Mikostatin Kullanımı

mrcn0151

Yeni Üye
kuşum kursak mantarı mikostatın kullanıyorum yeni başladım kullanmaya içerisinde ki aparatla suya karıştırmadan vermek mi daha faydalı ya da suya bir pompa karıştırıp terbisil ile beraber vermek mi faydalı

Rahat yutturabiliyorsanız sabah akşam birer damla. Yoksa yarım suluğa 10 damla.

Teşhisi kim koydu? Kusma var mı? Dışkılar nasıl? Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı birkaç dışkının fotosunu çekip paylaşın flaşsız.
Mikostatin sabah 1 damla akşam 1 damla ağızdan verilsin daha hızlı etki etmesi için. Damlalık veyahut insülin şırıngası ile verebilirsiniz.
14 gün kullanın fire vermeden.
Kuş yemek yemiyorsa da bilen biri kursaktan besleme yapsın. Petşoptan versele laga a21 nutribird toz mama alınsın.
Kuş yetişkin muhabbet kuşu ise 2 numaralı besleme aparatı alınsın. Eczaneden de birkaç tane şırınga alınsın 2.5 ml- 3 ml olabilir.
İğnesini çıkarın işimiz yok. Aparatı şırınganın ucuna takın.
Mama yapılsın,günde 4 kere ,her öğün arasında 4-5 saat boşluk olacak şekilde(kursakta mama boşalınca) yeniden mama yapılsın ve yeni öğüne geçilsin.
Her öğünde 2.5 ml mama verilsin. Mama birden basılmasın kursağa. Yavaş ve nazikçe yapılsın. Mama bilek yakmayacak ısıda olacak. Şırıngaya mamayı çekerken hava boşluğu çekmemeye dikkat edin hava olmasın şırınga içinde. Kuşa mamayı vermeden evvel tabağa biraz mama sıkın aparatın ucundan mama çıktığı görünsün. Artık mama kuşa verilmeye hazırdır. Bilen biri kuşu beslesin. Petşopçu kuşçu vs varsa biliyorlar ise yardım alın besletin. İnternette de besleme videoları var,birkaç tanesine bakıp öğrenin. Ben beslerim diyorsanız anlatabilirim de size.

@Selçuk YÜKSEL

Selçuk hocam bu internette dolaşan bir video var kursak mantarı için mikostain ve terbisil sprey aynı suya konulup suluktan verilir diyor.
Terbisil sprey insanların tırnağına veya mantarlı bölgeye spreyleme şeklinde fiziksel yüzeylerdeki mantara karşı kullanılan bi ilaç içilen bir formda değil bunu kuşun suyuna katıp içirmek uygunmu çoktandır merak ettiğim bir durum bu.

Hayır canım olur mu öyle şey. Tuz ruhu önermediklerine şükrediyorum bazen😀 Asla olmaz. Kuş ölmüyorsa terbisil oranı az olduğu içindir iyileşiyorsa yeterli doz mikostatin kullanıldığı içindir 👍

Teşhisi kim koydu? Kusma var mı? Dışkılar nasıl? Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı birkaç dışkının fotosunu çekip paylaşın flaşsız.
Mikostatin sabah 1 damla akşam 1 damla ağızdan verilsin daha hızlı etki etmesi için. Damlalık veyahut insülin şırıngası ile verebilirsiniz.
Kuş yemek yemiyorsa da bilen biri kursaktan besleme yapsın. Petşoptan versele laga a21 nutribird toz mama alınsın.
Kuş yetişkin muhabbet kuşu ise 2 numaralı besleme aparatı alınsın. Eczaneden de birkaç tane şırınga alınsın 2.5 ml- 3 ml olabilir.
Mama yapılsın,günde 4 kere ,her öğün arasında 4-5 saat boşluk olacak şekilde(kursakta mama boşalınca) yeniden mama yapılsın ve yeni öğüne geçilsin.
Her öğünde 2.5 ml mama verilsin. Mama birden basılmasın kursağa. Yavaş ve nazikçe yapılsın. Mama bilek yakmayacak ısıda olacak. Şırıngaya mamayı çekerken hava boşluğu çekmemeye dikkat edin hava olmasın şırınga içinde. Kuşa mamayı vermeden evvel tabağa biraz mama sıkın aparatın ucundan mama çıktığı görünsün. Artık mama kuşa verilmeye hazırdır. Bilen biri kuşu beslesin. Petşopçu kuşçu vs varsa biliyorlar ise yardım alın besletin. İnternette de besleme videoları var,birkaç tanesine bakıp öğrenin. Ben beslerim diyorsanız anlatabilirim de size.
hocam merhaba kusura bakmayın mesajınızı yeni görüyorum bugün 5. gün kusması azalmadı elimde neredeyse tüm vitaminler var elle besleme aparatı da mevcut bundan sonra ki 9 günlük süreçte dediğiniz gibi sabah 1 akşam 1 damla mikostatin tedavisine başlamak mantıklı mı? Bu arada tüm belirtiler mevcut kusması var sürekli halsizlik ve kabarıklık mevcut dışkısı koyu yeşil bazen salyasız bazen salyalı kusuyor

olur hocam elle beslemeyi anlatırsanız sevinirim bir kaç video izledim ama tabi ki uygulamada olay farklı olur

olur hocam elle beslemeyi anlatırsanız sevinirim bir kaç video izledim ama tabi ki uygulamada olay farklı olur

Bu arada kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkıların fotosunu paylaşın.
Sorularıma da cevap verin,önceki mesajımda yazıyor

Video için : streamable.com veya youtube
Foto : hızlı resim com
Bu siteleri kullanabilirsiniz, buraya link atın

Mesajımı okuyun. ⬇️

Besleme şu şekilde yapılır

Kuş sol ele alınır,kuşun sabit durması için baş parmakla kafası sabitlenir, kuşun yüzü bize bakacak şekilde tutulur. Kuş bize,biz kuşa bakmış oluyoruz bu pozisyonda. Şırınga ise bizim sağ elimizde durur. Kuşun dilinin üzerinden ilk önce aparat geçirilir daha sonra yavaşça aparat ilerletilir kuşun sağ kısmına doğru (bizim ise solumuza doğru).
Zaten kuşu sol elle tuttuğumuz parmağımızla aparatın sertliğini sol parmağımızla hissedebiliyoruz.
Aparatı dilin üzerinden atlatıp aparatı yutağa biraz ittirince kuş zaten yutacak gibi olup aparatı alıyor yani yolunu buluyor aparat kolay ilerliyor,yutak var çünkü orda. Dikkat edilmesi gereken şey,soluk borusuna vermemek. Aparatı kuşun sağına bizim ise solumuza doğru meylettirip ve aparatı yutak borusuna aldıktan sonra mama verilcek.Videoları izleyin youtubede var

Kuş hiç yemek yemiyorsa besleme yapılmalı. Öncelik,bilen birisine besletmektir. Bilen biri bulamazsanız siz yaparsınız.

Bu arada kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkıların fotosunu paylaşın.
Sorularıma da cevap verin,önceki mesajımda yazıyor

Video için : streamable.com veya youtube
Foto : hızlı resim com
Bu siteleri kullanabilirsiniz, buraya link atın

Kuşta karaciğer problemi var. İştahsızlığı da bu yüzden yüksek ihtimalle. Karaciğerini destekleyerek ilerlemelisiniz.

Powerchol, Carnisspeed, sedochol, kullanılmalı. Yumurta ve yağlı tohumlar uzun bir süre verilmemeli aspur ak darı ve yulaf ağırlıklı beslenmeli. İmkan varsa insanlar için satılan glisin tozunu da alıp kullanabilirsiniz.

Powerchol, Carnisspeed, sedochol, kullanılmalı. Yumurta ve yağlı tohumlar uzun bir süre verilmemeli aspur ak darı ve yulaf ağırlıklı beslenmeli. İmkan varsa insanlar için satılan glisin tozunu da alıp kullanabilirsiniz.
Yem olarak versel laga prestige önerir misiniz ya da hangi yemi önerirsiniz ve söylediğiniz destekleyicileri nasıl kullanmam gerekiyor

ek olarak hayvan yağlı olsa kilodan belli etmez mi hocam 29 gram kuş

Son düzenleme:
Yem olarak versel laga prestige önerir misiniz ya da hangi yemi önerirsiniz ve söylediğiniz destekleyicileri nasıl kullanmam gerekiyor

Kuş kurumaya girmiş. Yemek yiyor mu yeterince? Sınırın altına düşmüş baya,kilo olarak.
Kuşta patojenik bir hastalık olabilir. Son dışkılarını yeniden paylaşın lakin koltuk üzerinde değil. Kafes tabanına peçete serin beyaz. Üzerine dışkılasın. Flaşsız çekip paylaşın,yakından net görünecek şekilde paylaşın. Kuşun ağzında ya da dışkısında kötü koku var mı?

Versele laga iyidir, yem markası öneririz önermesine de,şimdilik konumuz bu değil,kuşunuz kurumaya girmiş ciddi bir sorun mevcut. Zaman kaybetmemeli.

29 gr mı ? Yanlış ölçmüş olamayasınız videoda 29 gr gibi durmuyor. Doğru ölçüm yaptığınızdan emin olun eğer gerçekten 29 gr'sa ciddi sindirim problemi yaşıyor demektir. Yem yese de yemden faydalanamadığı anlamına gelir ve ciddi bir durumdur.

Geri