreyim mi ayağına

Geri